ΠΑΟΚ

Καλαφατάκης: "Μας πούλησε ο Τζάζβιν"

Καλαφατάκης: "Μας πούλησε ο Τζάζβιν"
Καλαφατάκης INTIME SPORTS

Η συμμετοχή του Γκετσέφσκι παρά τον τραυματισμό του, αποτέλεσε σημείο κλειδί στη νίκη επί του Ηρακλή σύμφωνα με τον προπονητή του ΠΑΟΚ Σούλη Μαρκόπουλο. Από την πλευρά του ο κόουτς του "Γηραιού" Γιώργος Καλαφατάκης ήταν έξαλλος με τον Τζάζβιν που αποχώρησε ξαφνικά.

" Ξέραμε ότι ο Ηρακλής με νέο προπονητή και παίκτες θα δημιουργούσε μία θετική ατμόσφαιρα. Θα έπρεπε να τις ξεπεράσουμε συν τον κόσμο του Ηρακλή που ήταν συγκινητικός", είπε αρχικά ο τεχνικός του "Δικεφάλου.

" Είχαμε ως στόχο να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην δεχθούμε δεύτερες προσπάθειες. Σ' ένα παιχνίδι που δεν είχαμε τον Γκετσέφσκι ο οποίος τραυματίστηκε το Σάββατο και ήταν να μην παίξει, αλλά έπεσε το ιατρικό τιμ πάνω του και έπαιξε καλά".

" Για μας ήταν ευτύχημα ότι δεν έπαιξε ο Τζάζβιν. Το πρόγραμμά μας ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε".

Από πλευράς παικτών τοποθετήθηκε ο Τζάστιν Γκρέι " Ήταν μία σκληρή ατμόσφαιρα για μας. Έπρεπε να συγκεντρωθούμε στα πράγματα που έπρεπε να κάνουμε εμείς για να κερδίσουμε αν και ξέραμε ότι οι παίκτες του Ηρακλή θα πάλευαν μέχρι τέλους με τη διαφορά της νίκης να ήταν το πρώτο δεκάλεπτο και γενικότερα το πρώτο ημίχρονο".

Για το τι ζήτησε ο Μαρκόπουλος από τον ίδιο και τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας δήλωσε: " Το πρώτο πράγμα που μας είπε ήταν να ελέγχαμε το τι θα γινότανε μέσα στο γήπεδο και όχι ότι θα γινόταν εκτός γηπέδου. Το στιλ μας δεν έχει αλλάξει έχοντας καλούς ψηλούς παίκτες και η άμυνά μας ήταν μία από τις καλύτερες όλης της σεζόν".

Ο κόουτς του Ηρακλή Γιώργος Καλαφατάκης δήλωσε: " Αυτό το παιχνίδι ήταν όπως πιστεύαμε τελικός. Έχουμε πολλούς τελικούς. Ήταν όμως από τα καθοριστικά γιατί θέλαμε το απόλυτο στην έδρα μας ώστε να έχουμε ελπίδα".

"Αποδειχθήκαμε όμως κατώτεροι των προσδοκιών. Στο πρώτο ημίχρονο η πίεση και τα προβλήματα τους λύγισαν. Ήμασταν πολύ χάλια και δεν αντέξαμε στην πίεση. Σε ένα παιχνίδι όχι μόνο βαθμολογικής σημασίας αλλά και της πόλης και καταλαβαίνουμε ότι στεναχωρήσαμε τον κόσμο μας. Δεν φταίνε τα παιδιά τόσο. Η πίεση είναι φυσιολογική".

"Δεν είναι μόνο ότι μας πούλησε ο Τζάζβιν χθες και τι παρασκήνιο είναι από πίσω γιατί η διοίκηση κάνει μεγάλη προσπάθεια έστω και καθυστερημένα και είναι αδικαιολόγητος ο Τζάζβιν. Του δώσαμε δύο φορές λεφτά και δεν τα πήρε και άφησε την ομάδα και τους συμπαίκτες του αβοήθητους".

"Μας έτυχε και το πρόβλημα με τον Μπόουλντιν. Δεν προλαβαίνουμε να αποκτήσουμε ομοιογένεια. Δεν είναι εύκολο πράγμα. Τέτοια ώρα όμως τέτοια λόγια και η πίεση δεν είναι μόνο από τον Τζάζβιν αλλά και από τον κόσμο που ήρθε και απαίτησε να κερδίσουμε. Ο κόσμος θέλει να βλέπει τον Ηρακλή και να τον καμαρώνει".

Τέλος, ο Βλάντιμιρ Πέτροβιτς δήλωσε: " Το παιχνίδι το χάσαμε από την αρχή. Πιστεύω ότι ή όλοι ή κάποιοι δεν αντέξανε την πίεση και την μεγάλη σημασία του παιχνιδιού. Θέλαμε πάρα πολύ αυτό το παιχνίδι και μας πήγε όλο ανάποδα. Αυτό γίνεται πολλές φορές καις το μπάσκετ και στην ζωή".

"Ξέρω ότι όλοι είναι απογοητευμένοι και ειδικά οι φίλαθλοί μας αλλά και εμείς μπορεί και περισσότερο που είμαστε στο γήπεδο και δίνουμε και κορμί και ψυχή. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερη ομάδα σήμερα αλλά το πρόβλημα ήταν ψυχολογικό αφού δεν αντέξαμε στην πίεση".

"Θέλαμε πολύ το παιχνίδι και μας πήγε στραβά. Φαινόταν σαν να παίξαμε με φόβο και όταν πήγε η διαφορά στους 20 πόντους δεν ήταν εύκολο να γυρίσει το παιχνίδι ακόμη και παίζοντας με 150%".

Όσο για τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων της ομάδας του Ηρακλή μετά την λήξη του παιχνιδιού είπε: " Σήμερα δεν ήμασταν Ηρακλής. Πιστεύουνε ότι δεν παίξαμε όπως έπρεπε και μας ζήτησαν να βγάλουμε τις φανέλες".

Για την συνέχεια και τη μάχη της παραμονής είπε: " Το ξέρω ότι είναι πιο δύσκολη η κατάσταση αλλά στο τέλος θα ξέρουμε και όλοι συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε".

"Θα κάνουμε ότι πρέπει και μπορούμε να κάνουμε. Δεν θα τα παρατήσουμε και αποφασίσαμε να μείνουμε γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Για την απώλεια του Τζάζβιν παραμονή του αγώνα είπε: " Αυτός το αποφάσισε και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Μας έλειπε σήμερα γιατί θα είχε το μαρκάρισμα του Παπαδόπουλου. Παρόλα αυτά για αυτό το παιχνίδι ήμασταν αλλού".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ