ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Λαρεντζάκης για την άμυνα στο Ομπάσοχαν: "Είπα δεν θα μου βάλεις καλάθι με τίποτα, ο Ιτούδης μάς χρωστάει δείπνο"

Λαρεντζάκης για την άμυνα στο Ομπάσοχαν: "Είπα δεν θα μου βάλεις καλάθι με τίποτα, ο Ιτούδης μάς χρωστάει δείπνο"
FIBA

Ο Λαρεντζάκης έπαιξε μία ηρωική άμυνα πάνω στον Ομπάσοχαν και κέρδισε ηρωικό φάουλ, σε μία φάση που σφράγισε την πρόκριση της Εθνικής. Ως εκ τούτου ο Δημήτρης Ιτούδης χρωστάει κέρασμα.

Η Ελλάδα πήρε το διπλό στο Βέλγιο και πανηγύρισε την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023. Ένας από τους πρωταγωνιστές ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος κέρδισε και ένα ηρωικό επιθετικό φάουλ στο φινάλε από τον πρώτο σκόρερ των γηπεδούχων, Ομπάσοχαν.

Στις δηλώσεις του στη NOVA στάθηκε στην εμφάνισή του, ενώ περιέγραψε τι σκέφτηκε σε αυτή την τελευταία φάση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λαρεντζάκη:

Για το ματς και αν ήταν το καλύτερό του: "Όταν φοράω αυτή τη στολή νιώθω ότι μεταμορφώνομαι. Πήραμε τεράστια νίκη, το θέλαμε πολύ. Ξέρουμε ότι ήταν δύσκολες οι συνθήκες".

Για την επιθετική φλόγα που έδωσε, τι ήταν αυτό που άλλαξε: "Ξέραμε ότι δεν είμαστε τόσο εύστοχοι στην επίθεση. Λίγο η κούραση, λίγο η πίεση, είμαστε μία νέα ομάδα, με νέες προσθήκες. Στο ημίχρονο ο κόουτς μάς βοήθησε με την ομιλία του, βγήκαμε στο παρκέ και δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε".

Για την άμυνα πάνω στον Ομπάχοσαν: "Δεν θέλω στον αέρα να σου πω τι σκέφτηκα. Ό,τι έχει γίνει στο ματς, όσα και να έχεις βάλει, είπα δεν θα μου βάλεις καλάθι με τίποτα. Πείσμωσα, το πήρα προσωπικά. Ο κόουτς έχει φαγωθεί να παίρνουμε επιθετικά φάουλ. Είπε ότι θα κεράσει δείπνο, τώρα χρωστάει σε όλη την ομάδα".

Για τον κόσμο: "Μας έδωσε τεράστια βοήθεια".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ