ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Καρδίτσα μεταγραφές: Ανακοίνωσε τον Τζίμι Μπέχαιμ, γιο του θρυλικού προπονητή του Σίρακιουζ

Ο Τζίμι Μπέιχαϊμ
Ο Τζίμι Μπέιχαϊμ Ⓒ 2021 NICK WASS/ ASSOCIATED PRESS

Σε μία ακόμα κίνηση προχώρησε η Καρδίτσα ενόψει της νέας σεζόν, ανακοινώνοντας την απόκτηση του Τζίμι Μπέχαϊμ (24 χρονών, 2.03 μέτρα), γιο του θρυλικού προπονητή Τζιμ Μπέχαϊμ του Σίραγιουζ.

Ο γιος ενός Hall of famer τεχνικού στην Καρδίτσα. Για τον Τζίμι Μπέχαϊμ (24 χρονών, 2.03 μέτρα) ο λόγος, με τον οποίο οι νεοφώτιστοι συμφώνησαν για συμβόλαιο ενός έτους, ανακοινώνοντας την συμφωνία.

Ο Μπέχαϊμ είναι γιος του θρυλικού τεχνικού του Σίρακιουζ, Τζιμ Μπέχαϊμ, ο οποίος κάθεται στον πάγκο της ομάδας από το 1976, έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα (2003), ενώ έχει και άλλες τέσσερις παρουσίες σε Final Four του NCAA, επιδόσεις που τον βοήθησαν να εισέλθει στο Hall of Fame ως μέλος της κλάσης του 2005.

Ο Μπέχαϊμ είναι το πέμπτο φετινό μεταγραφικό απόκτημα της Καρδίτσας, που έχει ανακοινώσει ακόμα την απόκτηση των Άλεξ Χάντερ, Γιάννη Αγραβάνη, Κωστή Γόντικα και Τζέιμς Μπείτμον.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Καρδίτσας:

"Ο Τζίμι Μπέχαϊμ στον ΑΣΚ !!!

Ο Α.Σ.Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ανακοινώνει την ένταξη του Τζίμι Μπέχαϊμ στο δυναμικό της ομάδας μας. Ο Αμερικανός αθλητής είναι 24 ετών (γεννήθηκε στις 4 Μαϊου 1998) με ύψος 2.03 μ. και αγωνίζεται ως φόργουορντ.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή περίπτωση αθλητή αλλά και ανθρώπου, ο οποίος εκτός του ότι προέρχεται από μια μεγάλη αθλητική οικογένεια, έχει ήδη αποδείξει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως ο αθλητισμός και η μόρφωση μπορούν όχι απλά να συνυπάρξουν, αλλά να φέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα στο πιο υψηλό επίπεδο, με πρόγραμμα, οργάνωση και στόχους. Η περίπτωση του Τζίμι Μπέχαϊμ, είναι παράδειγμα προς μίμηση, για το πως οι νέοι άνθρωποι μπορούν να κυνηγήσουν και να πετύχουν όλα τα όνειρά τους.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, ο Jimmy Boeheim, είναι καταρχήν γιος του Τζιμ Μπέχαϊμ, θρύλου του κολεγιακού μπάσκετ, ο οποίος είναι προπονητής του φημισμένου Σίρακιουζ, για το βιογραφικό του οποίου θα χρειαζόμασταν ολόκληρους τόμους. Συνοπτικά και μόνο, είναι ο δεύτερος σε νίκες προπονητής στην ιστορία του κολεγιακού μπάσκετ με 998 νίκες-424 ήττες σε 46 σεζόν με το Σίρακιουζ, ένα πρωτάθλημα NCAA, πέντε παρουσίες σε φάιναλ φορ, προπονητής της χρονιάς το 2010, μέλος του Hall of Fame, τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και άλλα δυο Παγκόσμια Πρωταθλήματα με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ και αναρίθμητες άλλες διακρίσεις για έναν προπονητή που έχει σημαδέψει όσο λίγοι, το μπάσκετ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο γιος του λοιπόν και νέος παίκτης του Α.Σ.Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ, ο Τζίμι Μπέχαϊμ, ήταν αδύνατο να μην ασχοληθεί με το μπάσκετ, όμως προτίμησε να το συνδυάσει με σπουδές στο υψηλότερο επίπεδο. Έτσι, κατάφερε να εισαχθεί στο φημισμένο Κορνέλ, ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ, αλλά και να ολοκληρώσει τις σπουδές του με διάκριση. Οι σπουδές ήταν η προτεραιότητα, αλλά το μπάσκετ δεν έμεινε πίσω και σε τρεις σεζόν με το Κορνέλ (τη σεζόν 2020-21 το Κορνέλ δεν αγωνίστηκε λόγω της πανδημίας) στην 1η κατηγορία του NCAA έπαιξε σε 78 αγώνες, με 10.3 πόντους, 3.6 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ.

Το καλοκαίρι του 2021, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Κορνέλ, μετακόμισε στο Σίρακιουζ, για να συναντήσει τον πατέρα του ως κόουτς και τον αδερφό του Μπάντι (ήδη έχει υπογράψει με τους Ντιτρόιτ Πίστονς), να συνεχίσει τις σπουδές του ως μεταπτυχιακός φοιτητής και ταυτόχρονα, να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ένα από τα κορυφαία προγράμματα του κολεγιακού μπάσκετ. Κατάφερε όχι μόνο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, αλλά να τελειώσει τη χρονιά με συμμετοχή σε 33 αγώνες (όλους ως βασικός) και μέσους όρους 13.7 πόντους, 4.3 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ σε 34.5 λεπτά ανά αγώνα. Οι επιδόσεις του στα γήπεδα αλλά και τα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, τον έφεραν δυο φορές στην κορυφαία πεντάδα All Academic σε όλο το NCAA. Τα αθλητικά του επιτεύγματα τον έφεραν στο Σάμερ Λιγκ του ΝΒΑ στο Λας Βέγκας και στη συνέχεια, ήρθε σε συμφωνία με την ομάδα μας για την επόμενη περίοδο.

Καλωσορίζουμε τον Jimmy στον Α.Σ.Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ και του ευχόμαστε υγεία, δύναμη και επιτυχίες με την ομάδα μας.

TAGS ΚΑΡΔΙΤΣΑ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ