ΙΤΑΛΙΑ

Ιταλός προπονητής της Στελατζούρα συνελήφθη κατηγορούμενος για βιασμό ανήλικου αγοριού

Ιταλός προπονητής της Στελατζούρα συνελήφθη κατηγορούμενος για βιασμό ανήλικου αγοριού
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο Ιταλός προπονητής της Στελατζούρα, Πάολο Τραΐνο, συνελήφθη κατηγορούμενος για βιασμό 13χρονου αθλητή.

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Ιταλία, αφού βγήκε -μετά από μήνες- στο φως η σύλληψη του προπονητή Πάολο Τραΐνο, με την κατηγορία του βιασμού ανήλικου αγοριού.

Ο εν λόγω προπονητής, ο οποίος εργαζόταν στη γνωστή ακαδημία Στελατζούρα, συνελήφθη στις 30 Ιανουρίου, αντιμετωπίζοντας σοβαρότατες κατηγορίες. Όπως μεταδίδει το BasketNews ο ίδιος άντρας είχε καταδικαστεί σε έξι μήνες φυλάκισης το 2000 για κατοχή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων, ωστόσο, συνέχισε να δουλεύει στο χώρο του μπάσκετ.

Το περιστατικό για το οποίο συνελήφθη τώρα έλαβε χώρα το 2020, όταν το θύμα ήταν 13 ετών. Οι έρευνες που είχαν γίνει τότε -έπειτα από καταγγελία του ψυχολόγου της ομάδας- δεν είχαν αποδώσει καρπούς για αυτό και η υπόθεση δεν προχώρησε.

Όμως, έναν χρόνο αργότερα, η μητέρα του αγοριού βρήκε το ημερολόγιό του, στο οποίο είχε καταγράψει λεπτομέρειες για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε από τον προπονητή του και η υπόθεση άνοιξε ξανά, με αποκορύφωμα τη σύλληψη του Τραΐνο τον περασμένο Ιανουάριο.

Νομικές συνέπειες ενδέχεται να αντιμετωπίσει και η ίδια η ακαδημία, επειδή δεν έκανε τον απαραίτητο έλεγχο όταν τον προσέλαβε, αγνοώντας το προηγούμενο παράπτωμά του.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ