ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Καλαφατάκης: "Υπάρχουν καλοθελητές"

Καλαφατάκης: "Υπάρχουν καλοθελητές"
Καλαφατάκης

"Υπάρχουν κάποιοι καλοθελητές που κάνουν ζημιά στην ομάδα", δήλωσε ο Γιώργος Καλαφατάκης

Αρχικά ο πολύπειρος κόουτς μίλησε για τους λόγους που χάλασε η μεταγραφή του Τέιλορ: " Δυστυχώς έχουμε ένα κακό προηγούμενο ενώ δεν θα έπρεπε να ισχύει αυτό γιατί η ομάδα πληρώνει όχι μόνο τα τωρινά αλλά και τα παλιά χρέη. Η διοίκηση κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και νομίζω είναι άδικο να έχουμε τέτοια εμπόδια λόγω των χρεών της προηγούμενης κακής χρονιάς που είχε η Ολύμπια όχι η ΑΕΛ".

"Αυτό μας φρενάρει γιατί οι παίκτες που θέλουν να έρθουν στην ομάδα μάς ζητούν πληροφορίες και υπάρχουν κάποιοι καλοθελητές που τους λένε "ξέρετε πέρσι έγινε αυτό κλπ". Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι καλοθελητές και δεν μιλάμε για φαντάσματα γιατί έχουμε συγκεκριμένες μαρτυρίες. Μίλησα προσωπικά με ορισμένους ξένους παίκτες που μου είπαν ότι τους τηλεφώνησαν από την Ελλάδα και τους είπαν ότι υπάρχει πρόβλημα με τον Γυμναστικό/Ολύμπια κλπ".

"Έχουμε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο τον αντίπαλο στο γήπεδο, όχι μόνο τα προβλήματα που έχουμε σαν ομάδα όλη τη χρονιά αλλά και τέτοιου είδους αντιξοότητες και εμπόδια. ʼρα καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι το να κάνουμε μία κίνηση και να μην διαρρεύσει. Γιατί αν διαρρεύσει κάποιος θα μπει πάλι ανάμεσα για να μας μπλοκάρει ή να μας καθυστερήσει. Ο Τρέιλορ μας ζήτησε -γιατί μίλησα μαζί του- μια χάρη μέχρι σήμερα (σ.σ. χθες) για να πάρει την τελική του απόφαση. Είναι ένας παίκτης πολυτέλεια για την ομάδα και ίσως γι' αυτό δεν θέλουν να ενισχυθούμε με έναν τέτοιο παίκτη".

Αναφερόμενος στην πορεία των Λαρισαίων ως τώρα, εξήγησε: " Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό κλείνει ένα κύκλο έξι παιχνιδιών με ομάδες Ευρωλίγκας αλλά και πολύ υψηλού επιπέδου όπως είναι ο Άρης, το Μαρούσι και ο ΠΑΟΚ και το βλέπουμε σαν έναν αγώνα προετοιμασίας γιατί για μας τα πραγματικά δύσκολα ξεκινούν από την μεθεπόμενη αγωνιστική με τον Ηλυσιακό".

"Επομένως δεν τίθεται θέμα Παναθηναϊκού. Εμείς θα πάμε να κάνουμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση και να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα αν και ο Παναθηναϊκός δεν ενδείκνυται για δοκιμές αλλά τουλάχιστον να είμαστε αξιοπρεπείς. Τέτοια παιχνίδια όμως θα πρέπει να αποτελούν πρόκληση για τα παιδιά. Είναι κάτι που δεν έχω δει ακόμα αλλά δεν παύω να ελπίζω".

"Την περασμένη αγωνιστική καταφέραμε να φύγουμε με μια αξιοπρεπή ήττα. Σταθήκαμε για 30 λεπτά πάρα πολύ καλά στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Τέσσερα λάθη από δύο συγκεκριμένους παίκτες ανέβασαν τη διαφορά και μετά "κυνηγούσαμε". Το κακό μας διάστημα ήταν το τρίτο δεκάλεπτο σε αντίθεση με το τέταρτο όπου νομίζω ευχαριστηθήκαμε το παιχνίδι και θεωρώ ότι οι Έλληνες που πιστεύω ότι κάνουν τη διαφορά σε μία ομάδα έβαλαν υποθήκη και ανταποκρίθηκαν 100%".

"Αυτό το κομμάτι κρατάω γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και ο Μάσι είχε τρία φάουλ από το πρώτο δεκάλεπτο αλλά και ο Μπάτλερ ήταν τραυματίας όλη την εβδομάδα και έκανε προπόνηση μόνο τη Δευτέρα και την Παρασκευή και γι' αυτό τον προφύλαξα και έδωσα χρόνο στον Αβράμοφ και τον Τζακόπουλο οι οποίοι ανταποκρίθηκαν".

"Βέβαια είχαμε κακή εικόνα από τον Γκριν και γι' αυτό τον άφησα πολλή ώρα στον πάγκο και έτσι βρήκαμε την ευκαιρία να παίξει και ο Κόματος στο 3. Ήταν ένα παιχνίδι που πήρε χρόνο συμμετοχής ο Αγγελακόπουλος μετά από αποχή εννέα μηνών (από τον περασμένο Απρίλιο) ο οποίος στάθηκε πολύ καλά. Αυτά που είπα για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δεν είναι δικαιολογίες, είναι γεγονότα και πιστεύω ότι θα μας βγει σε κάτι καλό όσον αφορά στους Έλληνες γιατί πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής και ανταποκρίθηκαν".

Στα θέματα πειθαρχίας είναι πολύ αυστηρός, όπως είπε: " Πρέπει να ξέρετε ότι η φιλοσοφία και η νοοτροπία της ομάδας είναι ότι δεν πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις σε θέματα αρχών και πειθαρχίας. Η ομάδα έχει μπει σ' έναν σωστό δρόμο τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στη λειτουργία, στο κομμάτι το διοικητικό αλλά και το οικονομικό.
Ανεξάρτητα από το ποιος παίκτης είναι το πόσο σημαντικός είναι, έγινε ένα παράπτωμα του Γκριν απέναντι στον συνεργάτη μου, εγώ το πληροφορήθηκα στο τρένο γιατί την ώρα του παιχνιδιού ήμουν όρθιος και δεν έβλεπα πίσω μου τι γίνεται και το δεύτερο όταν ήμουν στην συνέντευξη Τύπου έγινε το επεισόδιο κάτω".


"Δεν έχει να κάνει αν το έκανε σε συνεργάτη μου ή σε μένα. Νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός και επαγγελματισμός σε όλα τα επίπεδα. Γι' αυτό και σήμερα (σ.σ. χθες) κλήθηκε σε απολογία, όμως το θέμα για μένα θεωρείται λήξαν".

Για τις μεταγραφικές κινήσεις, είπε: " Προσπαθούμε λοιπόν να βρούμε κάποιον που θα ταιριάζει στη χημεία της ομάδας, να έρθει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να παίξει για να μπορέσει να προσαρμοστεί και να τον έχουμε με τον Ηλυσιακό. Θα έχουμε και τον Παπαχρήστου ο οποίος από την Τρίτη ξεκίνησε σιγά-σιγά και νομίζω θα είναι στην αποστολή την Παρασκευή, οπότε αν βρούμε κι έναν αθλητή στα μέτρα μας θα προχωρήσουμε παρότι και ξέρουμε ότι η αγορά αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη".

Αναφερόμενος στην αποπομπή Τόντιτς, σχολίασε: " Σχετικά με το θέμα του Τόντιτς είναι ειλημμένη η απόφαση και αποτελεί παρελθόν για την ομάδα από τη στιγμή που αποκτήθηκε ο Αγγελακόπουλος. Εγώ είμαι της άποψης πιο πολλοί Έλληνες παρά ξένοι. Ο Τόντιτς δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αν και πήρε τις ευκαιρίες και πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα χωρίς συναισθηματισμούς. Νομίζω ότι δώσαμε ευκαιρίες και κοιτάξαμε αυτό το κομμάτι παραπάνω από όσο θα έπρεπε και δεν πρέπει να αποβεί εις βάρος της ομάδας".

Για τον αντικαταστάτη του Γκριν, είπε: " Εξετάζουμε κάποιες περιπτώσεις όμως επειδή αν κάνουμε και τις δύο αλλαγές τώρα δεν θα έχουμε δικαίωμα να κάνουμε διορθωτική κίνηση σε οτιδήποτε συμβεί γι’ αυτό θέλουμε να είμαστε 100% ακριβείς. Πρέπει να βρούμε τους κατάλληλους ώστε η ομάδα να ενισχυθεί πραγματικά και να παίξει όλο το δεύτερο γύρο όπως πρέπει. Αν δεν βρεθεί άμεσα θα συνεχίσουμε όπως είμαστε μέχρι να βρεθεί. Δεν θα κάνουμε δηλαδή την προσθήκη ή την αλλαγή για την αλλαγή".























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ