ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ιτούδης: "MVP η ομάδα"

Ιτούδης: "MVP η ομάδα"
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Αρμάνι Μιλάνο, ενώ η ομάδα επέστρεψε με πέντε τραυματίες από την Ιταλία

Η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Αρμάνι Μιλάνο είχε και τις απώλειες της, καθώς ούτε ένας ούτε δύο αλλά πέντε παίκτες της ομάδας αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα.

Ο Μάριτς έχει ένα πρήξιμο στον αγκώνα, ενώ ο Μπατίστ έχει υποστεί έναν μυϊκό σπασμό στην πλάτη. Ίδιο πρόβλημα και για τον Κώστα Καϊμακόγλου, ενώ το δίδυμο των περιφερειακών Σάτο και Νίκολας ταλαιπωρούνται από διάστρεμμα.

"Πήραμε μια σημαντική νίκη και είναι το πρώτο παιχνίδι που ουσιαστικά κερδίζουμε, ενώ είχαμε λιγότερες κατοχές κι αυτό γιατί είχαμε αρκετά λάθη, που θα πρέπει να μας προβληματίσει και στο οποίο θα πρέπει να σταθούμε βλέποντας το βίντεο", επισήμανε ο Δημήτρης Ιτούδης και συνέχισε:

"Περάσαμε από μια δύσκολη έδρα, επιβληθήκαμε μιας ομάδας που είναι φιλόδοξη, που έχει νικήσει εκτός έδρας και τη Βαλένθια και την ΤΣΣΚΑ. Κι αυτά σε έναν όμιλο που δείχνει ότι θα έχει πολλές ανατροπές ακόμη. Τελειώσαμε με ένα 4-1 τον πρώτο γύρο, που θα πρέπει να θεωρείται και είναι θετικό και επιπλέον με καλές εμφανίσεις. Μέσα από αυτό το παιχνίδι κερδίσαμε την ομαδικότητα για μία ακόμη φορά.

Δεν θα ήμουν υπερβολικός και δεν υπεκφεύγω λέγοντας ότι MVP χθες ήταν η ομάδα. Από όποιον ζητήθηκε και μπήκε σε οποιοδήποτε σημείο του αγώνα πρόσφερε πολλές υπηρεσίες σε πολλούς τομείς, γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε τέσσερα γκαρντ που δημιουργούν και εκτελούν και είναι πολύ σημαντικά για το παιχνίδι της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο".

Μάλιστα, ο άμεσος συνεργάτης του Ζοτς, θεωρεί ότι οδηγός για τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να είναι ο αγώνας με την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο: "Θα δούμε και τα αρνητικά και θετικά μας. Νομίζω ότι ήταν πολύ σημαντικό ότι σε καίριες στιγμές δεν αποπροσανατολιστήκαμε.

Σε καίριες στιγμές παίξαμε καλή άμυνα, χαμηλώσαμε τα ποσοστά τους, τους μέσους όρους τους, όπως του Τζάαμπερ για παράδειγμα που έμεινε στους δύο πόντους. Εκεί που «έκαιγε» η μπάλα και καλές άμυνες παίξαμε και σκοράραμε. Ήταν υπόθεση της ομάδας η νίκη.

Ο Φώτσης ήταν συγκινητικός και σε άμυνα και σε επίθεση, ο Τέπιτς ήταν πολύ καλός, ο Μπατίστ εκπληκτικός, ο Μάριτς όταν μπήκε και τελείωνε φάσεις και μας έδινε δεύτερες φάσεις με τα επιθετικά του ριμπάουντ, ο Διαμαντίδης ήταν θετικός, ο Σάτο που μπορεί να μην είχε παραγωγική μέρα στην επίθεση, αλλά ήταν εκπληκτικός στην άμυνα. Παιδευτήκαμε πάλι με τραυματισμούς, έχουμε προβλήματα, αλλά θα δουμε αύριο σε τι κατάσταση βρισκόμαστε".

"Ο Παλάσιο δίνει το κάτι παραπάνω"

Αναφορικά με την Καβάλα και την επιστροφή των πράσινων στις εγχώριες υποχρεώσεις τους, ο Ιτούδης τόνισε: " Επιστρέφουμε στις ελληνικές υποχρεώσεις. Έχουμε ένα παιχνίδι με μια ομάδα που θεωρώ ότι θα αποτελέσει θετική έκπληξη στο πρωτάθλημα. Εϊναι ένα υγιές αγωνιστικό σύνολο, το οποίο έχει σαφή προσανατολισμό αγωνιστικό. Θεωρώ ότι κάνει πολύ καλή δουλειά ο Δημήτρης Πρίφτης και οι συνεργάτες του.

Όταν λέω «υγιές σύνολο», εννοώ ότι διαθέτει αυτόν τον ενθουσιασμό που θα πρέπει να διαθέτουν ομάδες που έρχονται από την περιφέρεια και είναι σημαντικό να το έχεις αυτό, για να έχεις τον κόσμο στο πλευρό σου. Είναι σημαντικό να έχεις αυτόν τον ενθουσιασμό. Οι επιλογές που έγιναν ήταν πολύ καλές. Έχουν μια ομάδα που «τρέχει» πολλά πράγματα γύρω από τον Παλάσιο.

Είναι παίκτης που παίζει και στο ένα και στο δύο. Με την εμπειρία του και από το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και από το ΝΒΑ, από την Ευρωλίγκα, δίνει το κάτι παραπάνω σε αυτή την ομάδα. Έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα που θέλει και ξέρει να τρέξει στο γήπεδο. Έχει σαφή προσανατολισμό στην άμυνα, δεν θέλει να δώσει το κέντρο, θέλει να παίξει side και ιδιαίτερα στο αριστερό χέρι".

"Χρησιμοποιεί διάφορες άμυνες"

Αναλύοντας το στυλ παιχνιδιού της Καβάλας, ο Έλληνας προπονητής συμπλήρωσε: "Χρησιμοποιεί διαφορετικές άμυνες, ματς απ ζώνες, μικτές άμυνες. Είναι σημαντικό ότι απελευθερώνεται ο Παλάσιο, όταν είναι ο Στεφανίδης στο παιχνίδι, ο οποίος έχει εμπειρία και μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις για τους υπόλοιπους. Ο Χαφ στο τρία είναι καλός αμυντικός και επιθετικά μπορεί να ανοίξει το παιχνίδι της Καβάλας. Υπάρχει ο Σέρβος ο Γιόροβιτς, ο οποίος έκανε εκπληκτική εμφάνιση με τον Κολοσσό και είναι καλός σουτέρ από μακρινή απόσταση.

Ο Σίμονς έχει δικές του φάσεις, είναι εντυπωσιακός και είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι. Από εκεί και έπειτα και τα παιδιά που έρχονται από τον πάγκο μπορούν να βοηθήσουν. Όπως ο Καραποστόλου, ο οποίος είναι εκπληκτικός σουτέρ και στο τελευταίο παιχνίδι με το Μαρούσι είχε πολύ καλά ποσοστά και γενικότερα έχει θετική προσφορά σε πόντους.

Έχουν κάποιους τραυματισμούς, όπως του Σίμτσακ που είναι σημαντικός παίκτης γι’ αυτούς. Έχουν προσθέσει τον Μάκιντος, ο οποίος έπαιξε λίγο στο τελευταίο παιχνίδι και περιμένουμε ότι θα αγωνιστεί περισσότερο με εμάς, ενώ και ο Αγγελόπουλος βοηθά. Εμείς θα πρέπει να έχουμε ψηλό κίνητρο.

Είναι θετικό ότι έχουμε περιθώριο χρονικά και να ξεκουραστούμε λίγο, καθώς αγωνιζόμαστε την Κυριακή. Θα μπούμε με υψηλό κίνητρο, γιατί έχουμε να κάνουμε με ένα υγιές σύνολο και θα πρέπει να δώσουμε τη δέσουσα προσοχή και σεβασμό στον αντίπαλο, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε και να είμαστε κι εμείς συνεπείς στο αγωνιστικό μας προφίλ".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ