ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ίβκοβιτς: "Πάμε ...τρέχοντας"

Ίβκοβιτς: "Πάμε ...τρέχοντας"
INTIME SPORTS

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς κάνει τον απολογισμό του Ολυμπιακού στα φιλικά της Τουρκίας, ξέρει ότι έχει πολλή δουλειά, μιλάει για τη βελτίωση του Παπανικολάου και προβλέπει ότι εναντίον της Ρεάλ η ομάδα του θα είναι έτοιμη

Με εννιά νίκες σε ισάριθμα φιλικά, ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει "κάτι" εκτός από το τρόπαιο στο τουρνουά της Μπαντιρμά. Παρόλα αυτά άφησε τα πρώτα διαπιστευτήριά του, εν όψει της νέας χρονιάς, καθώς το μπάσκετ που θέλει να παίξει είναι διαφορετικό και βασίζεται, εν πολλοίς, στην φιλοσοφία του νέου του προπονητή, Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο Ντούντα, έκανε τον απολογισμό των πέντε αγώνων επί τουρκικού εδάφους. Όλοι ήταν νικηφόροι, αν και το αποτέλεσμα ήταν το τελευταίο που τον απασχολούσε.

Αυτό που ήθελε να δει το εξήγησε μιλώντας αμέσως μετά τον αγώνα με την Εφές Πίλσεν, που κρίθηκε στην παράταση: "Σε μια εβδομάδα δώσαμε πέντε αγώνες και πιέσαμε πολύ τα παιδιά. Έχουμε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και πρέπει να υπάρξει υπομονή απ’ όλους και πίστωση χρόνου. Είδα μεγάλη διαφορά από το πρώτο παιχνίδι που δώσαμε στην Τουρκία μέχρι αυτό με την Εφές Πίλσεν. Αυτή την περίοδο βλέπουμε τι μπορούμε να κερδίσουμε και τι μπορούμε να βελτιώσουμε. Γι’ αυτό δουλεύουμε" είπε ο Σέρβος κόουτς και στάθηκε στον Κώστα Παπανικολάου: " Όταν ξεκίνησε η προετοιμασία είχα πει στους συνεργάτες μου να προσέξουν τα νέα παιδιά. Τον Παπανικολάου, τον Μαυροκεφαλίδη και τον Σλούκα. Πιστεύω ότι πετύχαμε. Ο Παπανικολάου ήταν πολύ τρομαγμένος πριν απ’ αυτά τα παιχνίδια κα είναι θετικό το ότι μπήκε καλά στην ομάδα".

Ο Ίβκοβιτς δεν θέλησε να πιέσει περισσότερο τους παλιότερους παίκτες, ειδικά εκείνους που έπαιξαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα "Οι έμπειροι παίκτες που συμμετείχαν και στο Παγκόσμιο θα βρουν αργότερα ρυθμό. Δεν είναι τώρα η ώρα να χάσουν ενέργεια. Ο Νεστέροβιτςέκανε προετοιμασία μετά από δέκα χρόνια και τα ‘δωσε όλα. Ο Λούκας και ο Κέσελ θα μπορούσαν περισσότερο, αλλά είχαν το πρόβλημα που τους έφερε πίσω. Προσπάθησαν όμως κι αυτό μετράει".

Έχουμε πολλές υποχρεώσεις

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στη βάση του και όπως είπε ο Ίβκοβιτς προτιμάει στο τελευταίο διάστημα της προετοιμασίας η ομάδα να βρίσκεται στην έδρα της, για οργανωμένες προπονήσεις: "Οι επόμενες δυο εβδομάδες είναι πολύ σημαντικές για να προετοιμαστούμε όσο τον δυνατόν καλύτερα εν μέσω των υποχρεώσεών μας, όπως είναι η παρουσίαση της ομάδας και η φωτογράφιση. Δεν πρέπει να χαθούμε"

Ο «Ντούντα» αναφέρθηκε ξεχωριστά στο παιχνίδι με την Εφές Πίλσεν που ήταν αναμφισβήτητα το πιο δύσκολο του Ολυμπιακού στην Τουρκία: "Δεν ακολουθήσαμε την Εφές στα συστήματα, που έπαιξε με τον Νάχμπαρ στο «4» και τον Ρόμπερτς στο «5». Μείναμε στο δικό μας σύστημα κι αυτό που θέλουμε να έχουμε στην ομάδα. Και να χάναμε δεν σημαίνει τίποτα".

Ήταν όλα αυτά ένα δείγμα γραφής του Ολυμπιακού της νέας περιόδου; "Είναι νωρίς να πούμε για τον τρόπο που θα παίξουμε. Σίγουρα θα είμαστε πιο δημιουργικοί κι αυτό φαίνεται από τις ασίστ που δίνουμε σε κάθε παιχνίδι. Έχοντας όμως τέτοιους παίκτες πρέπει να χαμηλώσουμε τον αριθμό των λαθών που κάνουμε"απάντησε ο προπονητής του Ολυμπιακού και εξήγησε τι πρέπει να βελτιώσει η ομάδα του:"Έχοντας νέα παιδιά όπως είναι ο Παπανικολάου και ο Κέσελ που τρέχουν και είναι αθλητικοί, θέλουμε σίγουρα να τρέχουμε στον αιφνιδιασμό και να πηγαίνουμε στα επιθετικά ριμπάουντ. Θέλουμε να παίξουμε σύγχρονο μπάσκετ κι αυτό συμβαίνει όταν το 25% των πόντων έρχεται από αιφνιδιασμούς και το 60% από δευτερεύοντες".

Όσο για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας (18/10) με τη Ρεάλ, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς επισήμανε: " Εμείς θα έχουμε παίξει μόλις ένα επίσημο παιχνίδι πριν την πρεμιέρα της Ευρωλίγκα και η Ρεάλ θα έχει περισσότερα. Πιστεύω όμως ότι θα είμαστε έτοιμοι"

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από την Τουρκία και θα συνεχίσει τις προπονήσεις στο ΣΕΦ. Σίγουρα, θα δώσει κάποια φιλικά πριν από την επίσημη έναρξη των υποχρεώσεων της ομάδας (16/10 με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο, υπάρχει και ένα ματς Κυπέλλου νωρίτερα) αλλά ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημέρα και ο αντίπαλος.

Παρουσίαση την Πέμπτη

Στο μεταξύ, η επίσημη παρουσίαση του Ολυμπιακού θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη στο ΣΕΦ, με τους "ερυθρόλευκους" να τίθενται στη συνέχεια στη διάθεση των εκπροσώπων των ΜΜΕ για τις καθιερωμένες δηλώσεις πριν την έναρξη της σεζόν.

Την Τρίτη το πρωί θα αναχωρήσει για την Βαρκελώνη, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός Χρήστος Σταυρόπουλος, προκειμένου να πάρει μέρος στην συνεδρίαση του Euroleague Board.

Όσον αφορά στους παίκτες θα επιστρέψουν στις προπονήσεις την Τρίτη το απόγευμα, καθώς ο Ντούσαν Ίβκοβιτς τους άφησε σχεδόν μία ολόκληρη μέρα για να ξεκουραστούν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ