ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Καρδίτσα μεταγραφές: Ανακοίνωσε τον Γόντικα

Ο Κωστής Γόντικας απέναντι στον ΠΑΟΚ
Ο Κωστής Γόντικας απέναντι στον ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Παίκτης της Καρδίτσας είναι πλέον ο Κωστής Γόντικας (28 χρονών, 2.06 μέτρα), με τους νεοφώτιστους να ανακοινώνουν την απόκτησή του.

Ο Κωστής Γόντικας (28 χρονών, 2.06 μέτρα) θα συνεχίσει την καριέρα του στην Καρδίτσα. Την είδηση γνωστοποίησαν οι νεοφώτιστοι με ανακοίνωσή τους.

Ο διεθνής σέντερ είναι το τρίτο φετινό μεταγραφικό απόκτημα της Καρδίτσας, που έχει ανακοινώσει ακόμα την απόκτηση των Άλεξ Χάντερ και Γιάννη Αγραβάνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ο Κωστής Γόντικας στον Α.Σ.Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ !!!

Ο Α.Σ.Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ανακοινώνει την ένταξη του Κωστή Γόντικα στο δυναμικό της ομάδας μας.

Ο 28χρονος (γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου 1994) αθλητής, έχει ύψος 2.06 μ. και αγωνίζεται ως σέντερ. Προέρχεται από αθλητική οικογένεια, καθώς ο πατέρας του Δημήτρης Γόντικας, πραγματοποίησε μεγάλη καριέρα στο ελληνικό και διεθνές βόλεϊ, μετρώντας 301 συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών.

Ο Κωστής Γόντικας, έβαλε σε προτεραιότητα την ακαδημαϊκή του μόρφωση σε συνδυασμό με το μπάσκετ, καθώς το 2012 βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες ως φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και ολοκλήρωσε τόσο τις σπουδές του, όσο και μια τετραετή καριέρα στο NCAA (DIII), με 102 αγώνες και μέσους όρους 11.4 πόντους, 5.6 ριμπάουντ και 1.2 μπλοκ. To 2016 επέστρεψε στην Ελλάδα και έκανε τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα στο μπάσκετ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, συμπαίκτης μάλιστα με το σημερινό πρόεδρο της Α.Σ.Καρδίτσας ΚΑΕ και θρύλο των ευρωπαϊκών γηπέδων, Γιάννη Μπουρούση!!! Ο Παναθηναϊκός τη συγκεκριμένη σεζόν κατέκτησε Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας. Την επόμενη σεζόν 2017-18, ο Γόντικας μετακόμισε στην Πάτρα και τον Απόλλωνα, με τον οποίο είχε 12.6 πόντους, 6.7 ριμπάουντ και 1 μπλοκ στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής. Το 2018 επέστρεψε στην Α1 Εθνική με τον Ήφαιστο Λήμνου, ενώ ακολούθησε το Περιστέρι το 2019 και η ΑΕΚ την περίοδο 2020-21, στην οποία μάλιστα στο τελευταίο μέρος της σεζόν, είχε την καθοδήγηση του σημερινού προπονητή του ΑΣΚ, Βαγγέλη Αγγέλου.

Στη σεζόν 2021-22, φόρεσε τη φανέλα του Ιωνικού Νίκαιας στη Basket League, με 9.1 πόντους, 5.9 ριμπάουντ και 1.1 μπλοκ , για να μετακομίσει στα μέσα της περιόδου στη Ρουμανία και την Πιτέστι, με την οποία είχε μέσους όρους 11 πόντους, 4.6 ριμπάουντ και 1.2 μπλοκ.

Η πολύ καλή προηγούμενη χρονιά, άνοιξε για το Γόντικα την πόρτα της Εθνικής Ανδρών, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023. Ο 28χρονος σέντερ, είναι στις επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή Δημήτρη Ιτούδη και συμμετέχει στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών, ενόψει του Ευρομπάσκετ 2022 που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου.

Καλωσορίζουμε τον Κωστή στον Α.Σ.Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ και του ευχόμαστε υγεία, δύναμη και επιτυχίες με την ομάδα μας."

TAGS ΚΑΡΔΙΤΣΑ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ