EUROLEAGUE

Καμπάσο: Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη μεταγραφή του Αργεντινού

Καμπάσο: Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη μεταγραφή του Αργεντινού
2022 AP PHOTO/CARLOS OSORIO

Πρόταση στον Φακούντο Καμπάσο φαίνεται πως έχει καταθέσει ο Ερυθρός Αστέρας, με τον πρόεδρο της ομάδας να κάνει ανοιγματικές δηλώσεις για τον Αργεντινό και τις μελλοντικές μεταγραφικές κινήσεις των ερυθρολεύκων.

Ελεύθερος παραμένει ο Φακούντο Καμπάσο, αρκετές ημέρες μετά την αποδέσμευσή του από τους Ντάλας Μάβερικς. Κι αν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Αρμάνι Μιλάνο έμοιαζαν οι πιο πιθανοί μνηστήρες για τον Αργεντινό γκαρντ, τώρα στο κόλπο φαίνεται πως έχει μπει και ο Ερυθρός Αστέρας, ο οποίος φημολογείται ότι του έχει καταθέσει μια αρκετά συμφέρουσα -από οικονομικής πλευράς- πρόταση.

Ο πρόεδρος των ερυθρολεύκων, Νεμπόισα Τσόβιτς, κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για το εν λόγω θέμα, ωστόσο, δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε κάτι, αφήνοντας κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό.

Για την ακρίβεια, μιλώντας στη Mozzart Sport, ανέφερε: "Σε ότι αφορά τον Ερυθρό Αστέρα, ανακοινώνουμε κάτι όταν είναι πλέον τετελεσμένο. Δεν ξέρω αν κάποιος βιάζεται και ενδιαφέρεται περισσότερο για εμάς, από ότι εμείς οι ίδιοι. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με 10 παίκτες. Όταν κλείσει κάποιος, θα το ανακοινώσουμε".

Η περίπτωση του Καμπάσο είναι αρκετά περίπλοκη, καθώς η Ρεάλ διατηρεί τα δικαιώματά του στην Ευρώπη και μπορεί να ματσάρει κάθε προσφορά, ωστόσο, ο ίδιος ο παίκτης, αν γυρίσει τώρα στη Μαδρίτη, θα κληθεί να πληρώσει φορολογία σαν ισπανός πολίτης, δηλαδή 45%.

Αν όμως υπογράψει σε κάποια άλλη ομάδα για τη φετινή σεζόν και πάρει 5 μηνιαίους μισθούς εκτός ιβηρικής χερσονήσου, μπορεί να επιστρέψει του χρόνου στη Ρεάλ και να φορολογείται με 22%.

Ακόμα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο βραχύσωμος περιφερειακός χρωστάει 2.6 εκατομμύρια στη βασίλισσα, από το buy-out 6 εκατομμυρίων ευρώ που πλήρωσε από την τσέπη του, για να φύγει για το NBA τον Νοέμβρι του 2020.

TAGS EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ