MUNDOBASKET 2023

Ιτούδης: "Ήταν μία καλή πρεμιέρα, όλοι προσέφεραν, πάμε τώρα για τους επόμενους δύο τελικούς"

Ο Δημήτρης Ιτούδης
Ο Δημήτρης Ιτούδης INTIME

Το μυαλό του στις ΗΠΑ έχει ο Δημήτρης Ιτούδης, που έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια της Εθνικής και από την νίκη της επί της Ιορδανίας.

Χαρούμενος από την εικόνα της ομάδας του, χαρούμενος από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τις καταστάσεις που αντιμετώπισε, ο Δημήτρης Ιτούδης δήλωσε μετά από την νίκη επί της Ιορδανίας ότι η Εθνική θα χρειαστεί να παίξει πιο έξυπνα για να ανταγωνιστεί τη Δευτέρα (28/8) την Team USA.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης:

"Θέλω να συγχαρώ την ομάδα μου για την αφοσίωσή της και για την νίκη. Δεν ξεκινήσαμε καλά το ματς, θέλαμε μία ώθηση μέσα από τη μαχητικότητα. Δεν κάναμε πολλά λάθη, είχαμε καλά σουτ, θέλαμε να κάνουμε τον Χόλις-Τζέφερσον να αισθάνεται άβολα.

Στην τρίτη περίοδο η Ιορδανία συγκεντρώθηκε, ενώ εμείς δεν χρησιμοποιήσαμε σωστά τα φάουλ. Μας πλήγωσαν πολύ με το σκορ τους, όμως καταλάβαμε τι έπρεπε να κάνουμε. Ήταν μία καλή πρεμιέρα, όλοι προσέφεραν και τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στα επόμενα δύο παιχνίδια. Ευχαριστώ τον κόσμο και τους δημοσιογράφους που ήρθαν για να στηρίξουν.

Η Ιορδανία έβαλε τα σουτ, έχει συγκεκριμένες ποιότητες που σεβόμαστε. Τα επιθετικά ριμπάουντ λένε πολλά. Έβαλαν 25 πόντους στη ρακέτα μας. Το γεγονός ότι ο Λαρεντζάκης έβαλε 19 σε 22 λεπτά, λέει πολλά για την ομάδα. Αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος. Συγκεκριμένοι παίκτες, όπως ο Χατζηδάκης, είναι χαρούμενοι που βρίσκονται εδώ, είναι χαρούμενοι για τον ρόλο τους. Αυτός είναι ο ομαδικός αθλητισμός.

Απέναντι στις ΗΠΑ περιμένω ένα πολύ δυσκολότερο ματς. Έχουν σπουδαίο ρόστερ, είναι παράδειγμα του πώς χτίζεται ένα ρόστερ. Παίζουν ομαδικό μπάσκετ, είναι από τις ομάδες που θεωρώ ότι θα φτάσουν μακριά. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι για να διαχειριστούμε τα λεπτά των παικτών μας. Τους αντιμετωπίσαμε ήδη μία φορά, ξέρουμε ότι έχουν ταλαντούχους παίκτες. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και καλά προετοιμασμένοι".

Ο Μάνος Χατζηδάκης, από την πλευρά του, είπε πως: "Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, κάναμε όμως και κάποια λάθη. Στην τέταρτη περίοδο παίξαμε πραγματικά καλά, ήμασταν καλοί στην άμυνα και πήραμε τα ριμπάουντ. Είναι μία νίκη, έχουμε ακόμα δύο τελικούς μπροστά μας".

Tο SPORT24 στις Φιλιππίνες

Το SPORT24 βρίσκεται στις Φιλιππίνες για το Mundobasket 2023. Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων του Mundobasket 2023, παρακολούθησε το Mundobasket live στο Matchcenter και κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ