STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Καλαφατάκης: "Ο πρώτος στόχος της ομαδας επετεύχθη"

Καλαφατάκης: "Ο πρώτος στόχος της ομαδας επετεύχθη"
INTIME SPORTS

Ο Ίκαρος πέτυχε την 3η συνεχόμενη νίκη του και ο Γιώργος Καλαφατάκης δεν μπορούσε παρά να είναι ευχαριστημένος, τονίζοντας πως η ομάδα του πέτυχε τον πρώτο στόχο της που δεν ήταν άλλος από την παραμονή

Ικανοποιημένος από την 9η φετινή νίκη του Ικάρου, έμεινε ο Γιώργος Καλαφατάκης ο οποίος υποστήριξε πως πλέον η ομάδα του πέτυχε τον αρχικό της στόχο που δεν ήταν άλλος από την παραμονή στην κατηγορία.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του Ικάρου τόνισε πως από εδώ και στο εξής η ομάδα του θα κοιτάζει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

"Ήταν μια πολύ σημαντική και σπουδαία νίκη, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Ο Άγγελος (Κορωνιός) έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και η Καβάλα αδικείται από την βαθμολογική της θέση", σχολίασε ο Γιώργος Καλαφατάκης και συνέχισε:

"Εμείς παίζαμε σε ένα καινούριο γήπεδο, στοιχείο που πάντα προκαλεί πίεση, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη στο ματς. Αντιμετωπίσαμε διάφορα προβλήματα με τη φυγή του Βρκιτς, τον τραυματισμό του Λαρεντζάκη και τις ενοχλήσεις του Κυρίτση, ο οποίος έχασε τις περισσότερες προπονήσεις και δεν μπόρεσε να μας βοηθήσει. Ωστόσο όλα τα υπόλοιπα παιδιά έπαιξαν πολύ καλά και πήραμε μια δίκαιη νίκη. Ο Αγαδάκος και ο Σίμτσακ είναι δύο παίκτες που γνωρίζω πολύ καλά κι έκαναν εξαιρετική εμφάνιση, καλύπτοντας το κενό του Πάντιτς.

Έχω πει πως με τις εννέα νίκες εξασφαλίζεις την παραμονή και θεωρώ ότι ο πρώτος στόχος της ομάδας επετεύχθη. Από δω και πέρα, θα πρέπει να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, για να φθάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη βαθμολογία".

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην απόκτηση του Μπράντον ΜακΝάιτ: "Στις προπονήσεις έχουμε πέντε έφηβους τους οποίους πιστεύω πολύ. Με τον τραυματισμό του Λαρεντζάκη και την απουσία του Κυρίτση, αποφάσισα την Πέμπτη να καλέσω τον Μακ Νάιτ στην προπόνηση. Ήξερα ότι βρίσκεται στην Αθήνα, ήξερα ότι είναι έμπειρος παίκτης και αφού τον είδαμε, διαπιστώσαμε πως μπορεί να μας βοηθήσει και στις δύο θέσεις των γκαρντ. Κι όντως σήμερα μοίρασε πέντε ασίστ και είχε συμβολή στη νίκη μας".

Από την πλευρά του ο Ντάνι Γκίμπσον ανέφερε: "Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι και η Καβάλα είναι μια ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ. Είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου, καθώς έβαλαν σημαντικά καλάθια σε κρίσιμες στιγμές και πετύχαμε μια νίκη που μας κρατάει σε καλό σημείο στην βαθμολογία".

Κορωνιός: "Ο Ίκαρος νίκησε δίκαια"

Στην αντίπερα όχθη, ο Άγγελος Κορωνιός παραδέχτηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου κι έκανε ειδική αναφορά στο γκολ φάουλ του Αγαδάξου που έδωσε ψυχολογία στον Ίκαρο.

"Ο Ίκαρος νίκησε δίκαια, καθώς εμείς δεν καταφέραμε να παίξουμε άμυνα σε σημαντικές στιγμές του αγώνα. Δεχθήκαμε στην τελευταία περίοδο ένα καλάθι από τον Σίμτσακ, ακόμα ένα γκολ φάουλ από τον Αγαδάκο, σε σημεία που δεν είχαμε συγκέντρωση στην άμυνα", υποστήριξε ο Άγγελος Κορωνιός και συνέχισε:

"Στις δύο πρώτες περιόδους ήμασταν συγκεντρωμένοι στην άμυνα και είχαμε τον έλεγχο, αλλά από κει και πέρα δεν δείξαμε ανάλογο πρόσωπο. Βέβαια στην τελευταία καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Συγχαρητήρια στον Ίκαρο για τη δίκαιη νίκη του".

Τέλος, Χριστόφορος Στεφανίδης δήλωσε: "Ήρθαμε να παίξουμε ένα δύσκολό ματς απέναντι σε μια ομάδα με αγωνιστική άνοδο και καλό ρυθμό επιθετικά. Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε το σκορ και θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό το πετύχαμε, αλλά μας στοίχισε η ελλιπής προετοιμασία λόγω των τραυματιών που είχαμε. Πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το ματς και υπάρχει ένα πρέπει για μας. Πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο ματς με τον ΚΑΟΔ στην έδρα μας".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ