STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Καβάλα-Ολυμπιακός 63-92

ΚΑΒΑΛΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΑΒΑΛΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MOTIONTEAM

Πύρρειος η νίκη του Ολυμπιακού με 92-63 κόντρα στην Καβάλα (24η σε ισάριθμα ματς στην Α1), με τον Ράσο Νεστέροβιτς να βγάζει τον αριστερό ώμο και να τίθεται νοκ-άουτ για το ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό!

Η ατυχία χτύπησε εκκωφαντικά την πόρτα του Ολυμπιακού λίγες ημέρες πριν από το μεγάλο ματς με τον "αιώνιο αντίπαλο" Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, με τον MVP στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου, Ράσο Νεστέροβιτς, να βγάζει τον αριστερό ώμο του ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου κόντρα στην Καβάλα και να χάνει σίγουρα το ντέρμπι του Σαββάτου με τους "πράσινους".

Ο Σλοβένος σέντερ τραυματίστηκε κατά την πτώση του στο παρκέ μετά από μία εναέρια μονομαχία, και αμέσως διακομίστηκε με επιβατικό αυτοκίνητο στο νοσοκομείο της Καβάλας για να διαπιστωθεί στο μέγεθος του τραυματισμού του, με την πρώτη ιατρική εκτίμηση πάντως να είναι ότι έβγαλε τον ώμο του.

Η πρώτη διάγνωση των γιατρών που τον εξέτασαν στην Καβάλα είναι ότι δεν έχει υποστεί κάταγμα. Καλό νέο, δηλαδή, για την εξέλιξη του του τραυματισμού του. Ο άτυχος Ράσο, όμως, έπρεπε να μείνει στην Καβάλα για την ανάταξη του ώμου του, που γίνεται με νάρκωση και ακινητοποίηση. Μαζί του έμεινε και ο γιατρός του Ολυμπιακού κ.Τσούλος.

Ο Νεστέροβιτς θα επιστρέψει στην Αθήνα αύριο Πέμπτη, ώστε να υποβληθεί και σε νέες εξετάσεις (μαγνητική τομογραφία) ώστε να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος της ζημιάς που έπαθε στα καλά καθούμενα! "Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται και η τύχη" μονολογούσε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μετά τον αγώνα.

Όπως είναι λογικό, ο τραυματισμός του Νεστέροβιτς επισκιάζει την επικράτηση του Ολυμπιακού στο κλειστό της Καλαμίτσας με 29 πόντους διαφορά επί της Καβάλας (92-63), που ήταν η 24η για τους "ερυθρόλευκους" σε ισάριθμα παιχνίδια τους στην κανονική περίοδο της Α1.

Ο αγώνας

To πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την Καβάλα να συμβαδίζει στο σκορ με τον Ολυμπιακό (9-10), όμως όταν οι "ερυθρόλευκοι" έσφιξαν την άμυνα και βελτίωσαν τα ποσοστά τους στην επίθεση έκαναν ένα σερί 8-2 και πήραν προβάδισμα επτά πόντων (11-18) τρία λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου.

Σε εκείνο το σημείο συνέβη όμως ένα απρόοπτο με το παιχνίδι να διακόπτεται για μισή ώρα αφού έσπασε το ένα ταμπλό ύστερα από εντυπωσιακό κάρφωμα του Γιάννη Μπουρούση.

Η διακοπή δεν φάνηκε να επηρεάζει πάντως τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 28-16, έχοντας για κορυφαίους στην επίθεση τους Μπορούση με 9 πόντους (4/4 δίποντα) και Γκόρντον με 8 (1/2 δίποντα, 2/3 τρίποντα) αλλά και 75% σε δίποντα (9/12) και σε τρίποντα (3/4).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να διατηρήσει τα εκπληκτικά ποσοστά, όμως με 65% στα δίποντα, 40% στα τρίποντα, 4/4 αιφνιδιασμούς και 13 ασίστ όχι μόνο κράτησε την διαφορά αλλά και την αύξησε στους 16 πόντους.

Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε την ομάδα του Ίβκοβιτς να προηγείται με 47-31 της Καβάλας, με τον ευχάριστο για τον Σέρβο προπονητή να είναι ο πλουραλισμός στην επίθεση, με τον Έρτσεγκ να έχει 9 πόντους και τους Παπαλουκά και Νεστέροβιτς να συμπληρώνουν από 4 έκαστος.

Το προβάδισμα όμως αυτό επισκιάστηκε από την άσχημη είδηση του τραυματισμού του Ράσο Νεστέροβιτς, με τον Σλοβένο σέντερ να τραυματίζεται σε εναέρια μονομαχία 1' πριν το τέλος του ημιχρόνου και να τίθεται νοκ-άουτ από τη συνέχεια του αγώνα.

Παρά το σοκ της απώλειας του συμπαίκτη τους για τη συνέχεια του αγώνα, οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν δυνατά στο τρίτο δεκάλεπτο και δεν άφησαν την Καβάλα να πιστέψει ούτε για μία στιγμή ότι θα μπορούσε να κατεβάσει λίγο τη διαφορά και να ξαναδώσει ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Με τους Μαυροκεφαλίδη και Γλυνιαδάκη να αναπληρώνουν άκρως ικανοποιητικά το κενό του Σλοβένου στη θέση "5" και τους Τεόντοσιτς και Κέσελ να τραβούν το κουπί από την περιφέρεια, οι Πειραιώτες πέτυχαν 26 πόντους στην τρίτη περίοδο έναντι 13 των γηπεδούχων, με το 44-73 να αποτυπώνει ανάγλυφα τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.

Το τεράστιο άνοιγμα της διαφοράς έδωσε στο τελευταίο 10λεπτο έναν καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Αγγελόπουλο να προσπαθεί περισσότερο από όλους στην επίθεση για την Καβάλα και τον Μαυροκεφαλίδη να συνεχίζει το... βιολί του στο σκοράρισμα για τους Πειραιώτες, με κεκτημένη ταχύτητα από την τρίτη περίοδο.

Το επιμέρους σκορ στην τελική ευθεία του ματς ήταν 19-19, και η Καβάλα τελείωσε τον αγώνα έχοντας καλύτερα ποσοστά στις βολές (79%-64%) και στα τρίποντα (33%-31%), ωστόσο το τελικό 92-63 μπορεί να εξηγηθεί με πολλούς τρόπους.

Ο πιο πειστικός τρόπος είναι φυσικά οι 70 πόντοι που σημείωσε ο Ολυμπιακός με σουτ δύο πόντων έχοντας μάλιστα ποσοστό 66% (35/53) έναντι μόλις 26 πόντων από τους γηπεδούχους, καθώς επίσης η υπεροχή σε ριμπάουντ (37-26), ασίστ (28-11) και κλεψίματα (12-3) αλλά και τα λιγότερα λάθη (12 έναντι 19).

Σε ατομικό επίπεδο, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έχει να λέει για την επιθετική πολυφωνία που έδειξε η ομάδα του, με έξι παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων (πρώτος σκόρερ ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 15 πόντους και 7/8 δίποντα), ενώ από την Καβάλα ξεχώρισε ο Αγγελόπουλος με 15 πόντους έχοντας για συμπαραστάτη τον Γιόροβιτς με 10.

Καβάλα (Δημήτρης Πρίφτης): ΜάκΙντος 5, Κοστόφ 7 (1), Παπανικολάου 6 (2), Στεφανίδης 5 (1), Πιεβάλιτσα, Σίμονς 8, Γεωργάκης 4, Γιόροβιτς 10, Καραποστόλου, Ντεντιγιέρ 3 (1), Αγγελόπουλος 15 (1)

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 4, Νεστέροβιτς 4, Γκόρντον 10 (2), Σπανούλης 3 (1), Μπουρούσης 12, Κέσελ 11 (1), Μαυροκεφαλίδης 15, Χαλπερίν 4, Γλυνιαδάκης 10, Έρτσεγκ 10, Τεόντοσιτς 9 (1), Κατσίβελης

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ