EUROCUP

Καλαμπόκης: "Χρειάζεται χρόνος"

Καλαμπόκης: "Χρειάζεται χρόνος"
Καλαμπόκης

Την πανίσχυρη ρωσική Ούνιξ Καζάν θα αντιμετωπίσει αύριο στις 20:15 ο ΠΑΟΚ στο PAOK Sports Arena

Με ανεβασμένη την ψυχολογία οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν τις καλές τους εμφανίσεις και να διεκδικήσουν την τρίτη τους συνεχόμενη νίκη στον όμιλο απέναντι στην δυνατή Ούνιξ Καζάν. Στην προσπάθεια αυτή σημαντική κρίνεται η παρουσία των φιλάθλων που καλούνται να δώσουν δυναμικό παρόν στο "Παλατάκι".

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα με τον Κώστα Πιλαφίδη να έχει στη διάθεση του όλους τους παίκτες του. Αξίζει να σημειωθεί ότι την αυριανή αναμέτρηση θα παρακολουθήσουν μετά από πρόσκληση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του "Δικεφάλου".

Εν τω μεταξύ το απόγευμα στις 17:00 η ΚΑΕ ΠΑΟΚ παρουσίασε και επίσημα τον προπονητή Κώστα Πιλαφίδη αλλά και τους νέους τρεις παίκτες της ομάδας Κούβελα, Πάρκερ και Ουάσινγκτον.

Πρώτος του λόγο πήρε ο Νίκος Κούβελας είπε: " Είμαι από την Θεσσαλονίκη και γνωρίζω τι σημαίνει να παίζεις στον ΠΑΟΚ. Χρειαζόμαστε πάντως χρόνο προσαρμογής. Γνωρίζω ότι οι απαιτήσεις του κόσμου είναι μεγάλες και αυτό από την πλευρά μας θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό".

Στη συνέχεια ο Ντάριους Ουάσιγκτον τόνισε: " Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Είναι μια καινούρια εμπειρία για μένα με αυτό που θέλω είναι η ομάδα να βγαίνει μετά από κάθε της παιχνίδι", ενώ τέλος ο Τζέισον Πάρκερ δήλωσε: " Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ για να συνεχίσω την καριέρα μου. Έχουμε καλή χημεία, κάθε μέρα γινόμαστε καλύτεροι κι ελπίζω να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις".

Ο Γιάννης Καλαμπόκης, ο νέος αρχηγός της ομάδας του ΠΑΟΚ ευχαρίστησε τη διοίκηση, τον προπονητή και τον Μπάνε Πρέλεβιτς για την επιλογή του ως αρχηγού και επεσήμανε: " Προσπαθούμε να βρούμε την αγωνιστική μας ταυτότητα και θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Χρειάζεται χρόνος. Αλλά το θέμα που βασανίζει όλους εμάς έχει να κάνει με τους φίλους της ομάδας. Ένας αθλητής όταν αποδέχεται μια πρόταση του ΠΑΟΚ το κάνει γιατί, πρόκειται για μια σπουδαία και ιστορική ομάδα.

Το κάνει επίσης γιατί ξέρει ότι θα παίξει σ’ ένα καταπληκτικό γήπεδο και κυρίως έχοντας την εικόνα του γεμάτου γηπέδου. Θέλουμε λοιπόν ο καταπληκτικός κόσμος του ΠΑΟΚ να στηρίξει την προσπάθειά μας.

Δεν έχει νόημα να κερδίζουμε, χωρίς την παρουσία των φιλάθλων μας, γιατί κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν το ευχαριστιέται κανείς. Αρχής γενομένης λοιπόν του σημαντικού αγώνα με την Ούνιξ Καζάν, θέλουμε να καλέσουμε τον κόσμο να έρθει, να στηρίξει την ομάδα, να πιστέψει σ’ εμάς κι εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τον ικανοποιήσουμε



".

Πιλαφίδης: " Το βάρος στη σωστή λειτουργία"

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Κώστας Πιλαφίδης, τόνισε: " Έχουμε αναλάβει μια δύσκολη αποστολή και θεωρώ ότι όλοι έχουν συνειδητοποιήσει τις ευθύνες".

" Δεν κυνηγάμε πρόσκαιρους στόχους και είμαστε διατεθειμένοι να οριοθετήσουμε πιο συνειδητούς στόχους. Προσωπικά προτιμώ η ομάδα να ξοδέψει λιγότερα χρήματα για μεταγραφές και να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στο κομμάτι της λειτουργίας. Για μένα το σημαντικότερο είναι πρώτα απ’ όλα η σωστή λειτουργία της ομάδας και μέσα σ’ αυτή είναι και το κομμάτι της προσέλευσης των φιλάθλων".

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε και στην αυριανή αναμέτρηση με αντίπαλο την Ούνιξ Καζάν λέγοντας: " Πιθανή νίκη θα αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση, καθώς επίσης και θα βελτιώσει την ψυχολογία μας. Για να τα καταφέρουμε απαιτείται συγκέντρωση από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό. Δείξαμε σημάδια βελτίωσης. Θα έλεγα ότι είμαστε πιο πολυδιάστατοι στο παιχνίδι μας".

Ούνιξ Καζάν: Το καμάρι των τάταρων

Η ρωσική ομάδα βρέθηκε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή στο ULEB CUP, στη θέση της Δυναμό Αγίας Πετρούπολης, που αποσύρθηκε από τη διοργάνωση για οικονομικούς λόγους. Η Ούνιξ Καζάν βρίσκεται στη 2η θέση του 4ου ομίλου με 3 νίκες και μία ήττα, ενώ πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία και στο ρωσικό πρωτάθλημα, καθώς παραμένει αήττητη μετά από 6 αγώνες.

Ο Λιθουανός προπονητής της ομάδας Αντάνας Σιρέικα διατήρησε τον βασικό κορμό της ομάδας και με την προσθήκη ορισμένων νέων παικτών δημιούργησε ένα αξιόμαχο σύνολο. Από το ρόστερ της ομάδας ξεχωρίσουν οι Στομπέργκας, Λαβρίνοβιτς, Στίβενσον, Μεσεριάκοφ, Σικάλκιν και ο Σαμοϊλένκο.



















TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ