ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Καβάλα-Ολύμπια: 64-53

Η Καβάλα έβαλε τις βάσεις στο πρώτο μέρος και νίκησε την Ολύμπια (64-53) "σφραγίζοντας" την παραμονή

Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη αποφεύγει οριστικά τη ζώνη του υποβιβασμού, έστω κι αν κόντρα στους Λαρισαίους... καρδιοχτύπησε στο φινάλε.
Εκμεταλλευόμενοι την κακή επιθετική εικόνα των φιλοξενούμενων (15 πόντους στο ημίχρονο με 0/13 τρίποντα) οι "κυανόλευκοι" ξέφυγαν με διαφορές μεγαλύτερες των 20 πόντων, ωστόσο, στο τέλος είδαν την Ολύμπια να μειώνει στους 6 και να διεκδικεί τη νίκη.

Ο αγώνας

Η Καβάλα κατάφερε να επιβάλει από την αρχή την κυριαρχία της και να βάλει τις βάσεις για την επικράτηση της. Με πρωταγωνιστές τους Αντάνας Καβαλιάουσκας (8π) και Έρικ Ντάνιελς (6π) η ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη προηγήθηκε με 18-7 στο 10' την ώρα που η Ολύμπια είχε 2/12 σουτ εντός πεδιάς.

Στη δεύτερη περίοδο η ψαλίδα άνοιξε ακόμη περισσότερο για τους γηπεδούχους. Ο Τορέλ Μάρτιν πέτυχε 13 "μαζεμένους" πόντους και ουσιαστικά εκτίναξε τη διαφορά την ώρα που οι "πορτοκαλί" συνέχισαν να τα... σπάνε από την περιφέρεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ως το ημίχρονο οι Λαρισαίοι είχαν 0/13 τρίποντα, με αποτέλεσμα το 34-15 του ημιχρόνου.

Η Ολύμπια "ξύπνησε" στην επανάληψη και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στους 10 πόντους (36-26). Τα συνεχόμενα τρίποντα των Μπέλσερ-Καραποστόλου επέτρεψαν στους Θεσσαλούς να επιστρέψουν, αν κι οι γηπεδούχοι χάρις στον Καβαλιάουσκας βρήκαν τον τρόπο να κρατήσουν μια διψήφια διαφορά (45-31).

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα σκόραρε 16 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο (με 3/4 τρίποντα) την ώρα που στο πρώτο ημίχρονο είχε πετύχει συνολικά 15!

Η αντεπίθεση των "πορτοκαλί" συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο! Με πρωταγωνιστή τον Κόρεϊ Μπέλσερ οι Λαρισαίοι έτρεξαν ένα σερί 8-0 που έφερε τη διαφορά στους 6 πόντους (45-39).

Η Καβάλα κατάφερε με τους ψηλούς της να ξεφύγει και πάλι με 10 πόντους. Οι Θεσσαλοί, ωστόσο, αποδείχτηκαν... σκληρά καρύδια και μείωσαν ξανά στους 6 (49-43) χάρις στον Παντελή Παπαϊωακείμ. Εκεί κάπου, όμως, έμειναν από δυνάμεις και μοιραία γνώρισαν την ήττα (64-53), με τον Γιάννη Γκαγκαλούδη να οδηγεί την Καβάλα εκ του ασφαλούς.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 18-7, 34-15, 45-31, 64-53

Καβάλα (Κώστας Πιλαφίδης): Τσιάκος, Ντάνιελς 15, Αμαγκού 2, Κέκελης, Λόλας, Γκαγκαλούδης 10 (1), Αγγελακόπουλος 4, Καβαλιάουσκας 13, Κούβελας 2, Μάρτιν 13 (1), Γκούστας 5 (1).

Ολύμπια Λάρισας (Γιώργος Μπαρτζώκας): Καστλ 17 (1), Σούλτζε 2, Σπανός, Μπέλσερ 16 (3), Γιαννουλάκος, Μπατής 2, Αριγκμπάμπου, Κολώκας, Καραποστόλου 5 (1), Παπαϊακείμ 11.

Για τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ .

Τραυματίστηκε ο Μπατής

Σαν να μην έφταναν... όλα οι "πορτοκαλί" είδαν τον Μάριο Μπατή να τραυματίζεται στο γόνατο και να αποχωρεί από το παιχνίδι μετά από δέκα λεπτά συμμετοχής. Ο 28χρονος γκαρντ αντιμετωπίζει πρόβλημα στον έσω πλάγιο και θα υποβληθεί σε εξετάσεις.

<_ τα="τα" προβλήματα="προβλήματα" διογκώνονται="διογκώνονται" strong="strong" xmlns="">

Μετά το τέλος του αγώνα ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε: "Είχαμε λιγότερες επιλογές από τον αντίπαλο. Στα δύο πρώτα δεκάλεπτα δεν ήμασταν στο γήπεδο. Τα προβλήματα μας διογκώνονται. Συγχαρητήρια στα παιδιά και τους συνεργάτες μου που αντέχουν".

Ο Κόρεϊ Μπέλσερ πρόσθεσε: "Προσπαθήσαμε, περισσότερο στις δύο τελευταίες περιόδους, αλλά δεν τα καταφέραμε".

Πιλαφίδης: "Υπερβάλαμε εαυτούς"

Ο Κώστας Πιλαφίδης υπογράμμισε: "Μπορεί να ξεφύγαμε από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά μαθηματικά δεν τελείωσε ακόμη τίποτα. Χρειάζεται να συνεχίσουμε το ίδιο σοβαρά το έργο μας. Πετύχαμε μια σημαντική νίκη, υπερβάλλοντας εαυτούς, όπως το έκανε χαρακτηριστικά ο Μάρτιν (σ. σ. δεν "έβγαλε" το παιχνίδι εξαιτίας ενοχλήσεων στους κοιλιακούς).

Θεωρώ, επίσης, σημαντικό πως οι φίλαθλοι μας χειροκροτούν ακόμη και στην παρουσίαση του αντιπάλου. Αυτό δείχνει κάτι".

Τέλος ο Τορέλ Μάρτιν κατέληξε: "Δώσαμε τα πάντα για τη νίκη, παίρνοντας ενέργεια από τους φιλάθλους μας".








































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ