ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ

Ιτούδης: "Ο Σπανούλης στην Εθνική ήταν δική μου ιδέα"

Ο Δημήτρης Ιτούδης στη Media Day της ΕΟΚ
Ο Δημήτρης Ιτούδης στη Media Day της ΕΟΚ INTIME SPORTS

Για τον διάδοχό του στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας μίλησε ο Δημήτρης Ιτούδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Meridiansport, τονίζοντας πως ήταν δική του ιδέα να δοθούν τα ηνία στον Βασίλη Σπανούλη.

Συνέντευξη στο Meridiansport παραχώρησε ο Δημήτρης Ιτούδης, με αφορμή την αναμέτρηση της Φενέρμπαχτσε με την Παρτίζαν (9/11, 21:30, Novasports 6 και LIVE από το SPORT24) στο Βελιγράδι για την 7η αγωνιστική της EuroLeague. Ο πολύπειρος Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον διάδοχό του στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, τονίζοντας πως ήταν δική του ιδέα να δοθούν τα ηνία στον Βασίλη Σπανούλη.

"Του μίλησα. Πολύ καλή κίνηση. Ήταν δική μου ιδέα. Ελπίζω ότι θα συγκεντρωθούμε όλοι, ότι θα υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα και ότι θα είναι διαθέσιμοι όσο το δυνατόν περισσότεροι παίκτες.

Από τότε που ήταν παίκτης σκεφτόταν την προπονητική ο Βασίλης. Το ίδιο ισχύει και με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ήταν ξεκάθαρο. Ο Διαμαντίδης δεν το ήθελε ποτέ αυτό, όμως αυτοί οι δύο σίγουρα", είπε επί του θέματος.

Παράλληλα, μεγάλος μέρος της κουβέντας αφιερώθηκε και στον Γιαμ Μάνταρ και το θόρυβο που προκάλεσε το καλοκαίρι η μετακίνησή του από την Παρτίζαν στη Φενέρμπαχτσε, έχοντας ως συνέπεια ο σερβικός σύλλογος να διακόψει τη συνεργασία του με τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς.

"Ήταν free agent. Μίλησα με τον Ζέλικο όταν μας προτάθηκε ένας παίκτης που σίγουρα ενδιαφερόταν να υπογράψει μαζί μας. Ήμουν ο πρώτος που είμαι ότι δεν μας ενδιαφέρει αν δεσμεύεται από συμβόλαιο. Ήμουν πεπεισμένος ότι είχε συμβόλαιο. Για αυτό απευθύνθηκε στον Ζέλικο και τον ρώτησα τι συμβαίνει. Τα νομικά θέματα δεν είναι δική μου δουλειά.

Είπα στον Μάνταρ αυτό το καλοκαίρι ότι φεύγει από μια πολύ επιτυχημένη ομάδα και προπονητή και θα έχει ισχυρό ανταγωνισμό εδώ στη θέση του. Είπε 'δεν με νοιάζει, όποιος είναι εκεί είναι ευπρόσδεκτος, και θα αποδείξω ότι έχω σημασία'. Αυτό λέει πολλά για τον χαρακτήρα του".

TAGS ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ