ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ

Ιτούδης: "Είναι έμπνευση και κορυφαίος όλων ο Γιάννης, χάσαμε από τη Γερμανία γιατί ήταν καλύτεροι"

Ιτούδης: "Είναι έμπνευση και κορυφαίος όλων ο Γιάννης, χάσαμε από τη Γερμανία γιατί ήταν καλύτεροι"

Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή "Πρωταγωνιστές" και μίλησε για όσα συνέβησαν στο παιχνίδι του EuroBasket 2022 κόντρα στη Γερμανία, αλλά και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Καλεσμένος στην εκπομπή "Πρωταγωνιστές" του Σταύρου Θεοδωράκη βρέθηκε ο Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την παρουσία του στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας στο EuroBasket 2022, για τον αποκλεισμό μας από τη Γερμανία, αλλά και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Στο γιατί χάσαμε από τη Γερμανία: "Χάσαμε από τη Γερμανία γιατί ήταν καλύτεροι. Έβαλαν περισσότερους πόντους. Όταν ηγείσαι μιας προσπάθειας πρέπει να αναλάβεις και τις ευθύνες σου. Σε αυτή την πορεία χάσαμε ένα παιχνίδι εκτός έδρας στη Σερβία, κι άλλο ένα από τη Γερμανία στην έδρα της.

Το μέλλον στον αθλητισμό αλλάζει μέσα σε δευτερόλεπτα. Εσύ ετοιμάζεις κάτι κι ένας αθλητής τραυματίζεται και δεν μπορεί να είναι εκεί. Για να δέσει η ομάδα, για να αποκτήσει μια συνοχή και μία χημεία χρειάζεται να έχει διάρκεια, να έχει επίσημα παιχνίδια. Εμείς δεν κάναμε μία προπόνηση που να είμαστε όλοι μαζί. Η Γερμανία είχε μία επιπλέον ημέρα (σσ. προετοιμασίας και ξεκούρασης). Μην ξεχνάμε ότι στο ημίχρονο ήμασταν μπροστά. Ήμασταν 4 πόντους πάνω με το εκπληκτικό τρίποντο του Σλούκα, με τη Γερμανία να έχει σκοράρει τα πάντα.

Υπάρχουν πολλά στοιχεία και πολλές λεπτομέρειες που έπρεπε να κάνουμε διαφορετικά. Το μπάσκετ έχει να κάνει με τις λεπτομέρειες, όπως και η ζωή μας. Δεν υπάρχει κανείς που να έχει το αλάθητο. (Όταν τελείωσε το παιχνίδι) είπαμε ότι είναι η αρχή μιας προσπάθειας, συμφώνησαν όλοι σε αυτό. Στεναχώρια υπήρχε και την επομένη, που η πικρία είναι μεγαλύτερη όταν συνειδητοποιείς το τι έγινε, αλλά έτσι είναι στο αθλητισμό και ειδικότερα στο μπάσκετ. Εδώ δεν υπάρχει ισοπαλία, κάποιος πρέπει να κερδίσει".

"Στο νοκ άουτ παιχνίδι δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, κερδίζει ο πιο ικανός εκείνη τη συγκεκριμένη ημέρα, κερδίζει αυτός που έχει όλες τις λεπτομέρειες με το μέρος του", συμπλήρωσε ακόμα.

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Ο Γιάννης είναι δοσμένος σε αυτό που κάνει, είναι συνειδητοποιημένος σε αυτό που κάνει και είναι παράδειγμα για όλους. Πατάει και με τα δύο του πόδια στη γη. Δεν είναι εύκολο αυτό να το διαχειριστείς. Αυτό που έχει πετύχει και έχει καταφέρει, αυτό είναι βιβλίο ζωής και έμπνευση για νέα παιδιά, πώς από τις αντιξοότητες και την απόρριψη, είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος στον κόσμο".

Για την αντιμετώπισή του στην Τουρκία: "Ο τούρκικος λαός αγαπάει τους Έλληνες. Δεν υπάρχει καχυποψία από την εξέδρα, (υπάρχει) αγάπη, αποδοχή, χειροκρότημα. Είναι καλό να υπάρχουν και στραβές. Δεν είναι καλο να πηγαίνουν τα πράγματα συνέχεια έτσι (ανοδικά) στη ζωή σου".

TAGS ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROBASKET 2022 ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ