NBA

Ο Καμπάσο θα "μπαίνει μέσα" οικονομικά για 2 χρόνια για να παίξει στους Νάγκετς

Ο Φακούντο Καμπάσο σε φάση από τον αγώνα Ρεάλ - Παναθηναϊκός για την EuroLeague για την σεζόν 2019/20
Ο Φακούντο Καμπάσο σε φάση από τον αγώνα Ρεάλ - Παναθηναϊκός για την EuroLeague EUROKINISSI

Ο Φακούντο Καμπάσο θα πληρώσει - στην κυριολεξία - ακριβά το όνειρό του να παίξει στο ΝΒΑ, αφού λόγω του buy out που έχει με την Ρεάλ πρακτικά θα βάλει και από την τσέπη του την επόμενη διετία.

Ο Φακούντο Καμπάσο άφησε την Ρεάλ για χάρη των Νάγκετς προκειμένου να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να παίξει στο ΝΒΑ. Αυτό όμως θα του στοιχίσει πολύ. Στην κυριολεξία.

Με το buy out του Αργεντινού να έχει οριστεί από την Ρεάλ στα 6 εκατ. δολάρια και βάσει κανονισμών του ΝΒΑ να μην μπορεί μία ομάδα να δώσει περισσότερα από 750.000 δολάρια, αυτό σημαίνει ότι το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να καλυφθεί από τον παίκτη. Και εδώ είναι που τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα.

Βάσει των πληροφοριών που έχουν κυκλοφορήσει, ο Καμπάσο συμφώνησε με τους Νάγκετς για συμβόλαιο ύψους 6.4 εκατ. δολαρίων για δύο χρόνια, ήτοι 3.2 εκατ. δολάρια τον χρόνο. Με την φορολογία στο Ντένβερ ωστόσο να έχει οριστεί στο 43%, αυτό σημαίνει ότι την προσεχή διετία θα μείνουν στην τσέπη του συνολικά 3.6 εκατ. δολάρια (περίπου 1.8 εκατ. δολάρια τον χρόνο).

Κοινώς, με βάση τους αριθμούς ο Αργεντινός πρακτικά θα "μπαίνει μέσα" οικονομικά την επόμενη διετία, αφού το ίδια διάστημα θα πρέπει να καλύψει τις τέσσερις δόσεις που μένουν στο buy out του με την Ρεάλ (5.25 εκατ. δολάρια). Η λογική λέει βέβαια ότι πρέπει να έχει υπάρξει κάποιου είδους διακανονισμός ανάμεσα στις δύο πλευρές, αφού διαφορετικά δεν μπορεί να εξηγηθεί κάτι τέτοιο. Όπως και να έχει πάντως, την δεδομένη στιγμή φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Καμπάσο έβαλε την φιλοδοξία πάνω από τα χρήματα για την επόμενη διετία.

TAGS NBA ΗΠΑ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ