NCAA

NCAA: Μυθική Κέιτλιν Κλαρκ, οδήγησε το Αϊόβα στο Final Four με 41αρα με 9 τρίποντα

Η Κέιτλιν Κλαρκ
Η Κέιτλιν Κλαρκ Ⓒ 2024 HANS PENNINK/ ASSOCIATED PRESS

Το φαινόμενο του μπάσκετ γυναικών, Κέιτλιν Κλαρκ, πρόσθεσε ακόμα μία ανεπανάληπτη βραδιά στο ενεργητικό της, αφού εκτέλεσε το LSU με 41 πόντους με 9/20 τρίποντα και οδήγησε το Αϊόβα σε δεύτερο συνεχόμενο Final Four στο NCAA.

Την περσινή σεζόν το Αϊόβα ηττήθηκε στον τελικό του Final Four του NCAA από το LSU στο παιχνίδι με την μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία του κολεγιακού μπάσκετ γυναικών με 10 εκατομμύρια τηλεθεατές. Φέτος η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε οι ομάδες συναντήθηκαν στα προημιτελικά. Και η απίθανη Κέιτλιν Κλαρκ φρόντισε να πάρει την δική της ρεβάνς.

Το νέο φαινόμενο του μπάσκετ γυναικών διέλυσε την άμυνα του LSU, τελειώνοντας τον αγώνα με 41 πόντους με 4/9 δίποντα, 9/20 τρίποντα, 6/7 βολές, 7 ριμπάουντ και 12 ασίστ, οδηγώντας την ομάδα της στην νίκη με 94-87, στέλνοντας το Αϊόβα σε δεύτερο συνεχόμενο Final Four και συνολικά στο τρίτο της ιστορίας της.

Στο μεσοδιάστημα η Κλαρκ έσπασε το φράγμα των 3.900 πόντων στο κολέγιο, διαλύοντας το ρεκόρ της Φράνσις Μάριον με 3.884 πόντους, ενώ έγινε η παίκτρια με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην ιστορία του NCAA, η παίκτρια με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην ιστορία του τελικού τουρνουά (περνώντας την θρυλική Νταϊάνα Τοράσι), η παίκτρια με τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία του τελικού τουρνουά και έγινε η πρώτη παίκτρια στην ιστορία με τρεις 40αρες σε τελικό τουρνουά!

Επόμενος στόχος πλέον για την Κλαρκ είναι το πρωτάθλημα, προκειμένου μετά να ετοιμαστεί για αυτό που περιμένουν όλοι: Την επιλογή της στο Νο1 του WNBA Draft 2024. Εκτός αν στο μεσοδιάστημα αποδεχθεί την μυθική πρόταση αξίας 5 εκατ. δολαρίων που δέχθηκε για να συμμετάσχει στο τουρνουά BIG3 του Ice Cube.

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ