MUNDOBASKET 2023

Ιτούδης: "Δυστυχώς πρέπει να κόψω άλλους δύο παίκτες, στις μεγάλες διοργανώσεις έπρεπε να έχουμε 14 αθλητές"

Ιτούδης: "Δυστυχώς πρέπει να κόψω άλλους δύο παίκτες, στις μεγάλες διοργανώσεις έπρεπε να έχουμε 14 αθλητές"
Ο Δημήτρης Ιτούδης INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Ιτούδης αναφέρθηκε στην χρόνια επιθυμία του οι αποστολές των εθνικών ομάδων να έχουν 14 παίκτες στις μεγάλες διοργανώσεις και όχι 12, ενώ τόνισε ότι είναι επιτυχία για την Εθνική Ανδρών η παρουσία της στο MundoBasket 2023.

Η αποστολή της Εθνικής Ανδρών αναχώρησε για το Άμπου Ντάμπι - με τον Κώστα Παπανικολάου να μένει προσωρινά στην Αθήνα εν αναμονή της γέννησης του παιδιού του - ενόψει των φιλικών με τις ΗΠΑ (18/8, 19:00, ACTION24 και Cosmote Sport 4) και την Γερμανία (19/8, 19:00, ACTION24 και Cosmote Sport 4), με τον Δημήτρη Ιτούδη να αναφέρεται στην πορεία της προετοιμασίας , την χρόνια επιθυμία του να έχουν οι ομάδες 14 αθλητές στην αποστολή αντί για 12 και στο θέμα της απουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Δημήτρης Ιτούδης δήλωσε: "Χρόνια Πολλά σε όλους για αυτή τη μεγάλη γιορτή. Είμαι ικανοποιημένος από την όρεξη, συγκέντρωση και τα επίπεδα αυταπάρνησης που έδειξε η ομάδα στην προετοιμασία. Η Εθνική ομάδα πάει σε ένα ακόμη Παγκόσμιο Κύπελλο κι αυτό αποτελεί επιτυχία για την ίδια και την ομοσπονδία.

Αντιμετωπίζουμε τη διοργάνωση όπως ορίζει η διαδικασία, έχουμε τρία παιχνίδια-τελικούς. Κοιτάμε το πρώτο παιχνίδι με την Ιορδανία, αλλά έχουμε πρώτα τα φιλικά στο Άμπου Ντάμπι. Στα τέσσερα φιλικά είδαμε στοιχεία από το αγωνιστικό μας προφίλ, θέλουμε να αποκτήσουμε καλύτερη χημεία σε άμυνα και επίθεση, αλλά και να είμαστε πιο εύστοχοι.

Θέλουμε να είμαστε υγιείς, δυστυχώς θα πρέπει να γυρίσουν πίσω πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο δύο αθλητές, αν και όπως έχω επισημάνει θα μπορούσε στις μεγάλες αυτές διοργανώσεις να είναι 14 παίκτες διαθέσιμοι και να επιλέγονται οι 12 για κάθε αναμέτρηση. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι, ξέρουμε ποιοι είμαστε και θέλουμε να το δείξουμε".

Σε ερώτηση για τον Γιάννη απάντησε: "Δεν προετοιμαστήκαμε έχοντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Δυστυχώς το τάιμινγκ όριζε πως ο Γιάννης δεν θα τα καταφέρει, ήταν λίγες οι ελπίδες. Ευχόμαστε να έχει την υγεία του και να προσφέρει στο μέλλον ξανά στην Εθνική ομάδα".

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης τόνισε με τη σειρά του: "Έχουμε δουλέψει σκληρά από την αρχή της προετοιμασίας και πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο για το καλύτερο δυνατό. Σκοπός είναι να γίνουμε ένα σύνολο που θα παλεύει σε κάθε ματς, ξεκινώντας από την άμυνα και παίζοντας με μεγάλη ενέργεια. Στην επίθεση δεν έχουμε το πολύ μεγάλο ατομικό ταλέντο αλλά σαν σύνολο μπορούμε να πετύχουμε αρκετά πράγματα. Θα πρέπει όλοι να δίνουμε το 100% για να πετύχουμε ό,τι μπορούμε".

Για την απουσία του Γιάννη ανέφερε: "Ξέρουμε ότι δεν μπορεί να είναι μαζί μας και η κουβέντα τελειώνει εδώ. Έχουμε αναλωθεί πολύ σε αυτή την κουβέντα. Πιστέψτε με, επειδή έχω και προσωπική σχέση μαζί του, ήθελε πραγματικά να είναι εδώ. Δυστυχώς όμως στον αθλητισμό κάποιους τραυματισμούς δεν μπορείς να τους αποφύγεις.

Ο Γιάννης πρέπει να συνεχίσει την αποθεραπεία του. Πιστέψτε με, αν ήταν στο 70-80% θα ερχόταν. Όμως πάνω από όλα είναι η υγεία. Του εύχομαι να γίνει γρήγορα καλά. Εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε και για τους απόντες".

SPORT24 και Stoiximan πηγαίνουν μαζί στα φιλικά προετοιμασίας της ομάδας μας λίγες ημέρες πριν την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ