ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ

Κατοστάρα, εκατό...

Κατοστάρα, εκατό...
Ματσε

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν πολύ άνετα της Ολυμπιάδας με 100-58, με κορυφαίο τον Κιντέλ Γουντς

Ο Κιντέλ Γουντς μπήκε στο γήπεδο ζώντας ένα οικογενειακό δράμα. Ο Αμερικανός έχασε το ξαδερφάκι του, το οποίο έφυγε από τη ζωή στα 13 του χρόνια, από μια σπάνια ασθένεια που προσβάλλει το στομάχι και τα έντερα. Ο Γουντς ήταν πάρα πολύ δεμένος μαζί του και τον είχε σαν το μικρό του αδερφό και μάλιστα έμενε στο δικό του σπίτι στις ΗΠΑ.
Ωστόσο, η κάκιστη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, (θέλει να φύγει για την πατρίδα του, αλλά υπάρχει κόλλημα καθώς μεσολαβεί το ματς με την Ταού, ενώ ακολουθεί και αυτό με την ΑΕΚ) δεν τον εμπόδισε να σημειώσει 16 πόντους στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Ολυμπιάδα Πατρών και να είναι ο κορυφαίος του παρκέ για την ομάδα του Πειραιά.

Δεύτερος... καλύτερος, ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας που σημείωσε πολύ γρήγορα 9 πόντους και στη συνέχεια πέρασε στον πάγκο, αφού ο Πίνι Γκέρσον θέλησε να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε άλλους παίκτες, όπως ο Παναγιώτης Καυκής και ο Ιάκωβος Τσακαλίδης που έπαιξε για αρκετά λεπτά μαζί με τον Γιάννη Μπουρούση στην ίδια πεντάδα.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν εντυπωσιακοί στο πρώτο μέρος και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους. Στο πρώτο δεκάλεπτο το σκορ ήταν 33-12, ενώ στο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 50-23, ύστερα από μια πολύ καλή εμφάνιση σε άμυνα κι επίθεση.

Τα 15/20 δίποντα και οι 12 ασίστ που μοίρασαν οι γηπεδούχοι δείχνουν την ανωτερότητά τους και την κυριαρχία τους στο πρώτο εικοσάλεπτο, την ώρα που οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου ήταν άστοχοι και δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα του Ολυμπιακού.

Στην ουσία το ματς δεν σηκώνει πολλή κριτική. Ο Ολυμπιακός το "καθάρισε" από το πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο συνέχισε να προσφέρει θέαμα, να βάζει πόντους και να κρατάει σε χαμηλά επίπεδα την Ολυμπιάδα. Ο Τσακαλίδης έπαιξε αρκετά καλά στο δεύτερο μέρος και έφτασε τους 10 πόντους, ενώ καλή εμφάνιση έκανε και ο Κώστας Βασιλειάδης. Εν τέλει ο Ολυμπιακός έπιασε τους 100 πόντους και κέρδισε την Ολυμπιάδα με 100-58.

Τα δεκάλεπτα: 33-12, 50-23, 77-44, 100-58

Ολυμπιακός (Πίνι Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 8, Παπαμακάριος 5 (1), Γουντς 23 (3), Ματσιγιάουσκας 11 (1), Καυκής, Μπουρούσης 7 (1), Τσακαλίδης 10, Τεόντοσιτς 2, Μαυροκεφαλίδης 3, Πρίντεζης 4, Βασιλειάδης 15 (2), Τζάκσον 12.

Ολυμπιάδα Πατρών (Γιάννης Χριστόπουλος): Έιμπραμς 5, Γουάιτφιλντ 3, Μούτσιος, Σούλης 3, Μπράουν 8 (2), Πέττας 12 (1), Τζέφερσον 8 (1), Δορκοφίκης 3 (1), Πετρόπουλος 6 (2), Λουντέκα 8, Λάππας, Νάγκις 2.

















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ