ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Και τώρα ο Άρης...

Και τώρα ο Άρης...

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Άρη στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής και οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης και Νικ Καλάθης στάθηκαν στους κινδύνους που κρύβει το ματς

Ένα παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη είναι πάντα σημαντικό... Όσο και αν ο Άρης δεν είναι η ίδια ομάδα του παρελθόντος.

Μιλάμε εξάλλου για δύο ομάδες που έχουν κατακτήσει τα 4/7 πρωταθλήματα στην Α1. Για τον Παναθηναϊκό πιο δύσκολο κάνει το ματς ότι ακολουθεί έναν αγώνα πολύ δύσκολο που κρίθηκε στην παράταση.

Το παιχνίδι της Πέμπτης ολοκληρώθηκε στις 22.00 και 43 ώρες μετά οι πράσινοι θα μπουν ξανά στο παρκέ για να κοντράρουν τον Άρη. Σε αυτό στάθηκε και στις δηλώσεις του, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς... «Το παιχνίδι με τον Άρη θα είναι από κάθε πλευρά δύσκολο και λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου, αλλά εξαιτίας του γεγονότος ότι η ομάδα μας την Πέμπτη, εναντίον της Ολίμπια, ξόδεψε πολύ μεγάλη ενέργεια, την οποία θα πρέπει οι παίκτες να ξαναβρούν το Σάββατο για να παίξουν. Ο Άρης είναι πάντα Άρης, για μένα παραμένει μία μεγάλη ομάδα και περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, στο οποίο θα παίξουμε για να πάρουμε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα. Θέλουμε τη νίκη, όπως κάθε φορά που μπαίνουμε παρκέ, παίζοντας πάντα με σεβασμό για τον αντίπαλό μας», ήταν το σχόλιο του.

Ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει εύκολο έργο το ξέρουν και οι παίκτες όπως φαίνεται από τα λόγια του Νικ Καλάθη... «Ο Άρης είναι καλή ομάδα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα αυτόν. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το παιχνίδι μας. Μετά την αναμέτρηση με την Ολίμπια δουλέψαμε πάνω σ’ αυτόν τον αγώνα στο μικρό χρονικό διάστημα που είχαμε και ξέρουμε ότι πρέπει να εστιάσουμε στο θετικό αποτέλεσμα. Δεν θέλουμε να έχουμε απώλειες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σε καμία διοργάνωση δεν θέλουμε να έχουμε απώλειες, αλλά ξέρουμε όλοι πόσο σημαντική είναι η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο στο πρωτάθλημα», τόνισε.

Την ανάλυση του Άρη έκανε και ο Δημήτρης Ιτούδης, που αρχικά στάθηκε στα του... Παναθηναϊκού: «Μετά από το χθεσινό παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στην παράταση, δεν έχουμε τόσο χρόνο όσο χρειαζόμαστε, γιατί θα πάμε για άλλη μια φορά λαβωμένοι σε ένα σημαντικό παιχνίδι του πρωταθλήματος. Θα καλύψουμε την απώλεια του Μάικ Μπατίστ εκ των έσω, έχουμε αθλητές και την ποιότητα να το κάνουμε αυτό. Αυτό που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι θα πρέπει να δίνουμε το 120% σε κάθε δραστηριότητα της ομάδας, είτε προπόνηση, είτε αγώνα. Αν το κάνουμε αυτό τότε οι αντίπαλοί μας θα περάσουν δύσκολες ώρες.

Αν δεν το κάνουμε αυτό θα έχουμε πρόβλημα. Οδηγός για εμάς θα πρέπει να είναι το παιχνίδι με την Έφες Πίλσεν. Είχαμε ρυθμό, εκμεταλλευτήκαμε τις καταστάσεις που βρήκαμε νωρίς στις επιθέσεις μας. Απέναντι στην Ολίμπια το σημαντικό είναι τι κάναμε τα 39 λεπτά ή μάλλον τι δεν κάναμε σε αυτό το διάστημα. Βρεθήκαμε μία ταχύτητα κάτω. Για χιλιοστή φορά θα πούμε ότι είμαστε μια ομάδα με εκπληκτικές αθλητικές ικανότητες, έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε πολύ καλή άμυνα ως ομάδα και να τρέξουμε πολύ. Και μετά από καλάθι και μετά από καλές άμυνες».

Ο Δημήτρης Ιτούδης κάλεσε και τον κόσμο να γεμίσει το ΟΑΚΑ... «Χρειαζόμαστε τον κόσμο κοντά μας και στον αγώνα με τον Άρη. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, έχουμε απουσίες και η παρουσία του θα μας βοηθήσει. Ο κόσμος ιδιαίτερα στο τέλος της αναμέτρησης της Πέμπτης ήταν συγκλονιστικός και βοήθησε την ομάδα να φτάσει στη νίκη. Την έκανε να πιστέψει ότι μπορεί να νικήσει… Και θέλουμε να είναι εκεί και αύριο».

Όσον αφορά τον Άρη, η ανάλυση του, τα λέει... όλα: «Το στίγμα το έδωσε και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κάνοντας λόγο για σεβασμό στην αντίπαλη ομάδα. Μια ομάδα που έχει κάνει αρκετές προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο δυναμικό της. Ο Άρης στηρίζει πολλά και έχει χτίσει το παιχνίδι του αρκετά στον Τάκερ και στις απομονώσεις που του δίνουν. Είναι παίκτης με ρόλο και δημιουργικό και εκτελεστικό. Πηγαίνει στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά και στο σετ παιχνίδι και μπορεί να αγωνιστεί σε διαφορετικές θέσεις. Είναι πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη για την ομάδα του (19.5π.μ.ο.), έχει δικές του φάσεις, τόσο με πρόσωπο, όσο και με πλάτη στο καλάθι και προσπαθεί να εκτελέσει από χαμηλά, έχοντας τη δυνατότητα και να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του.

Το δεύτερο στοιχείο είναι το πώς είναι χτισμένη η επίθεση με πέντε γκαρντ να μπορούν να αγωνιστούν σε πικ εντ ρολ καταστάσεις. Και οι πέντε μπορούν να εκτελέσουν και να δημιουργήσουν. Μιλάμε για τους Μπράουν, Σλούκα, Χαραλαμπίδη, Κουμπούρα και τον Χατζηβρέττα. Μπορεί να χρησιμοποιήσει σχήματα με τρεις κοντούς και τον Τάκερ στο τέσσερα, ή να δώσει περισσότερο size με τον Τάκερ στο τρία. Οι πέντε αυτοί γκαρντ φτιάχνουν πολύ το παιχνίδι των ψηλών.

Το τρίτο στοιχείο είναι ότι μπορεί να δώσει μονά και διπλά σκριν για τους Χατζηβρέττα και Χαραλαμπίδη και αυτοί είναι να σουτάρουν, είτε να πάνε στη διείσδυση, γιατί έχουν αυτή την ικανότητα.

Το τέταρτο στοιχείο είναι η επιθετική άνοδος του Χρήστου Ταπούτου. Σουτάρει με πολύ καλύτερα ποσοστά για τρίποντο από άλλες χρονιές, έχει χτίσει την αυτοπεποίθησή του σε αυτόν τον τομέα, ενώ έχει και διείσδυση και σουτ. Στο EuroCup είναι δεύτερος σκόρερ για τον Άρη με 15 πόντους μέσο όρο.

Το πέμπτο στοιχείο είναι η παρουσία του Μπορόβνιακ, ο οποίος έχει δικές του φάσει από το λόου ποστ, ενώ είναι πολύ σημαντικό επίσης το ότι μπορούν να αλλάξουν σε όλα τα σκριν ή να παίξουν μια ματς απ ζώνη, η οποία καταλήγει σε αλλαγές και ίσως σε μαν του μαν».

Στο ΟΑΚΑ θα βρίσκονται στην εξέδρα 100 παιδιά από την ακαδημία μπάσκετ «Ο Παλαίμων» από την Κόρινθο, προσκλεκλημένα του Παναθηναϊκού.

Τα εισιτήρια ήδη διατίθενται από τη θύρα 10 στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης» σήμερα από τις 10π.μ. ως τις 8μ.μ. και αύριο από τις 11π.μ. ως τις 2μ.μ. Από τις 2μ.μ. θα διατίθενται και στο ΟΑΚΑ. Εισιτήρια πωλούνται και στο PAO SHOP (Εμπορικό Κέντρο «Καμάρες», Χαρ. Τρικούπη 127, Ν. Ερυθραία/ώρες λειτουργίας καταστημάτων).

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ