STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Κηφισιά - Λαύριο: Όταν όλοι έχουν δίκιο

Κηφισιά - Λαύριο: Όταν όλοι έχουν δίκιο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Λεωνίδας Κασελάκης τόνισε πως το καλάθι έπρεπε να μετρήσει, ενώ ο Μιχάλης Περράκης χαρακτήρισε ως αστεία την απόφαση να επαναληφθούν τα 27'' του Κηφισιά - Λαύριο. Αμφότεροι μας μίλησαν στο Sport24.gr για το ματς.

Το περίφημο και επεισοδιακό παιχνίδι της Κηφισιάς με το Λαύριο ολοκληρώθηκε στο παρκέ το απόγευμα της 24ης Οκτωβρίου, με την ομάδα του Χρήστου Σερέλη να σημειώνει την πρώτη και ιστορική νίκη της στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Το καλάθι που πέτυχε ο Δημήτρης Μαυροειδής με 27.5'' να μένουν για το τέλος όμως, έδωσε την αφορμή στην Κηφισιά να καταθέσει ένσταση αφού οι διαιτητές της αναμέτρησης δεν το μέτρησαν, εκτιμώντας πως ήταν εκτός χρόνου. Μία δύσκολη απόφαση, καθώς ακόμη και αν κάτσει κάποιος να παρακολουθήσει καρέ-καρέ την φάση, δεν θα μπορέσει να βγάλει ξεκάθαρο συμπέρασμα.

Κηφισιά - Λαύριο: Όταν όλοι έχουν δίκιο

Περίπου ενάμιση μήνα αργότερα όμως, ήρθε η απόφαση του ΑΣΕΑΔ (στο οποίο είχε προσφύγει η Κηφισιά σε δεύτερο βαθμό) για να αλλάξει άρδην την ιστορία. Κι αυτό γιατί το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών ενημέρωσε πως ο αγώνας θα επαναληφθεί για τα τελευταία 27.5'', με το καλάθι του Δημήτρη Μαυροειδή να μετρά κανονικά. Ήτοι, το Λαύριο θα έχει την μπάλα στα χέρια του όντας πίσω στο σκορ με τρεις πόντους (81-78).

Έτσι, λοιπόν, τα τελευταία 27.5" της αναμέτρησης θα παιχτούν την προσεχή Δευτέρα (18/1, 18:00) ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι παίκτες που είχαν δηλωθεί στο φύλλο αγώνα εκείνης της αναμέτρησης. Ο Λεωνίδας Κασελάκης από την ομάδα της Κηφισιάς και ο Μιχάλης Περράκης από το Λαύριο, μίλησαν στο Sport24.gr για το περίφημο παιχνίδι, με τον καθένα από την πλευρά του να έχει τα δίκια του.

Κασελάκης: "Το καλάθι έπρεπε να μετρήσει, η ομάδα μου αδικήθηκε"

Κηφισιά - Λαύριο: Όταν όλοι έχουν δίκιο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο παίκτης της Κηφισιάς, Λεωνίδας Κασελάκης, μιλώντας στο Sport24.gr, μας εξέφρασε την άποψη του για την επανάληψη των 27'' στην αναμέτρηση: "Koίτα, θα είναι σίγουρα μία πρωτόγνωρη και περίεργη κατάσταση και για τις δύο ομάδες. Θα συμβεί κάτι που δεν είναι συνηθισμένο, καμία αντίρρηση. Όμως, εμείς σαν Κηφισιιά, στο συγκεκριμένο παιχνίδι αδικηθήκαμε από ένα διαιτητικό σφάλμα, σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα.

Ήταν ξεκάθαρο πως το καλάθι του Μαυροειδή έπρεπε να μετρήσει. Το καταλάβαμε και εμείς κατά την διάρκεια του αγώνα πως το το καλάθι που πέτυχε δεν ήταν εκπρόθεσμο. Βλέποντας στη συνέχεια και το ριπλέι στην τηλεόραση, φαίνεται ξεκάθαρα πως το καλάθι έπρεπε κανονικά να μετρήσει. Οι διαιτητές πήραν μία λάθος απόφαση που μας κόστισε. Οι ρέφερι επηρέασαν το αποτέλεσμα. Το πιο δίκαιο, και για τις δύο ομάδες, θα ήταν να μετρήσει κανονικά εκείνη την στιγμή το καλάθι και να συνεχιζόταν το ματς. Αυτό θα ήταν το δίκαιο, το πιο τίμιο, αλλά και το σωστό.

Από την στιγμή όμως που αδικηθήκαμε, η ομάδα μου πολύ καλά έκανε και διεκδίκησε το δίκιο της. Το παιχνίδι θα συνεχιστεί με το καλάθι του Μαυροειδή να μετράει υπέρ μας. Θα είμαστε, λοιπόν, στο +3 (81-78) εμείς, θα απομένουν 27'' πριν το τέλος και θα βρισκόμαστε στην άμυνα, με την κατοχή της μπάλας στο Λαύριο. Το ματς θα συνεχιστεί με όσους παίκτες έχουν παραμείνει στις δύο ομάδες από εκείνη την αναμέτρηση, έχοντας δηλωθεί στο φύλλο αγώνα. Είναι περίεργο το να προετοιμάζεσαι για ένα τέτοιο ματς, αλλά θα βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να διατηρήσουμε το προβάδισμα μας, φτάνοντας στη νίκη. Είναι μία νίκη που την θέλουμε".

Περράκης: "Αστεία απόφαση να επαναληφθούν τα δευτερόλεπτα"

Κηφισιά - Λαύριο: Όταν όλοι έχουν δίκιο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Sport24.gr, μας είπε τα εξής για την επανάληψη των 27'' του παιχνιδιού: "Πρόκειται για μία απαράδεκτη και αστεία απόφαση. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί σε κανένα άθλημα, πουθενά στον κόσμο. Είναι αστείο να μαζευόμαστε για να επαναληφθούν 27''. Αυτή η απόφαση πάει πίσω το άθλημα. Αυτά που έχουν συμβεί είναι τραγικά. Κάνουν την πρώτη ένσταση η οποία απορρίφθηκε και μετά κάνουν δεύτερη η οποία και είναι τελεσίδικη. Βγαίνει αρχικά απόφαση πως μετράει το καλάθι, αλλά παίρνει τη νίκη το Λαύριο με έναν πόντο, προχωράμε το πρόγραμμα μας ξέροντας πως έχουμε πάρει τη νίκη και μετά πάλι αλλάζουν απόφαση και λένε να ξαναγίνουν τα 27'' της αναμέτρησης με την Κηφισιά στο +3. Πρόκειται για αστεία πράγματα. Αυτά δεν γίνονται πουθενά. Μόνο στην Ελλάδα.

Με αυτή την απόφαση θα δημιουργηθεί δεδικασμένο και πλέον, στο μέλλον, όποια ομάδα θελήσει θα μπορεί να κάνει ένσταση όταν κρίνει πως αδικήθηκε με οποιαδήποτε απόφαση, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα το Κηφισιά - Λαύριο, με σκοπό να επαναλαμβάνονται δευτερόλεπτα, λεπτά, ημίχρονα.

Οι διαιτητές, καλώς η κακώς, είναι μέρος του παιχνιδιού. Το καλάθι δεν λέω ότι δεν μετράει, ούτε όμως μπορεί να πει κάποιος με σιγουριά ότι μετράει. Έχουμε δει την φάση εκατοντάδες φορές, όχι μόνο εμείς στο Λαύριο, αλλά και όλος ο φίλαθλος κόσμος, και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως το καλάθι κακώς δεν μέτρησε. Δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα. Δεν μπορείς να πεις αν το καλάθι μετρά ή αν δεν μετρά. Το χρονόμετρο δεν είχε και δέκατα όσον αφορά τον χρόνο επίθεσης και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να μετρήσει. Οι διαιτητές όμως, καλώς ή κακώς, πήραν αυτή την απόφαση, πως το καλάθι ήταν εκπρόθεσμο. Το ματς συνεχίστηκε και πήραμε τη νίκη μέσα στο γήπεδο. Δεν μπορείς να πεις αν ήταν λάθος ή σωστή η απόφαση τους. Αυτό όμως αποφάσισαν, τέλος.

Η Κηφισιά από την πλευρά της κοίταξε το συμφέρον της και καλά έκανε και το διεκδίκησε. Δικαίωμα της. Είναι όμως να γελάει κανείς με τις αποφάσεις που βγήκαν. Είναι αστέιες και πάνε το άθλημα χρόνια πίσω. Δεν έχει ξαναγίνει να επαναλαμβάνονται κάποια δευτερόλεπτα σε ένα παιχνίδι ενώ το ματς έχει κανονικά ολοκληρωθεί. Είναι και μπάχαλο η κατάσταση, γιατί έχουν περάσει και κάποιοι μήνες και σε αυτό το διάστημα έχουν αλλάξει παίκτες και έχουν βγει τραυματισμοί και για τις δύο ομάδες. Δεν θα είναι ίδιες οι ομάδες στην επανάληψη των δευτερολέπτων. Αστεία πράγματα...

Να σου πω την αλήθεια αυτή την στιγμή δεν σκεφτόμαστε την Κηφισιά. Αυτή την στιγμή εμείς έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου κόντρα στην Καβάλα στην έδρα μας. Είναι κομβικό το ματς και για τις δύο ομάδες. Θέλουμε πάση-θυσία τη νίκη. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Το μυαλό μας το έχουμε πρώτα εκεί και μετά στην Κηφισιά. Το συζητήσαμε με την ομάδα, παίκτες και προπονητές, και είπαμε να έχουμε το μυαλό μας πρώτα στην Καβάλα. Και αυτό είναι το σωστό, γιατί εκείνο το ματς προηγείται. Όταν θα έρθει η ώρα θα το κοιτάξουμε το ματς με την Κηφισιά. Τώρα, τι προετοιμασία να κάνεις για 27''; Τι να σου πω; Έχουμε παίκτες που είχαν βγει με 5 φάουλ, κάποιοι παίκτες μας είναι τραυματίες, ενώ έχουμε αλλάξει και κάποιους. Θα δούμε πως θα παίξουμε. Ο Μπάρλος έπαθε θλάση κιόλας και δεν ξέρουμε αν θα παίξει με Καβάλα και Κηφισιά. Τραγικά πράγματα. Αλλά τι να κάνουμε; Πρέπει να πάμε να παίξουμε και φυσικά θα διεκδικήσουμε τη νίκη και πάλι..."

Σε βίντεο η επίμαχη φάση:

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ