ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ

Ιταλία - Σλοβενία 71-90: Η παρέα του Λούκα Ντόντσιτς διέλυσε την "σκουάντρα ατζούρα" στο ντεμπούτο του Τζανμάρκο Ποτσέκο

Ο Λούκα Ντόντσιτς έχει κουβαλήσει τη Σλοβενία ως τα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων
Ο Λούκα Ντόντσιτς έχει κουβαλήσει τη Σλοβενία ως τα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων AP PHOTO/ERIC GAY

Η Σλοβενία έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ιταλία (90-71) στην Τεργέστη, με την παρέα του Λούκα Ντόντσιτς να χαλάει με εμφατικό τρόπο το ντεμπούτο του Τζανμάρκο Ποτσέσκο στον πάγκο της "σκουάντρα ατζούρα".

Ισοπέδωση! Αυτή η λέξη περιγράφει ανάγλυφα ό,τι συνέβη στο παρκέ του Allianz Dome της Τεργέστης το βράδυ του Σαββάτου 25 Ιουνίου, στο φιλικό της Ιταλίας με την Σλοβενία. Η παρέα του Λούκα Ντόντσιτς έκανε επίδειξη δύναμης, φτάνοντας με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη (90-71), δίχως μάλιστα να χρειαστεί να πατήσει το γκάζι ο σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς -ακόμη κι έτσι βέβαια προσέφερε τη θεαματικότερη φάση της βραδιάς.

Συγκεκριμένα, έμεινε στο παρκέ για 23'36'' διάστημα στο οποίο προσέφερε 12 πόντους (με 4/12 σουτ και 2/5 βολές), 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο, κάνοντας παράλληλα 3 λάθη. Από την άλλη, η Ιταλία παρουσιάστηκε με αρκετές απουσίες, πλήρωσε την αστοχία από την περιφέρεια (23%) και το γεγονός πως επέστρεψε στην Σλοβενία να βάλει 25 πόντους από λάθη αντιπάλου.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-27, 37-53, 48-77, 71-90.

TAGS ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ ΙΤΑΛΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ