ΑΕΚ

ΚΑΕ ΑΕΚ: "Κλίμα τρομοκρατίας από τον Άρη"

ΚΑΕ ΑΕΚ: "Κλίμα τρομοκρατίας από τον Άρη"
INTIME SPORTS

Η ΚΑΕ ΑΕΚ πέρασε στην αντεπίθεση με αφορμή το χθεσινό (19/5) παιχνίδι με τον Άρη, κάνοντας λόγο για κλίμα τρομοκρατίας στο Nick Galis Hall.

Όσα έγιναν στο Nick Galis Hall, λίγο πριν την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου του τρίτου προημιτελικού, ανάμεσα σε Άρη και ΑΕΚ, προκάλεσε την αντίδραση της "Ένωσης". Οι διοικούντες τον σύλλογο εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση, στην οποί κάνουν λόγο για κλίμα τρομοκρατίας.

Αναλυτικά:

Την ίδια ώρα, η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, μέσω της οποίας κάνει λόγο για κλίμα τρομοκρατίας που επιστράτευσε ο Άρης για να καλύψει τις αδυναμίες του. Αναλυτικά:

" H διοίκηση της ΑΕΚ ξεκίνησε ήδη τον σχεδιασμό της νέας περιόδου. Η διοίκηση της ΑΕΚ συνεχίζει απρόσκοπτα την προσπάθειά της για την επιστροφή της "Βασίλισσας" στην κορυφή του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η διοίκηση της ΑΕΚ δεν πρόκειται να επηρεαστεί από πρόσκαιρες εξωαγωνιστικές αντιξοότητες.

Η διοίκηση της ΑΕΚ τιμά και σέβεται τους θεσμούς και το έχει αποδείξει κατά κόρον. Η διοίκηση της ΑΕΚ δεν πρόκειται να μείνει, όμως, σιωπηλή απέναντι στα φαινόμενα βίας, μάρτυρες των οποίων γίναμε όλοι στην Θεσσαλονίκη.

Η ΑΕΚ έχει δείξει δείγματα αθλητικού πολιτισμού, και ως διοίκηση, αλλά και ως κόσμος της, αφού το παραμικρό δεν συνέβη φέτος στο ΟΑΚΑ, και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει να κινείται. Η ΑΕΚ έχει ως προτεραιότητα την ευταξία και την αξιοπρέπεια στο ελληνικό Πρωτάθλημα και θα γίνει μπροστάρης στον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας και στην αναβάθμιση της BasketLeague.

Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την "φιλοξενία" των διοικούντων τον Άρη, οι οποίοι δεν έδειξαν την παραμικρή ευαισθησία, ακόμη κι όταν η αποστολή της ΑΕΚ και οι παράγοντές της προπηλακίστηκαν στο σημείο της προσωρινής διακοπής του αγώνα. Η αποστολή και οι παράγοντες της ΑΕΚ αφέθηκαν στην μοίρα τους, γεγονός πρωτοφανές για τα δεδομένα του ανθρώπινου πολιτισμού.

Η διοίκηση της ΑΕΚ σεβόμενη τους θεσμούς, έθεσε σε δεύτερη μοίρα το συμφέρον της και δεν κατέθεσε ένσταση, όπως θα μπορούσε, στην χθεσινή αναμέτρηση, προκειμένου να μην διασαλεύσει περαιτέρω την ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος, αλλά και επειδή από φιλοσοφία της δεν διεκδικεί αγώνες της στα χαρτιά.

Όλη η Ελλάδα είδε ότι όλα όσα συνέβησαν στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο ήταν προϊόν διατεταγμένης υπηρεσίας. Η ΑΕΚ δεν έχασε, γιατί μετά την διακοπή, αγώνας δεν έγινε. Όσο παιζόταν μπάσκετ η ΑΕΚ κέρδιζε. Μετά την διακοπή αυτό, που ήταν βασική προτεραιότητα για τους παίκτες μας ήταν η διασφάλιση της σωματικής τους ακεραιότητας. Όποιος γνωρίζει από αθλητισμό αντιλαμβάνεται τι σημαίνει αυτό για την διεξαγωγή μιας αναμέτρησης. Ο Άρης κάλυψε για άλλη μια φορά τις αγωνιστικές και διοικητικές του αδυναμίες με τραμπουκισμούς, ύβρεις και γενικότερα με κλίμα τρομοκρατίας.

Η ΑΕΚ δεν πρόκειται βέβαια να ακολουθήσει τον ολισθηρό δρόμο του Άρη, ο οποίος έχει μεν παρελθόν, αλλά έχει αβέβαιο μέλλον. Εξάλλου, οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν τρώνε… κουτόχορτο. Η ΑΕΚ θα συνεχίσει να επενδύει σε συναίσθημα, σε υψηλά ιδανικά, σε παίκτες κλάσης Ευρωλίγκας και σε στόχους με ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Η ΑΕΚ προτίθεται να ζητήσει την παρέμβαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, την ευαισθησία του οποίου σε θέματα εξάλειψης της βίας, γνωρίζουμε.

Η ΑΕΚ θα ζητήσει τον λόγο από τον ΕΣΑΚΕ, η διοίκηση του οποίου ανέχεται τέτοια φαινόμενα, ενώ προτίθεται να κάνει παράσταση στην συνεδρίαση της Πέμπτης (13:00, 21/5) στην Λίγκα.

Καταγγέλλουμε όλους όσοι επιδόθηκαν σε εμετικά συνθήματα κατά της μητέρας του οπαδού της ΑΕΚ, Νίκου Ξηροκώστα, ο οποίος προ ετών είχε τραυματιστεί σε αγώνα με τον Άρη στο "Χαριλάου", με τις γνωστές συνέπειες για την σωματική του ακεραιότητα. Η διοίκηση του Άρη και σ’ αυτή την περίπτωση ήταν απούσα. Πρόκειται τελικά για τον ορισμό της ξεφτίλας".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ