ΜΠΑΣΚΕΤ

Καν' το όπως ο Μπέλοφ!

Καν' το όπως ο Μπέλοφ!

Ο Γιάννης Μπουρούσης έβγαλε το μεγαλύτερο ranking στα ισπανικά playoffs μετά τον Μαρκ Γκασόλ ενώ οι Ισπανοί έβαλαν στο... ζύγι το buzzer beater του διεθνή σέντερ με το απίθανο καλάθι του Αλεξάντερ Μπέλοφ (VIDEOS)!

Τα τελευταία δευτερόλεπτα στο Game 3 της ημιτελικής σειράς στην Ισπανία ανάμεσα στη Λαμποράλ Κούτσα και την Μπαρτσελόνα ήταν οπτασία ! Ο Χάνγκα έβγαλε μυθική πάσα στον Μπουρούση, ο οποίος εκτέλεσε αστραπιαία με απόλυτη αίσθηση του χρόνου και του χώρου, μολονότι απέμεναν 0.9" για το φινάλε.

Ο 32χρονος σέντερ ήταν συγκλονιστικός! Στο παρκέ της Fernando Buesa Arena δεν υπήρχε άλλος παίκτης που να ασκεί τέτοια ψυχολογική φοβία στον αντίπαλο, όση ο Μπουρούσης στον Τόμιτς. Μετασχημάτισε, δε, τον κόσμο της Λαμποράλ Κούτσα σε ό,τι αφορά την οπτική του στο παιχνίδι φέρνοντας την Μπασκόνια ξανά στον… αφρό και υποχρέωσε άπαντες να μιλούν γι' αυτόν!

Ναι, ο τύπος που φέτος έχει κατακτήσει 13 ατομικούς τίτλους και έχει συμπεριληφθεί στις καλύτερες πεντάδες της Euroleague και της Liga Endesa έγραψε ξανά ιστορία! Κατ' αρχάς, τελείωσε το ματς με 32 πόντους, 10 ριμπάουντ, 6 τρίποντα, 4 ασίστ, 2 μπλοκ, 5 κερδισμένα φάουλ και 39 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Οι 39 βαθμοί συνιστούν την καλύτερη επίδοση στα ισπανικά playoffs έπειτα από 8 χρόνια και τους 44 βαθμούς του Μαρκ Γκασόλ, στον προημιτελικό της Τζιρόνα με την Μπανταλόνα!

Καν' το όπως ο Μπέλοφ!

Στο μεταξύ, οι Ισπανοί γύρισαν… 44 χρόνια πίσω, στον πιο αμφιλεγόμενο τελικό στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Σοβιετική Ένωση, με τον Μπουρούση σε ρόλο Αλεξάντερ Μπέλοφ! Τότε που η πρώτη ήττα των Αμερικανών σε Ολυμπιακό τουρνουά έγινε αντικείμενο μιας κουβέντας που συνεχίζεται ως τις μέρες μας.

Καν' το όπως ο Μπέλοφ!

Προσποίηση, ένας Αμερικανός στη… βασική γραμμή, ένας στο έδαφος, ένα λέι απ και το 51-50 υπέγραψε την πρώτη ήττα των ΗΠΑ σε Ολυμπιακούς Αγώνες! Οι Αμερικανοί αρνήθηκαν να πάρουν τα αργυρά μετάλλια στην απονομή ενώ εκείνο το καλάθι του Αλεξάντερ Μπέλοφ έμελλε να περάσει στην ιστορία ως ένα από τα πιο συναρπαστικά buzzer beaters όλων των εποχών!

Το απίθανο buzzer beater του Μπέλοφ στο 3'30" του VIDEO

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ