ΦΙΛΙΚΑ MUNDOBASKET

Ιτούδης: "Χάσαμε την συγκέντρωση μας μετά από συζητήσιμα σφυρίγματα"

Ιτούδης: "Χάσαμε την συγκέντρωση μας μετά από συζητήσιμα σφυρίγματα"
PRINTSCREEN

Όσα ανέφερε ο Δημήτρης Ιτούδης μετά τον αγώνα με τη Γερμανία, που σηματοδότησε και το τέλος των φιλικών προετοιμασίας της Εθνικής Ελλάδας πριν από το MundoBasket 2023 στο Action 24 και τον απεσταλμένο του SPORT24 Χάρη Σταύρου.

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε Action 24 και τον απεσταλμένο του SPORT24 Χάρη Σταύρου μετά το τέλος του τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι και λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του MundoBasket 2023. Ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε στα μαθήματα που πήρε η Εθνική Ελλάδας από τα ματς με τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, ενώ σημείωσε πως χρειάζεται να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση και προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο.

"Εδώ στο Άμπου Ντάμπι παίξαμε με δύο ομάδες που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι στα μετάλλια. Η Γερμανία είναι μία ομάδα με όλη την έννοια της λέξης. Είναι ένα γκρουπ παικτών που είναι μαζί χρόνια, γουστάρουν και έχουν χημεία.

Σήμερα αντιδράσαμε σε σχέση με το χθεσινό παιχνίδι (σσ. με τις ΗΠΑ). Είχαμε καλές προϋποθέσεις με ανοιχτά σουτ, διεισδύσεις και ελεύθερες βολές. Στο τρίτο δεκάλεπτο χάσαμε τη συγκέντρωσή μας με κάποια συζητήσημα σφυρίγματα. Δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία, ιδίως σε ένα φιλικό. Μιλάω για εμάς, μας αποσυντόνισε. Για την προετοιμασία μας είναι σημαντικό να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο δικό μας παιχνίδι.

Μόνο μπορούμε να μάθουμε από αυτό το τουρνουά, παίζοντας με δύο ομάδες, που εκτίμησή μου είναι ότι θα προχωρήσουν αρκετά στο Παγκόσμιο. Προχωράμε, ώστε να μείνουμε υγιείς και να δώσουμε τον πρώτο μας "τελικό" στην έναρξη πια του Παγκοσμίου κόντρα στην Ιορδανία.

Δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό στην προπόνηση. Χρειάζεται να είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στο αγωνιστικό πλάνο, που δεν θα είναι ίδιο απέναντι σε Ιορδανία, Νέα Ζηλανδία και ΗΠΑ. Πρέπει να ξέρουμε ότι ο καθένας μετράει, το τι θα δώσει στην προπόνηση και στον αγώνα.

Υπάρχουν ακόμα μέρες δουλειάς. Προσπαθήσαμε να έχουμε ένα πιο κλειστό rotation. Δεν μας βοήθησε ότι ο Παπανικολάου βγήκε με 5 φάουλ και ο Παπαγιάννης με δύο τεχνικές ποινές. Προφανώς στα φιλικά της προετοιμασίας χρειάζεται να δώσεις χρόνο στους αθλητές, οπότε δεν μας βοήθησε αυτό. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε και με αυτό το στοιχείο.

Πρέπει να βρούμε περισσότερους τρόπος να δημιουργούμε λάθη, τα οποία θα τα κάνουμε πόντους, διότι στο μισό γήπεδο δυσκολευόμαστε αρκετά. Σήμερα δημιουργήσαμε λάθη με τις αλλαγές μας, με τα zone press και με το καλό διάβασμα των επιθετικών τους επιλογών, αλλά δεν τα κεφαλαιοποιήσαμε, δεν σκοράραμε όσο θα έπρεπε στο ανοιχτό γήπεδο και από τη γραμμή των βολών".

Η κάλυψη των φιλικών αγώνων της εθνικής μας από το SPORT24 γίνεται με την υποστήριξη της Stoiximan

TAGS ΦΙΛΙΚΑ MUNDOBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ MUNDOBASKET 2023 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ