EUROLEAGUE

Ιβκοβιτς:"Στόχος το φάιναλ-φορ"

Ιβκοβιτς:"Στόχος το φάιναλ-φορ"
INTIME SPORTS

Η κληρωτίδα στην κλήρωση της Ευρωλίγκα δεν χαμογέλασε ιδιαίτερα στον Ολυμπιακό καθώς τον έστειλε αντιμέτωπο με δύο ισπανικές ομάδες (Ρεάλ και Μάλαγα), ωστόσο αυτό δεν δείχνει να πτοεί τους "ερυθρόλευκους" οι οποίοι και τη νέα σεζόν θα έχουν ως στόχο την κατάκτηση του τροπαίου.

Στον Β΄όμιλο συγκεντρώθηκαν μερικές πολύ καλές ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός, η Ρεάλ, η Μάλαγα αλλά και η Βίρτους Ρόμα, με αποτέλεσμα να αναμένονται ιδιαίτερα αμφίρροπες μάχες. Με μία πρώτη εκτίμηση αυτές θα είναι και οι ομάδες που θα κατακτήσουν το εισιτήριο της πρόκρισης στους "16".

Να θυμίσουμε ότι η Μπάμπεργκ και η ομάδα που θα έρθεί από τα προκριματικά συμπληρώνουν τον όμιλο, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται κάποια έκπληξη από αυτές τις δύο. Πάντως, επιμένουμε ότι οι δύο ισπανικές ομάδες και θα αποτελέσουν τους κύριους αντιπάλους του Ολυμπιακού.

"Στόχος πάλι το φάιναλ-φορ"

O Ντούσαν Ίβκοβιτς πληροφορήθηκε την κλήρωση στο Βελιγράδι και έκανε την πρώτη του δήλωση σαν προπονητής του Ολυμπιακού: " Πέσαμε σε ένα όμιλο με ομάδες που έχουν μεγάλη παράδοση και θέλουν, φυσικά, να πετύχουν. Ανάλυση δεν μπορούμε να κάνουμε, γιατί ακόμη οι περισσότεροι δεν έχουν ολοκληρώσει τις κινήσεις τους. Ο Ολυμπιακός, πάντως, που συμμετείχε στα δυο τελευταία φάιναλ-φορ, έχει την ίδια υψηλή φιλοδοξία και για την ερχόμενη περίοδο".

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος στις πρώτες του δηλώσεις μετά την κλήρωση τόνισε: "Ο στόχος είναι ίδιος με αυτόν που είχαμε τα δύο τελευταία χρόνια, να προκριθούμε δηλαδή και πάλι στο Final Four.

Πάνω σε αυτό θα δουλέψουμε και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή. Θα είναι μεγάλη χαρά για μας να γυρίσουμε στη Ρώμη μετά την κατάκτηση του τίτλου το 1997. Μιλάμε για τις καλύτερες 24 ομάδες στην Ευρώπη, οπότε όλες τους είναι πολύ δυνατές".


Οι αντιδράσεις των υπόλοιπων ομάδων του Β' ομίλου αμέσως μετά την κλήρωση:

Αλμπέρτο Ερέρος(Τεχνικός Διευθυντής της Ρεάλ): "Ο όμιλος μας είναι πάρα πολύ δύσκολος. Πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά για να καταφέρουμε να φτάσουμε στους "16". Όντας και η Μάλαγα στον όμιλο κάνει πιο δύσκολο το έργο μας, αλλά δεν ανησυχούμε. Έχουμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό, την ομάδα που μας απέκλεισε στα τελευταία πλέι οφ, οπότε θα είναι ιδιαίτερο να παίξουμε απέναντί του.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η πρόκριση στο TOP 16 και μετά θα μπορούμε ονειρευόμαστε και πρόκριση στα πλέι οφ. Εάν τα καταφέρουμε στα πλέι οφ, θα έχουμε μπροστά μας το Final Four. Και η αλήθεια είναι ότι ώρα είναι η Ρεάλ να προκριθεί σε ένα Final Four".


Μάνουελ Ρούμπια(Μάνατζερ της Μάλαγα): "Πάντα αντιμετωπίζεις δύσκολες ομάδες στην Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι δύσκολες ομάδες, αλλά θα πρέπει να είμαστε θετικοί σκεπτόμενοι έστω πως είναι εύκολο να ταξιδέψεις στην Αθήνα και τη Μαδρίτη.

Η Ρόμα είναι επίσης μια σκληρή ομάδα και επίσης θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε ποια άλλη ομάδα, θα προστεθεί στον όμιλο. Υπογράψαμε με τον Τέρελ ΜακΙντάιρ, αλλά μόνο με αυτή την προσθήκη δεν θα μπορέσουμε να φτάσουμε μακριά. Χρειάζεται να αποκτήσουμε κι άλλους σημαντικούς παίκτες για να βελτιώσουμε το ρόστερ μας".
.

Πιερτζόρτζο Μποτάι(Μάνατζερ της Βίρτους Ρόμα): "Είναι φανερό πως πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο όμιλο. Βρισκόμαστε σε έναν όμιλο με ισπανικές ομάδες που είναι οι καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, αλλά θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Είμαστε χαρούμενοι που θα συναντήσουμε για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα".

Μπγιορν Άλμπρεχτ(Διευθυντής Μάρκετινγκ): "Είναι πάντα για μας συναρπαστικό το να βρισκόμαστε εδώ, γιατί αυτό σημαίνει πως έχουμε κατακτήσει το πρωτάθλημα στη Γερμανία. Το κάναμε για τρίτη φορά μέσα σε έξι χρόνια και είναι μεγάλη τιμή για εμάς να παίζουμε στην Ευρωλίγκα.

Είναι ένας πολύ ελκυστικός όμιλος με τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Θα πρέπει να δούμε και τις ημερομηνίες για να αναλύσουμε τις πιθανότητές μας, αλλά πάνω απ' όλα είμαστε πολύ περήφανοι που είμαστε εδώ και ελπίζουμε να παίξουμε καλά σε αυτό το επίπεδο. Προκριθήκαμε στους "16" στο παρελθόν και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να το πετύχουμε ξανά.


Δεν θα είναι εύκολο για μας γιατί παρά το γεγονός ότι η υποδομή μας είναι καλή, το μπάτζετ μας δεν είναι τόσο υψηλό όσο των καλύτερων ομάδων στην Ευρώπη. Θα πρέπει να σεβαστούμε κάθε αντίπαλο, να γίνουμε καλύτεροι και να είμαστε ανταγωνιστικοί στην κανονική περίοδο".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ