BASKETBALL ANALYSIS

Κέιτλιν Κλαρκ, η ανάλυση της μυθικής 41αρας της κόντρα στο LSU: Οι 67 πόντοι που ήταν υπεύθυνη και οι τρόποι που σκόραρε

Η Κέιτλιν Κλαρκ
Η Κέιτλιν Κλαρκ Ⓒ 2024 MARY ALTAFFER/ ASSOCIATED PRESS

Το SPORT24 αναλύει με την βοήθεια του Hudl Instat την ραψωδία της Κέιτλιν Κλαρκ στην νίκη του Αϊόβα επί του LSU, όπου είχε 41 πόντους με 9/20 τρίποντα, στέλνοντας την ομάδα της στο Final Four. Οι 67 από τους 94 πόντους της ομάδας της που ήταν υπεύθυνη και οι τρόποι που έκανε την ζημιά.

Η Κέιτλιν Κλαρκ διέλυσε ξανά κάθε ανταγωνισμό, οδηγώντας το Αϊόβα στο Final Four του NCAA χάρη στην νίκη του με 94-87 επί του LSU.

Το νέο φαινόμενο του μπάσκετ γυναικών βρέθηκε σε μυθική βραδιά, τελειώνοντας τον αγώνα με 41 πόντους με 4/9 δίποντα, 9/20 τρίποντα, 6/7 βολές, 7 ριμπάουντ και 12 ασίστ σε 40 λεπτά συμμετοχής, παίρνοντας παράλληλα εκδίκηση από το LSU, που είχε νικήσει το Αϊόβα στον περσινό τελικό του NCAA.

Το SPORT24 αναλύει με την βοήθεια του Hudl Instat την εμφάνιση της νέας σταρ του παγκόσμιου μπάσκετ.

Το απίστευτο Shot Chart και οι 67 πόντοι που ήταν υπεύθυνη

Η Κέιτλιν Κλαρκ έχει γίνει viral επειδή παίρνει σουτ από τα 8 και 9 μέτρα. Οι συγκρίσεις με τον Στεφ Κάρι ήταν αναπόφευκτες. Υπάρχει βέβαια μία λεπτομέρεια: Η Κλαρκ έχει σπάσει ήδη κάθε ρεκόρ του Κάρι σε κολεγιακό επίπεδο σε σουτ τριών πόντων. Για την ακρίβεια είναι η πρώτη σκόρερ στην ιστορία του NCAA ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, αφού πριν από περίπου έναν μήνα έσπασε το στοιχειωμένο ρεκόρ του Πιτ Μάραβιτς.

Κόντρα στο LSU φρόντισε έτσι να δείξει για ακόμα μία φορά την ικανότητά της να σκοράρει με κάθε τρόπο και από κάθε σημείο του παρκέ.

Κέιτλιν Κλαρκ, η ανάλυση της μυθικής 41αρας της κόντρα στο LSU: Οι 67 πόντοι που ήταν υπεύθυνη και οι τρόποι που σκόραρε
Ⓒ 2024 MATTHEW PUTNEY/ ASSOCIATED PRESS

Η επαφή της Κλαρκ με το καλάθι είναι εκπληκτική. Αυτό όμως που την κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι συνδυάζει αυτή την εκτελεστική δεινότητα με σπάνιο διάβασμα του παιχνιδιού. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι σε έναν από τους σημαντικότερους αγώνες της καριέρας της μοίρασε άλλες 12 ασίστ. Σύμφωνα με το Hudl Instat, αυτές οι 12 ασίστ πρόσφεραν άλλους 26 πόντους στο Αϊόβα, κάτι που σημαίνει ότι ήταν υπεύθυνη για 67 από τους 94 πόντους της ομάδας της!

Η Κλαρκ είναι φαινόμενο. Το ενδιαφέρον που έχει τραβήξει πάνω της είναι ικανό να αλλάξει το μπάσκετ γυναικών. Το γεγονός ότι έχει ήδη στα χέρια της πρόταση αξίας 5 εκατ. δολαρίων για να συμμετάσχει στην λίγκα BIG3 του Ice Cube είναι μία ακόμα απόδειξη. Το ότι θεωρείται εδώ και μήνες το φαβορί για το Νο1 του WNBA Draft 2024, επίσης. Προς το παρόν ο επόμενος στόχος της όμως είναι να κατακτήσει το πρωτάθλημα με το Αϊόβα και μετά θα αποφασίσει ποια θα είναι τα επόμενα βήματά της.

Μέχρι τότε, της αξίζει να χαρεί με την ψυχή της αυτά που έχει πετύχει μέχρι στιγμής. Τα ιστορικά ρεκόρ. Όλα τα υπόλοιπα, μπορούν να ακολουθήσουν.

TAGS BASKETBALL ANALYSIS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ