NCAA

Καμάκα Χέπα, από το πιο απομακρυσμένο μέρος της Αλάσκα, στο Τέξας με όνειρο το ΝΒΑ

Ο Καμάκα Χέπα του Τέξας
Ο Καμάκα Χέπα του Τέξας AP PHOTOS

Ο Καμάκα Χέπα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ουτκιάβικ, το πιο απομακρυσμένο σημείο της Αλάσκα. Παίζει στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και ονειρεύεται να γίνει ο σημαντικότερος πολίτης στην ιστορία της γεννέτειράς του (VIDEOS).

Λίγες εβδομάδες πριν από τα 21α γενέθλιά του, ο Καμάκα Χέπα δεν είναι ο πιο γνωστός αθλητής του NCAA. Δεν είναι καν ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του. Είναι όμως ένας φόργουορντ με ύψος 206 εκατοστών που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Αλάσκα και τώρα προσπαθεί μέσω του Πανεπιστημίου του Τέξας να γίνει ο σημαντικότερος πολίτης στην ιστορία του Ουτκιάκβικ.

Ο Χέπα γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου του 2000 στο Μπάροου, όπως λεγόταν μέχρι πριν από μερικά χρόνια η βορειότερη κατοικημένη περιοχή της Αλάσκα, ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη της Γης. Με πληθυσμό 4212 κατοίκων στην απογραφή του 2010, το Ουτκιάβικ όπως ονομάζεται πλέον, είναι μια πραγματικά ιδιαίτερη πόλη χωρίς οδικό δίκτυο, στην οποία μπορεί κάποιος να φτάσει αποκλειστικά με αεροπλάνο.

Το Ουτκιάκβικ, η πόλη της Αλάσκα που ονομαζόταν Μπάροου μέχρι πριν από λίγα χρόνια
Το Ουτκιάκβικ, η πόλη της Αλάσκα που ονομαζόταν Μπάροου μέχρι πριν από λίγα χρόνια AP PHOTOS

Ήρωας στην πατρίδα του, ο Χέπα είχε σημαντικές διακρίσεις με το Barrow High School πριν μετακομίσει το 2016 στο Πόρτλαντ και ξεκινήσει να κυνηγά το όνειρό του.

Τον Οκτώβριο του 2017 έδωσε τα χέρια με το Τέξας και με τη φανέλα του είχε πέρυσι 2.8 πόντους και 1.9 ριμπάουντ ανά 12.9 λεπτά συμμετοχής, αριθμούς που δεν "λάμπουν", όσο λάμπει το βλέμμα του νεαρού αθλητή που έχει ρίζες στην Χαβάη και τις Φιλιπίννες, ενώ η μητέρα του είναι Ινουίτ, Εσκιμώος της Αλάσκα και εκείνη που ως μπασκετμπολίστρια στα σχολικά της χρόνια έσπρωξε τον Καμάκα στο άθλημα.

Όνειρό του είναι, φυσικά, να παίξει κάποια μέρα στο ΝΒΑ, αν και θα του αρκεί να κάνει μια καριέρα και πέρα από την άκρη του Ατλαντικού. Το μόνο σίγουρο είναι πως το ταλέντο του ξεφεύγει από τα στενά όρια της πόλης στην οποία μεγάλωσε, μιας πόλης με ακραία καιρικά φαινόμενα, εξωφρενικές θερμοκρασίες και αρκετές εβδομάδες τον χρόνο στο σκοτάδι.


TAGS NCAA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ