ΑΙΓΑΛΕΩ

Κέρδισε, αλλά όχι όλα...

Κέρδισε, αλλά όχι όλα...
Ταπούτος

Η Ένωση πήρε τη νίκη κόντρα στο Αιγάλεω (81-70), αλλά όχι και τη διαφορά του 1ου γύρου

Επί τέσσερις συνεχόμενες αγωνιστικές η ΑΕΚ δεν μπορούσε να νικήσει. Βασικά, δεν μπορούσε ούτε να ικανοποιήσει με την απόδοσή της και το ματς με το Αιγάλεω ήταν κομβικό από κάθε άποψη, βαθμολογική και ψυχολογική. Άλλωστε, η Ένωση είχε πέσει πολύ στη βαθμολογία...
Στην απέναντι πλευρά, το Αιγάλεω που όλο τον Ιανουάριο δεν θυμίζει την ομάδα των πρώτων 10 αγωνιστικών, όπου είχε κάνει τους πάντες να μιλούν για την εικόνα του και το μπάσκετ που έπαιζε. Συνεπώς, μία από τις δύο ομάδες θα σταματούσε το αρνητικό σερί της. Αυτή τελικά, ήταν η ΑΕΚ.

Και πώς να μην ήταν, αφού από το πρώτο δεκάλεπτο ήταν καταιγιστική και με οδηγούς τους Ταπούτο, Ουέσον και σε δεύτερο ρόλο τους Κυρίτση και Βασίλιεβιτς κατάφερε να ολοκληρώσει το πρώτο ημίχρονο με τη διαφορά στους 22 πόντους (49-27).

Η Ένωση είχε τον έλεγχο από την αρχή και δεν τον έχασε σε κανένα σημείο. Θέαμα, αιφνιδιασμοί και ευστοχία (6/9 τρίποντα) ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν την ΑΕΚ σε ασφαλές μονοπάτι και έκαναν ακόμη και τον κόσμο της... να πανηγύριζει. Έστω κι αν πάλι δεν ήταν πολύς.

Μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου η ΑΕΚ δεν έδειχνε διατεθειμένη να χαλαρώσει και παίζοντας με την ίδια συγκέντρωση κρατούσε τη διαφορά κοντά στους 20 πόντους. Παράλληλα το Αιγάλεω δεν φαινόταν σε τόσο καλή... ψυχολογική κατάσταση για να επανέλθει.

Ωστόσο, στο δεύτερο πεντάλεπτο της περιόδου, η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου έδειξε σημάδια ανάκαμψης, με τους Νικολαϊδη, Τζάαμπερ και Μαριάνοβιτς και κατόρθωσε να συμμαζέψει κάπως τη διαφορά και να κλείσει το δεκάλεπτο με σκορ 61-48.

Το "Σίτι" έμεινε σε αυτά τα επίπεδα... απόστασης από την ΑΕΚ, κάτι που ήταν σημαντικό, αφού πέρα από τη νίκη, είχε αξία και η διαφορά του τελικού σκορ, καθώς στον πρώτο γύρο το Αιγάλεω είχε επικρατήσει με 78-65. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τη διαφορά μέχρι και τους 8 πόντους, αλλά δεν είχαν το χρόνο και τις δυνάμεις για κάτι καλύτερο.

Όμως κράτησαν τη διαφορά. Όταν η ΑΕΚ κατάλαβε ότι πρέπει να κερδίσει (και) με +13 πόντους διαφορά, προσπάθησε να επιταχύνει το παιχνίδι της, αλλά ο χρόνος πλέον δεν ήταν πολύς. Με το σκορ 81-69, η Ένωση έκανε φάουλ πάνω στον Τζάαμπερ και τον έστειλε στις βολές, όπου ήταν εύστοχος μόνο στη μία. Ωστόσο, στην τελευταία επίθεση του ματς, ο κατά τ' άλλα, καλός Βασίλιεβιτς έκανε λάθος πάσα και η ΑΕΚ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την επίθεση και τελικά κέρδισε με 81-70.

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 49-27, 63-52, 81-70

ΑΕΚ (Βαγγέλης Αγγέλου): Ουέσον 15 (1), Σι 8, Σίμτσακ 3, Ταπούτος 24 (2), Κυρίτσης 9, Χατζής 2, Μπάρλος 3 (1), Βασίλιεβιτς 17 (3), Σιούτης

Αιγάλεω (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Πάτερσον 7 (1), Μάρας, Νικολαϊδης 15 (3), Λόλας 2, Χόχλερ 1, Μαγκουνής, Τζάαμπερ 18 (1), Μπρέισι 9, Καλλινικίδης 7, Μαριάνοβιτς 11 (1)

Μετά το τέλος του ματς, ο Βαγγέλης Αγγέλου είπε: "Πήραμε τους δύο βαθμούς και αυτό είναι κέρδος για εμάς, αλλά κάναμε 26 λάθη σε ένα σχετικά εύκολο ματς κι αυτό είναι ένα πρόβλημα. Μάλιστα, τα 15 από αυτά έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο. Βέβαια, είχαμε προβλήματα και απουσίες. Αναγκάσαμε τον Σιούτη να παίξει, για να έχουμε δύο οργανωτές στο παιχνίδι.

Θέλουμε να έχουμε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία μέσα στο γήπεδο και να βελτιωθούμε στις ασίστ, τα λάθη και τα κλεψίματα. Αύριο θα μιλήσουμε με τον πρόεδρο, γιατί θέλουμε έναν περιφερειακό, καλό στην άμυνα. Όμως, τα πράγματα είναι δύσκολα αυτή την περίοδο, για να βρεις παίκτη".

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, τόνισε: "Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ήμασταν τόσο κακοί στο πρώτο δεκάλεπτο. Μπορεί να έχουμε χάσει τη συγκέντρωσή μας με τις νίκες που έχουμε πετύχει. Όμως, το Αιγάλεω έχει πετύχει πολλά φέτος και η κριτική δεν είναι τόσο αυστηρή. Κάνουμε προπονήσεις με 6-7 παίκτες και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Όμως, περιμένω πράγματα και ιδιαίτερα από τους Έλληνες παίκτες, που πρέπει να αρπάξουν τις ευκαίριες που τους δίνονται".




























TAGS ΑΙΓΑΛΕΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ