ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καμπερίδης: "Σήμα κατατεθέν το τραγούδι"

Καμπερίδης: "Σήμα κατατεθέν το τραγούδι"
INTIME SPORTS

Η εθνική νέων ανδρών έφτασε τις 6 σερί νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και ο Μιχάλης Καμπερίδης αναφέρθηκε στον αγώνα με την Τουρκία που ακολουθεί, ενώ αποκάλυψε τι τους λέει ο Κώστας Μίσσας για να τους κρατάει προσγειωμένους...

Η Εθνική Νέων Ανδρών συνεχίζει με το απόλυτο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έχει κάνει το 6/6 και οι νεαροί διεθνείς αυτό που θέλουν είναι να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, με τον ίδιο τρόπο.

Ο Μιχάλης Καμπερίδης είναι ένας από αυτούς και θα ήθελε αύριο αυτό το απόλυτο να προέρχεται από το 7/7. Γνωρίζει καλά όμως ότι πριν το τζάμπολ τα πολλά λόγια δεν βοηθούν ιδιαίτερα. Πολύ περισσότερο όταν έχεις να κάνεις με μια ομάδα όπως η Τουρκία.

"Πιστεύω ότι αν μείνουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας θα τα καταφέρουμε. Ξέρουμε όμως όλοι πολύ καλά ότι ο αγώνας με την Τουρκία είναι πολύ δύσκολος. Τους γνωρίζουμε αρκετά καλά, γιατί έχουμε ήδη αναμετρηθεί μαζί τους σε τουρνουά στη Γαλλία. Είχαμε νικήσει, έχοντας απουσίες, αλλά αυτό δεν λέει απολύτως τίποτα. Αν μείνουμε σε εκείνο το αποτέλεσμα θα είναι μεγάλο λάθος. Στο μυαλό μας έχουμε μόνο ότι είναι μια πολύ δυνατή ομάδα που θέλει προσοχή, αν θέλουμε να προσθέσουμε μία ακόμη νίκη στο ενεργητικό μας".

-Πόσο εύκολη ήταν στην πραγματικότητα η σημερινή νίκη; Το Μαυροβούνιο έχει κάνει καλές εμφανίσεις στη διοργάνωση...

"Όντως το Μαυροβούνιο έχει δείξει πολύ καλό πρόσωπο. Πιστεύω όμως ότι τα παιχνίδια εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό και από εμάς. Αυτό που έχουμε καταλάβει όλοι είναι πως αν είμαστε συγκεντρωμένοι, αν το μυαλό μας είναι στο γήπεδο και έχουμε πάθος και ενέργεια, θα συνεχίσουμε καλά. Σεβόμενοι κάθε αντίπαλο, ξέρουμε παράλληλα πως πολλά εξαρτώνται από το τι θα κάνουμε εμείς. Σήμερα μπήκαμε σοβαρά στο παιχνίδι, κάναμε ένα πολύ καλό τρίτο δεκάλεπτο, δόξα τω Θεώ είμαστε όλοι καλά σωματικά, είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, έχουμε ενέργεια και παράλληλα παίξαμε πολύ καλά με το μυαλό. Όλα τα παιδιά. Και καταφέραμε να καλύψουμε την απουσία και του Λαρεντζάκη, ο οποίος πήρε χρόνο να ξεκουραστεί. Όπως και άλλα παιδιά".

-Σε κάποιο διάστημα στο τέταρτο δεκάλεπτο κάνατε κάποια λάθη τα οποία ήταν μάλλον αβίαστα. Δικαιολογούνται από τη μεγάλη διαφορά;

Και ναι, και όχι. Είναι ένα κομμάτι που πρέπει να βελτιώσουμε και δεν πρέπει να κοιτάμε πόσο ήταν η διαφορά. Υπάρχουν κάποια διαστήματα στα οποία κάνουμε κάποια λάθη χωρίς λόγο στην πραγματικότητα. Αβίαστα. Σε όλο το παιχνίδι ενώ πάμε πολύ καλά στο μεγαλύτερο διάστημα, ενώ είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, έρχεται κάποια στιγμή που χαλαρώνουμε. Δεν πρέπει να γίνεται αυτό. Τα παιχνίδια που έρχονται είναι πολύ δύσκολα και στους οχτώ με όποια ομάδα και αν διασταυρωθούμε οι διαφορές θα είναι μικρές σε ότι αφορά τη δυναμικότητα. Οπότε θα πρέπει να εξαλείψουμε όσο γίνεται αυτά τα διαστήματα, θα πρέπει να μειώσουμε τα λάθη μας στο ελάχιστο. Έχουμε καλή ομάδα, αλλά για να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά, για να διεκδικήσουμε ένα από τα μετάλλια χρειάζεται να βελτιωθούμε σε κάποια πράγματα. Ένα είναι και αυτό. Αλλιώς θα μας κοστίσει".

-Απολαμβάνετε να παίζετε άμυνα όσο φαίνεται;

"Ναι... Πιστεύω ότι είναι περισσότερο ο εγωισμός που έχουμε ο καθένας ξεχωριστά. Αυτός ο προσωπικός εγωισμός βγαίνει και στην άμυνα. Δεν θέλουμε να μας νικήσει κάποιος, θέλουμε να βοηθήσουμε την ομάδα. Το γεγονός ότι είμαστε καλά σωματικά μας βοηθά ακόμη περισσότερο για να μπορέσουμε να παίξουμε άμυνα όπως παίζουμε".

-Το τραγούδι σας, το οποίο έχεις... γράψει μαζί τους Παπαπέτρου - Λαρεντζάκη, θα το συνεχίσετε;

(γελάει) Αυτό δεν σταματάει... Είναι το σήμα κατατεθέν μας. Μας ανεβάζει πάρα πολύ και μπαίνουμε από το πρώτο λεπτό καλά ψυχολογικά. Βοηθάμε ο ένας τον άλλον, ωθούμε ο ένας τον άλλον να παίξει καλύτερα, να προσπαθήσει. Αυτή τη στιγμή το τραγουδάμε στα αποδυτήρια λίγο πριν βγούμε. Αυτό που θα θέλαμε είναι να το μεταφέρουμε στο κέντρο! Και για να γίνει αυτό πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια όλοι μαζί και αγώνα με τον αγώνα. Αλλιώς δεν θα έχει νόημα. Όπως και λέει και ο κόουτς Μίσσας, αν θέλετε Μύκονο εδώ είμαστε να το αποδείξουμε όλοι μαζί ότι μπορούμε. Αλλιώς θα βρεθείτε σε καμιά παραλία που δεν την ξέρει κανείς. (γελάει)... Είμαστε εδώ για να προσπαθούμε όλοι μαζί, για να κάνουμε το επόμενο βήμα όλοι μαζί και βλέπουμε...".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ