ΦΙΛΙΚΑ MUNDOBASKET

Ιτούδης: "Ένα από τα φαβορί οι ΗΠΑ, μας πίεσαν αρκετά και μας έβγαλαν από την ηρεμία μας"

Ιτούδης: "Ένα από τα φαβορί οι ΗΠΑ, μας πίεσαν αρκετά και μας έβγαλαν από την ηρεμία μας"
PRINTSCREEN

Η Εθνική Ανδρών πάλεψε όσο μπορούσε απέναντι στην Εθνική ΗΠΑ, ωστόσο δεν μπόρεσε να μείνει στην διεκδίκηση του παιχνιδιού μέχρι το τέλος και γνώρισε την ήττα με 108-86. Όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης στην κάμερα του ACTION 24 και τον απεσταλμένο του SPORT24, Χάρη Σταύρου μετά το τέλος του ματς.

Η Εθνική Ανδρών μέτρησε τις δυνάμεις της κόντρα στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το MundoBasket 2023, ωστόσο γνώρισε την ήττα με 108-86, παρουσιάζοντας ορισμένα καλά διαστήματα σε κάποια σημεία του παιχνιδιού.

Ο προπονητής της ελληνικής ομάδας, Δημήτρης Ιτούδης, μίλησε μετά το τέλος του παιχνιδιού στην κάμερα του ACTION 24 και τον απεσταλμένο του SPORT24, Χάρη Σταύρου, όπου δήλωσε: "Συγχαρητήρια στην Αμερική, ήταν καλύτερη. Δεν μπήκαμε καλά στο πρώτο δεκάλεπτο. Έχουν αθλητικά προσόντα και τρέχουν καλά το γήπεδο και αυτό τους έχει φέρει μέχρι εδώ.

Είναι μία ομάδα που δεν παίζει ατομικά, μπορεί να έχουν αρκετά isolation και no pass game, αλλά ακαλολουθούν πολύ έντονα στο επιθετικό ριμπάουντ. Στο δεύτερο δεκάλεπτο που τους κρατήσαμε στους 20 πόντους, ήμασταν μέσα στο πλάνο μας όσον αφορά τον αμυντικό τομέα. Μας πίεσαν αρκετά και μας έβγαλαν από την ηρεμία μας στο πρώτο δεκάλεπτο".

Για το αν η Ελλάδα μπορεί να είναι πιο ανταγωνιστική στο παιχνίδι με την ΗΠΑ στο MundoBasket: "Θέλω να είμαστε υγιείς και στο αυριανό παιχνίδι. Να δούμε αύριο και με την προσθήκη του Παπανικολάου και του Χατζηδάκη. Να είμαστε υγιείς και να παίξουμε τον πρώτο τελικό με την Ιορδανία. Επικεντρωνόμαστε σε αυτό".

Για την εθνική ομάδα των ΗΠΑ: "Είναι μία πολύ καλή ομάδα. 9/10 παίκτες σουτάρουν τρίποντο με 40%. Έχουν τον καλύτερο αμυτντικό της χρονιάς στο NBA. Πάνε στο επιθετικό ριμπάουντ για να υποστηρίξουν ένα κακό ή καλό σουτ. Είναι ένα από τα φαβορί. Προφανώς του τουρνουά είναι τέτοιο που μπορεί να κρύβει και εκπλήξεις, αλλά η Αμερική έχει ένα καλό σύνολο και βασίζεται σε αυτό που θέλει το μπάσκετ, την ομαδικότητα".

Το SPORT24 και η Stoiximan πηγαίνουν μαζί στα φιλικά προετοιμασίας της εθνικής μας ομάδας για το Μουντομπάσκετ

TAGS ΦΙΛΙΚΑ MUNDOBASKET ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ MUNDOBASKET 2023 FIBA WORLD CUP ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ