WNBA

Κέιτλιν Κλαρκ: Χαμός στο WNBA μετά από νέο σκληρό φάουλ στην ρούκι γκαρντ

Κέιτλιν Κλαρκ: Χαμός στο WNBA μετά από νέο σκληρό φάουλ στην ρούκι γκαρντ
PRINTSCREEN

Η Κέιτλιν Κλαρκ συνεχίζει να δέχεται το ένα σκληρό χτύπημα μετά το άλλο στην ρούκι χρονιά της στο WNBA, με την Έιντζελ Ρις να κοντεύει να την... αποκεφαλίσει με ένα φάουλ στον αγώνα της Ιντιάνα με το Σικάγο και μετά το ματς να διαμαρτύρεται ότι αδίκως χρεώθηκε με αντιαθλητικό.

Η Κέιτλιν Κλαρκ αντιλαμβάνεται σε κάθε παιχνίδι της στο WNBA ότι όλη αυτή η προβολή που έχει εδώ και χρόνια δεν αρέσει σε όλες τις αντιπάλους της. Στον αγώνα της Ιντιάνα με το Σικάγο αυτό έγινε ακόμα πιο σαφές, αφού έπεσε θύμα ενός ακόμα δυναμικού φάουλ, που έχει κάνει έκτοτε τον γύρω του κόσμου.

Συγκεκριμένα, με το παιχνίδι να βρίσκεται στην τρίτη περίοδο, η Κλαρκ έκανε ένα μπάσιμο προς το καλάθι, με την Έιντζελ Ρις να την ακολουθεί και να την χτυπάει στο κεφάλι, κοντεύοντας να την... αποκεφαλίσει και στην συνέχεια απλώς να φεύγει χωρίς να ελέγξει να δει αν η αντίπαλός της ήταν καλά.

Οι διαιτητές είδαν την φάση και τελικά χρέωσαν με flagrant 1 την Ρις (μετάφραση: Αντιαθλητικό), με το παιχνίδι να συνεχίζεται και την Κλαρκ να πραγματοποιεί απίστευτη εμφάνιση και να οδηγεί την ομάδα της στην νίκη με 91-83, έχοντας 23 πόντους με 7/11 σουτ (3/7 τρίποντα), 6/6 βολές, 8 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 κοψίματα και 5 λάθη σε 37 λεπτά συμμετοχής. Όλο αυτό που έγινε όμως είχε και συνέχεια.

Συγκεκριμένα, μετά το ματς η Ριντ ρωτήθηκε για την φάση και τα έβαλε με τους διαιτητές και τα ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο φάουλ δεν ήταν καν αντιαθλητικό. "Ήταν μία μπασκετική φάση, αλλά δεν μπορώ να ελέγξω τους διαιτητές" ανέφερε αρχικά η Ριντ, για να προσθέσει: "Επηρέασαν (σ.σ οι διαιτητές) πολύ το παιχνίδι απόψε. Εγώ πάντα πηγαίνω για την μπάλα, αλλά όλοι εσείς (σ.σ τα ΜΜΕ) θα δείξετε αυτή την φάση 20 φορές μέχρι την Δευτέρα".

Για την ιστορία, το... ανένδοτο ύψος της ρούκι του Σικάγο δεν είναι τυχαίο. Ο λόγος είναι ότι η Ρις έχει ανοιχτή κόντρα με την Κλαρκ από την εποχή που ήταν αντίπαλες στο NCAA. Βασικά, για την ακρίβεια, αυτή η κόντρα είναι λίγο... μονόπλευρη, αφού η Κλαρκ δεν έχει πει ποτέ κάτι για αυτήν, σε αντίθεση με την Ρις, που πολλές φορές με δηλώσεις της έχει αναφερθεί - είτε ευθέως είτε με υπονοούμενα στην Κλαρκ. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δεχθεί επιθέσεις στα social media από την εποχή που ήταν στο LSU.

Αυτό το rivalry αρέσει σε πολλούς, αφού σημαίνει ακόμα περισσότερη προβολή για το WNBA. Με τα χτυπήματα όμως στην Κλαρκ να γίνονται όλο και πιο δυνατά, αρκετοί έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι κάποια στιγμή η κατάσταση ίσως ξεφύγει.

Δείτε το VIDEO με τις καλύτερες στιγμές της Κλαρκ από το παιχνίδι:

TAGS WNBA ΗΠΑ ΚΕΙΤΛΙΝ ΚΛΑΡΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ