ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ιτούδης: "Είπα στον Λαρεντζάκη ότι θα κεράσω όλη την ομάδα αν πάρει ένα επιθετικό φάουλ"

Ο Δημήτρης Ιτούδης
Ο Δημήτρης Ιτούδης INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Ιτούδης χαρακτήρισε απαιτητικό το ματς με το Βέλγιο ωστόσο ξεκαθάρισε πως οι παίκτες της Εθνικής έδειξαν πόσο πολύ ήθελαν τη νίκη και μοίρασε συγχαρητήρια για την πρόκριση της "επίσημης αγαπημένης" στο Παγκόσμιο στο 2023.

Δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης, η Ελλάδα προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 με εκτός έδρας νίκη (72-70) επί του Βελγίου, έχοντας για MVP τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, με τον Δημήτρη Ιτούδη να στέκεται στη θέληση που είχαν οι παίκτες του να φύγουν από το παρκέ με το ροζ φύλλο αγώνα, στις δηλώσεις του στη μεικτή ζώνη.

"Είπα στον Λαρεντζάκη να πάρει ένα επιθετικό φάουλ, του είπα "θα κεράσω όλη την ομάδα αν πάρεις ένα επιθετικό", είπε αρχικά για την τελευταία φοβερή άμυνα του γκαρντ του Ολυμπιακού, και πρόσθεσε μιλώντας στην κάμερα της Nova:

"Η Εθνική, αυτή η ομάδα κατάφερε πολλά πράγματα. Ήταν απαιτητικό το ματς, πήραμε διαφορά καλή και για αυτό το ματς το +7 ήταν σαν +17. Ξέραμε ότι θα πίεζαν. Όλοι ήταν πολύ σημαντικοί. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, ήταν εκπληκτικός και ο κόσμος, ήταν συγκινητικό, κάποιοι έκλαιγαν.

Από ότι μου είπαν προκριθήκαμε στο Παγκόσμιο επειδή κέρδισε η Σερβία την Τουρκία, οπότε συγχαρητήρια. Το παιχνίδι ήταν απαιτητικό, είχαμε πει ότι όλοι θα έπρεπε να παίξουν μία επιπλέον θέση. Κάναμε προσαρμογές, πήραμε κάποια σημαντικά αμυντικά ριμπάουντ.

Το ήθελε αυτή η ομάδα, έδειξε ότι το ήθελε. Είχαμε λάθη αρκετά, για δεύτερο σερί ματς είχαμε όμως και κλεψίματα και πιέσαμε τον αντίπαλο σε λάθη. Συγχαρητήρια".

Αργότερα στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε:

"Να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα. Αυτό το γκρουπ παικτών που ήρθε εδώ και έδωσε την μάχη, αλλά και το προηγούμενο. Καλούμαστε να ακολουθούμε μία διαφορετική διαδικασία μέσα σε λίγες ημέρες. Ήρθαμε να παίξουμε έναν τελικό απέναντι σε μία καλή ομάδα με το ίδιο ρόστερ. Ήταν πολύ απαιτητικό παιχνίδι, συγχαρητήρια στο Βέλγιο και στις ομάδες που προκρίθηκαν. Συγχαρητήρια στους οπαδούς μας που ήρθαν.

Θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο παιχνίδι στα set plays. Ήρθαν παίκτες από τη EuroLeague, μας έδωσαν διαφορετική διάσταση, διαφορετικού είδους δημιουργία. Μείναμε συγκεντρωμένοι σε αυτό που έχουμε ως ομάδας, στην ταυτότητα μας, Παίξαμε μεγάλες άμυνες και πήραμε σημαντικά ριμπάουντς.

Είχαμε κάποια μεγάλα ριμπάουντ, ενώ ο Λαρεντζάκης κέρδισε ένα δείπνο για την ομάδα. Τα καταφέραμε ως ένα γκρουπ που συγκεντρωθήκαμε γρήγορα και δώσαμε χαρά στον κόσμο. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας. Ευχαριστώ όλες τις ομάδες που το έκαναν δυνατό με τόσες υποχρεώσεις".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ