ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Ιτούδης: Οι λόγοι που οδήγησαν στο διαζύγιο με τη Φενέρμπαχτσε

Ιτούδης: Οι λόγοι που οδήγησαν στο διαζύγιο με τη Φενέρμπαχτσε
INTIME

Αυτοί είναι οι λόγοι που έφεραν το διαζύγιο ανάμεσα στη Φενέρμπαχτσε και τον Δημήτρη Ιτούδη, όπως τους ανέλυσε ο Αλέξανδρος Τρίγκας στην εκπομπή Show Must Go On του SPORT24.

Το πρόωρο διαζύγιο της Φενέρμπαχτσε με τον Δημήτρη Ιτούδη τάραξε τα ευρωπαϊκά νέρα το μεσημέρι της Τετάρτης (13/12) και άπαντες άρχισαν να αναρωτιούνται τι πήγε λάθος και γιατί προέκυψε η εν λόγω εξέλιξη την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ο Αλέξανδρος Τρίγκας μίλησε στην εκπομπή Show Must Go On για τους λόγους που έφεραν τον Έλληνα τεχνικού στην πόρτα εξόδου του τουρκικού κλαμπ.

"Τώρα και όχι πριν από δύο εβδομάδες γιατί τότε η Φενέρ κέρδισε τη Ρεάλ Μαδρίτης και πήρε παράταση ζωής. Υπήρχε μία γκρίνια. Υπήρχε ένα κακό κλίμα στην Κωνσταντινούπολη, λόγω αποτελεσμάτων, που δεν ήταν αναμενόμενα βάση του ρόστερ και των προσδοκιών. Την ίδια ώρα η Φενέρ έχασε συνεχόμενα παιχνίδια. Αν δεν κάνω λάθος έχει 6 ήττες στα τελευταία 7 παιχνίδια. Είχε ένα μεγάλο αρνητικό σερί με εξαίρεση την νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης στην παράταση.

Ήρθε και η ήττα από την Εφές με 81-80, σε ένα ματς στο οποίο η Εφές παρατάχθηκε πάλι με πολλές απουσίες και έπαιζε ουσιαστικά με δύο γκαρντ, τον Λάρκιν και τον Τόμπσον, και με αλχημείες στις υπόλοιπες θέσεις. Αυτή η ήττα αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Δημήτρη Ιτούδη στην τεχνική ηγεσία της Φενέμπαχτσε. Αυτό που μαθαίνουμε από την Κωνσταντινούπολη είναι ότι η ανακοίνωση αναμένεται σήμερα ή αύριο. Μπορεί και εντός της ημέρας να έχουμε την επισημοποίηση του διαζυγιού.

Όσον αφορά τη διάδοχη κατάσταση, το όνομα που ακούγεται πιο έντονα από τα υπόλοιπα είναι αυτό του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που έμεινε ελέυθερος από την Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι. Ακούστηκε έντονα εκείνο το διάστημα για 2-3 ευρωπαϊκούς πάγκους, όπως η Εφές και η Μονακό. Η Μονακό επέλεξε να κρατήσει τον Σάσα Ομπράντοβιτς, λόγω της πρόκρισης στο Final Four.

Ο Γιασικεβίτσιους δείνει αυτή τη στιγμή να είναι ένα κλικ πιο μπροστά από τους υπόλοιπους. Είχε κάνει προεργασία η Φενέρ το προηγούμενο διάστημα. Μάλιστα, ο assistant General Manager της ομάδας, είχε τρέξει κάποιες διαδικασίες για να είναι έτοιμοι. Από τη στιγμή που η διοίκηση πήρε την απόφαση ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή προπονητή, τράβηξαν τη σκανδάλη που λέμε και η Φενέρ αναζητά τον επόμενο.

Η αλήθεια είναι ότι πριν ένα μήνα περιμέναμε από την Εφές να αλλάξει προπονητή. Και τότε είχαμε πει για τον Σάρας. Ήταν η πρώτη ομάδα από τις λεγόμενες διεκδικήτριες του Final Four που ακουγόταν έντονα ότι θα προχωρούσε σε αλλαγή. Στηρίχθηκε ο Ερντέμ Τζαν, ο οποίος είναι μεγάλο κεφάλαιο για το τουρκικό μπάσκετ. Το γύρισε και τώρα θα προσπαθήσει να συγκρατήσει την ομάδα για το επόμενο διάστημα, ώστε από τις 15 Ιανουαρίου να είναι οι περισσότεροι πίσω για να μπορέσει η Εφές να κάνει την τελική της αντεπίθεση για τα playoffs και το Final Four.

Από τους Ευρωλιγκάτους προπονητές είναι ακόμα ελεύθερος ο Τι Τζέι Πάρκερ που ήταν στη Βιλερμπάν, αλλά δεν νομίζω να ασχοληθεί μαζί του η Φενέρ, ο Σέρτζιο Σκαριόλο και ο Αντρέα Τρινκιέρι", ανέφερε αναλυτικά.

TAGS ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ EUROLEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ