ΜΠΑΣΚΕΤ

Κατσικάρης: "Θα 'θελα να αγκαλιάσω όλο τον κόσμο μας"

BI03. BILBAO, 09/04/2010.- El entrenador del Bizkaia Bilbao Basket, Fotis Katsikaris, durante la rueda de prensa que ofreció ante el partido de la ACB que disputan mañana ante el Power Electronics Valencia. EFE/Luis Tejido
BI03. BILBAO, 09/04/2010.- El entrenador del Bizkaia Bilbao Basket, Fotis Katsikaris, durante la rueda de prensa que ofreció ante el partido de la ACB que disputan mañana ante el Power Electronics Valencia. EFE/Luis Tejido EFE

Ο Φώτης Κατσικάρης χαρακτήρισε την πρόκριση της Μπιλμπάο στους τελικούς του ισπανικού πρωταθλήματος "την καλύτερη στιγμή της καριέρας του" και εκθείασε τη στήριξη των οπαδών της ομάδας.

Ο Έλληνας τεχνικός έγινε ο αρχιτέκτονας της πρώτης πρόκρισης των Βάσκων στου τελικούς της ACB και δεν μπορούσε παρά να 'ναι ενθουσιασμένος με το τεράστιο επίτευγμα των παικτών του.

" Δεν έχω λόγια. Με μια μετριοπαθή αντιμετώπιση και μια απίστευτη στήριξη από τον κόσμο φτάσαμε στον τελικό. Είναι καλό για την πόλη μας, καλό για το σύλλογο αλλά και το ίδιο το ισπανικό πρωτάθλημα", σημείωσε ο Κατσικάρης.

" Πλέον έχουμε μπροστά μας τη σειρά του τελικού. Η Μπαρτσελόνα είναι σπουδαία ομάδα, είναι το φαβορί αλλά εμείς θα παλέψουμε σκληρά και θα σταθούμε στο ύψος μας".

Η στήριξη του κόσμου ήταν καταλυτική για την πρόκριση, σύμφωνα με τον πρώην τεχνικό της ΑΕΚ. " Είμαι περήφανος για την ομάδα μου και τον κόσμο. Με τέτοια συμπαράσταση δεν μπορούσαμε να χάσουμε. Μακάρι να τους αγκάλιαζα όλους έναν προς έναν και ας χρειαζόμουν τρεις μέρες! Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πέρα από τη σημασία αυτής καθαυτής της πρόκρισης, ο Κατσικάρης θεωρεί πως ήταν απαραίτητη και για να απαλύνει την πίκρα από τον περυσινό αποκλεισμό στον ημιτελικό του Eurocup, οπότε και πάλι η Μπιλμπάο είχε την ευκαιρία να γράψει ιστορία.

" Έβγαλα το αγκάθι. Θυμάμαι την πίκρα του κόσμου μας πέρυσι στο φάιναλ φορ της Βιτόρια. Σήμερα βλέπω τη μεγάλη χαρά στα πρόσωπά τους. Είναι η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου ως προπονητή".

Τέλος, στάθηκε και στο ρόλο-"κλειδί" που έπαιξαν οι έμπειροι παίκτες στην ομάδα, ώστε να μην "πάρουν αέρα" τα μυαλά των υπολοίπων. " Μπορέσαμε να κρατήσουμε τα αποδυτήρια. Οι έμπειροι παίκτες μας βοήθησαν για να μην υπάρξει μια υπέρμετρη ευφορία από τις νίκες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ