STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Καλαφατάκης: "Έπεσε με ψηλά το κεφάλι"

Καλαφατάκης: "Έπεσε με ψηλά το κεφάλι"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Καλαφατάκης τόνισε πως λυπάται που ήρθαν έτσι τα πράγματα για τον Ηλυσιακό, αλλά πάνω απ' όλα είναι η αξιοπιστία και η αξιοπρέπεια. Λεβέντες χαρακτήρισε τους παίκτες του ο Κουστένης

Το Ρέθυμνο έκανε το καθήκον του, νίκησε τον Ηλυσιακό και με το καλάθι του Καλαμπόκη στο τέλος οι φιλοξενούμενοι έχασαν την κατηγορία.

Ωστόσο, ο Γιώργος Καλαφατάκης υπογράμμισε ότι πάνω απ' όλα η ομάδα του έπαιξε για την αξιοπρέπεια της και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

"Δυστυχώς έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι αφήνει μία χαρά και μία λύπη ταυτόχρονα γιατί, πραγματικά, τα παιδιά του Ηλυσιακού πέσανε με ψηλάτο κεφάλι. Πρέπει να είναι υπερήφανοι. Αυτά είπα και στους παίκτες μου στο τέλος γιατί ξέρω τις συνθήκες που υπήρχαν και το πώς ήρθαν να παίξουν", σχολίασε ο Έλληνας προπονητής και συμπλήρωσε:

"Δυστυχώς εμείς ήμασταν μία από τις ομάδες που θα ρύθμιζε την σωτηρία ή την πτώση των τριών ομάδων. Έχω απεριόριστη εκτίμηση απέναντι στον Δημήτρη Κουστένη και σαν άνθρωπο και σαν προπονητή. Κρίμα που ήρθαν έτσι τα πράγματα αλλά η αξιοπιστία και η αξιοπρέπεια είναι πάνω απ’όλα. Έχουμε μάθει να ζούμε με αυτές τις καταστάσεις.

Από την πλευρά μας θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο της ομάδας μας, στη Διοίκηση, στους συνεργάτες μου και βέβαια στους παίκτες μου για την δουλειά που κάναμε όσο είμαστε μαζί. Λίγο αδικήσαμε τους εαυτούς μας, λίγο μας αδίκησαν σε κάποια παιχνίδια αλλά θεωρώ ότι τουλάχιστον το βασικό στόχο τον πετύχαμε.

Τώρα πρέπει να χτίσουμε ακόμα καλύτερα το αύριο της ομάδας. Έχω εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μου και στον κόσμο. Δεν είναι εύκολο να είσαι πάντα ψηλά. Κλείσαμε με νίκη και με αξιοπρέπεια, δώσαμε χαρά στον κόσμο μας και ελπίζω το καλοκαίρι να κάνουμε ότι καλύτερο για την επόμενη χρονιά. Σας ευχαριστώ όλους".

Ο Νίκος Αγγελόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στον Ηλυσιακό για τον τρόπο με τον οποίο πάλεψε: "Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, έτσι όπως παλέψανε όλο το χρόνο, κάτω από αυτές τις συνθήκες. Δεν πρέπει να στενοχωριούνται γιατί είναι σαν έχουν κερδίσει την κατηγορία και είναι άξιοι συγχαρητηρίων όλοι.

Για εμάς θέλω να δώσω συγχαρητήρια για τη νίκη που πήραμε σήμερ, παίξαμε για την αξιοπρέπεια του συλλόγου, για τους φιλάθλους μας, να μην μπορεί να πει κανείς τίποτα για εμάς. Αυτή η χρονιά ξεκίνησε με πολλές φιλοδοξίες και όνειρααλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να έχουμε μία χρονιά σαν την περσινή. Αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό. Συγχαρητήρια σε όλους".

Κουστένης: "Λεβέντες τους παίκτες μου"

Στη μάχη που έδωσαν οι παίκτες του, στάθηκε ο Τζίμης Κουστένης ο οποίος τους χαρακτήρισε λεβέντες που πάλεψαν για να παραμείνουν στην κατηγορία μέχρι τέλους: "Συγχαρητήρια στον Γιώργο Καλαφατάκη και στην ομάδα του Ρέθυμνο Aegean για το σημερινό ματς γιατί έπαιξε όπως έπρεπε να παίζει όλα τα παιχνίδια, δυνατά και σκληρά, για την υστεροφημία τους.

Γνωρίζαμε ότι είχαμε μία δύσκολη αποστολή και θα έπρεπε να κάνουμε μία μεγάλη υπέρβαση για να φτάσουμε στη νίκη. Το παιχνίδι εξελίχθηκε όπως το περιμέναμε, κυριαρχούσαν οι άμυνες και φαινόταν ότι θα κριθεί από ένα λάθος. Αυτή είναι η άγρια ομορφιά του αθλητισμού. Είναι γνωστό ότι είχαμε πολλά προβλήματα.

Εγώ μπορώ να μιλήσω για τους τελευταίους δύο μήνες που βρίσκομαι σαν προπονητής στην ομάδα και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι συγχαρώ τους παίκτες γιατί τους θεωρώ λεβέντες που δώσανε μέχρι την τελευταία στιγμή την ψυχή τους. Για πολλά από αυτά τα παιδιά το μέλλον τους ανήκει. Όλο το επιτελείο της ομάδας ήταν σαν μία οικογένεια και για αυτό από τη θέση αυτή θέλω να ευχαριστήσω τους δύο συνεργάτες μου, τον Νίκο τον Λινοξυλάκη και τον Χρήστο Κουτσούμπα, τα παιδιά που είναι σσε όλο το τεχνικό τιμ, οι οποίοι κάθε μέρα προσπαθούσαν για το καλύτερο. Φυσικά δεν καταφέραμε τον τελικό στόχο αλλά παλέψαμε. Καλή συνέχεια σε όλους".

Απογοητευμένος ο Παναγιώτης Καυκής τόνισε: "Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και στο προπονητικό τιμ. Ήρθαμε εδώ για να «πουλήσουμε» πολύ ακριβά το τομάρι μας και πιστεύω ότι φάνηκε. Ένα μεγάλο μπράβο στο Ρέθυμνο που έπαιξε το παιχνίδι στα ίσα, παρά τα όσα ακούστηκαν. Έχουμε μία μεγάλη πικρία γιατί εκεί που φτάσαμε το παιχνίδι, θα μπορούσαμε να το πάρουμε. Αυτό είναι το μπάσκετ, ένα λάθος, μία φάση, μία βολή. Μπράβο σε όσους έμειναν στην ομάδα και τη στήριξαν μέχρι τέλους".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ