NBA

Καϊρί Ίρβινγκ: Φίλαθλοι με μπλουζάκια που έγραφαν "Fight Antisemitism" στις court seats του Barclays Center

Fans in matching shirts watch a game between the Brooklyn Nets and the Indiana Pacers during the second half of an NBA basketball game Monday, Oct. 31, 2022, in New York. (AP Photo/Jessie Alcheh)
Fans in matching shirts watch a game between the Brooklyn Nets and the Indiana Pacers during the second half of an NBA basketball game Monday, Oct. 31, 2022, in New York. (AP Photo/Jessie Alcheh) © 2022 JESSIE ALCHEH / AP IMAGES

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση στα social media του μιας ταινίας με αντισημιτικό περιεχόμενο, ο Καϊρί Ίρβινγκ είδε φιλάθλους στις court seats του Barclays Center με μπλουζάκια που έγραφαν "Fight Antisemitism".

Για πολλοστή φορά, ο Καϊρί Ίρβινγκ βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας για λόγους που δεν άπτονται των αθλητικών ικανοτήτων του. Η κίνησή του να μοιραστεί μέσω των social media μια ταινία με αντισημιτικό περιεχόμενο προκάλεσε πολύ γρήγορα μπόλικο θόρυβο στις ΗΠΑ, με τον ίδιο να προσπαθεί να αντικρούσει κάθε επιχείρημα και να βγει από τη δύσκολη θέση.

Στην πράξη βέβαια, δεν πέτυχε κάτι ουσιαστικό, αφού η κριτική που του ασκείται είναι έντονη (όσο και δικαιολογημένη), ενώ προ δύο ημερών είχε ακόμη ένα επεισόδιο με δημοσιογράφο με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα.

Από εκεί και πέρα, τα ξημερώματα της Δευτέρας 1 Νοεμβρίου, αυτό που τράβηξε την προσοχή στον εντός έδρας αγώνα με τους Ιντιάνα Πέισερς δεν ήταν η εμφάνιση που πραγματοποίησε (28 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 4 κλεψίματα), αλλά η παρουσία φιλάθλων με μπλουζάκι κατά του αντισημιτισμού, στις court seats του Barclays Center.

Ο ίδιος δεν αντέδρασε στο θέαμα, λειτούργησε σαν να μην υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στην εικόνα, ενώ μετά από το τέλος του αγώνα δεν τέθηκε στη διάθεση των δημοσιογράφων. Σε μια ενέργεια από την πλευρά των Μπρούκλιν Νετς που δείχνει τη διάθεση -από μέρους τους- να εκτονωθεί η κατάσταση και να μην του ξαναγίνουν δύσκολες (sic) ερωτήσεις.

TAGS NBA ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ ΚΑΪΡΙ ΙΡΒΙΝΓΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ