ΜΠΑΣΚΕΤ

It's... Basket time

It's... Basket time

Από τα ανοικτά τσιμεντένια γηπεδάκια στα παρκέ και στη χλιδή; Κι όμως είναι αλήθεια! Οι λάτρεις του μπάσκετ έχουν πλέον το δικό τους ιδιωτικό κλειστό όπου μπορούν να παίζουν με την παρέα τους

Πόσες φορές σκεφτήκατε να πάτε για μπασκετάκι με την παρέα σας, όμως στην πορεία διστάσατε αναλογιζόμενοι " που να τρέχω τώρα μέσα στο κρύο" ή " άσε ρε στα τσιμέντα θα χτυπήσουμε. Έχουν περάσει και λίγο τα χρονάκια, δεν είμαστε παιδιά πια"; Μπορεί να μην έγιναν όλοι επαγγελματίες μπασκετμπολίστες, όμως όλοι κράτησαν βαθιά μέσα τους το μεράκι και την αγάπη για το μπάσκετ. Σε αυτούς τους... ερασιτέχνες που θέλουν να πάρουν την παρέα τους και να παίξουν σε συνθήκες επαγγελματικές απευθύνεται το Basket Time, το πρώτο ιδιωτικό κλειστό γήπεδο μπάσκετ στην Αθήνα.

Από την μπασκετόπολη του Περιστερίου (Ιασίου 4) έρχεται η πρώτη μπασκετική απάντηση στα ποδοσφαιρικά 5Χ5 που έχουν κατακλύσει όλη την Ελλάδα. Με αφορμή τους φίλους του, που πλέον δεν μαζευόταν για να παίξουν όπως παλιά, ο Χρήστος Γεωργιάδης συνέλαβε μία ιδέα, την οποία για χρόνια δούλευε μέσα στο μυαλό του. Έπειτα από πολύ σκέψη, σκληρή αποταμίευση κι αποφασιστικότητα η... "τρελή ιδέα" ενός κλειστού γηπέδου μπάσκετ που θα απευθύνεται σε όλους κι όχι μόνο σε επαγγελματίες υλοποιήθηκε. Το Basket Time είναι πλέον εδώ και φιλοδοξεί να γίνει η νέα μόδα των απανταχού μπασκετόφιλων παρεών.

Ο ιδιοκτήτης του κλειστού, Χρήστος Γεωργιάδης, μίλησε στο Sport24 για το κίνητρο που τον οδήγησε να δημιουργήσει έναν τέτοιο χώρο, για το κόστος που έχει σε όποιον θελήσει να παίξει με την παρέα του σε επαγγελματικές συνθήκες αλλά και για τις δυσκολίες που συνάντησε μέχρι να δει το όνειρο του να ανοίγει τις πόρτες του στον κόσμο.

"Το μπάσκετ δεν είναι προνόμιο μόνο των εύπορων"

Πως ήρθε η ιδέα για να δημιουργηθεί κάτι τέτοιο;

Η αγάπη για το μπάσκετ υπήρχε από όταν ήμουν μικρός και συνεχίζει να υφίσταται μέχρι τώρα. Όσο μπορώ πηγαίνω σε γήπεδα, παρακολουθώ από κοντά όσα συμβαίνουν στον χώρο και ενημερώνομαι από σάιτ κι εφημερίδες για το αγαπημένο μου άθλημα. Το μεγαλύτερο κίνητρο, όμως, ήταν η επιθυμία μου να υπάρχει ένας χώρος όπου άνθρωποι σαν εμένα θα μπορούν να μαζευτούν με την παρέα τους και να παίξουν σε παρκέ κάτω από καλές συνθήκες. Θέλαμε να μπορεί ο οποιοσδήποτε να παίξει μπάσκετ ακόμα κι αν δεν είναι μέσα στα κυκλώματα για να γνωρίζει πως θα ξεκλέψει έστω και μισή ώρα μέσα σε κάποιο κλειστό.

Μακάρι αυτή να είναι η αρχή και να καθιερωθούν τα ιδιωτικά γήπεδα μπάσκετ. Είναι δύσκολο, όμως και χρειάζεται ένα έξτρα κίνητρο. Για εμένα αυτό το έξτρα κίνητρο ήταν ένα προσωπικό θέμα και φυσικά η αγάπη μου για αυτό το άθλημα”.

It's... Basket time

Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε το Περιστέρι;

Το Περιστέρι είναι ένας μεγάλος δήμος σε έκταση και πληθυσμό, ενώ έχει παράδοση στο μπάσκετ. Είναι ένα κομβικό σημείο των δυτικών προαστίων. Το θετικό, κι αυτό βοήθησε ακόμα περισσότερο, είναι ότι υπήρχαν κτήρια που μπορούσαν να υποστηρίξουν ένα τέτοιο απαιτητικό πλάνο.

Γενικότερα είμαι της άποψης ότι ο αθλητισμός πρέπει να είναι προσιτός σε όλους. Ένα ιδιωτικό γήπεδο μπάσκετ σε μία πολυπληθή περιοχή όπως το Περιστέρι που είναι και κοντά στο κέντρο, εξυπηρετούσε αυτήν την πεποίθηση μου και αποδεικνύει ότι ο αθλητισμός και το μπάσκετ δεν είναι προνόμιο μόνο των εύπορων”.

Ένας τόσο μεγάλος κλειστός χώρος θα ήταν χρήσιμος και σε άλλες δραστηριότητες. Σκέφτεστε να το χρησιμοποιήσετε κι αλλιώς;

Αναμφίβολα η βασική του χρήση είναι για μπάσκετ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το χρησιμοποιούμε και για άλλες δραστηριότητες. Οι μεγάλοι κλειστοί χώροι σπανίζουν στην πόλη μας, οπότε θα ήταν κρίμα να μην δώσουμε την ευκαιρία να γίνουν κι άλλα πράγματα. Υπάρχουν πολλές ιδέες και δεν είναι λίγες οι φορές που κόσμος μας τηλεφωνεί και μας ρωτάει αν μπορεί να το χρησιμοποιήσει για άλλους σκοπούς.

Για να δώσω κάποια παραδείγματα, ήδη ο χώρος χρησιμοποιείται για παιδικά μπασκετικά -κι όχι μόνο- πάρτυ, όπου τα παιδιά έρχονται με τους γονείς τους και τους φίλους τους για να παίξουν μπάσκετ και να διασκεδάσουν μέσα από δημιουργικά παιχνίδια που βασίζονται στον ευγενή ανταγωνισμό και στο κίνητρο. Σε αυτό βοηθάει το γεγονός ότι έχω εμπειρία, καθώς διατηρώ κι έναν παιδότοπο στον Άλιμο, οπότε γνωρίζω πως μπορούν τα παιδιά να περάσουν όμορφα κάνοντας δημιουργικές αθλοπαιδιές.

Υπάρχει, επίσης η ιδέα κάποια πρωινά ο χώρος να μετατρέπεται σε πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά, καθώς κάτι τέτοιο λείπει στην Αθήνα. Κλειστοί και προστατευμένοι χώροι που να μπορούν τα παιδιά να μάθουν κάτι τόσο σημαντικό δεν υπάρχουν. Ο τομέας της οδήγησης είναι δυστυχώς ένας τομέας που “πονάει” κάθε μέρα την χώρα μας, οπότε θα θέλαμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να μάθουν από νωρίς την αξία της κυκλοφοριακής αγωγής”.

"Θέλαμε να μπορούν όλοι να κάνουν την τρέλα τους"

Υπάρχει κάποια ομάδα που αγωνίζεται στο χώρο σας;

" Ομάδα συγκεκριμένη δεν υπάρχει, όμως λειτουργούν ακαδημίες με προπονητή στις οποίες ο στόχος είναι τα παιδιά να μάθουν το άθλημα διασκεδάζοντας. Επειδή, ακριβώς, δεν είναι ομάδα με αγωνιστικούς στόχους όλα τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να διαγωνίζονται, να παίζουν και να μαθαίνουν χωρίς να υπάρχουν τα κριτήρια του καλύτερου ή του χειρότερου και ποιος θα παίξει περισσότερο. Οι προπονήσεις γίνονται με έναν ιδιαίτερο τρόπο κι είναι θεωρώ μία πρωτοποριακή ιδέα πάνω στην εκμάθηση του αθλήματος.

Από εκεί και πέρα στηρίζουμε μία προσπάθεια για παιδικά κι εφηβικά τουρνουά 3on3 που έχει μεγάλη απήχηση, ενώ ετοιμάζονται και ειδικά πρωταθλήματα για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Μία νέα συνεργασία που πιστεύουμε πολύ και ξεκινάει αυτή τη περίοδο είναι το πρώτο διαφροντιστηριακό τουρνουά 3on3, το οποίο διοργανώνεται με την πολύτιμη συνεργασία του Συλλόγου Φροντιστών Αθήνας και του προέδρου, κ. Βαθειαδάκη".

It's... Basket time

Οικονομικά πόσο προσιτό είναι να έρθω με την παρέα μου να παίξουμε;

" Είναι κάτι αντίστοιχο με τα 5Χ5 του ποδοσφαίρου που όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε το κόστος τους. Η διαφορά είναι ότι στα ίδια χρήματα ο χώρος νοικιάζεται για 1,5 ώρα κι όχι για 1 όπως είναι στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Δεν νομίζω ότι αυτές οι τιμές είναι απαγορευτικές και γι αυτό προσπάθησα πολύ ώστε η τιμή να είναι προσιτή. Στόχος εξαρχής ήταν να φτιαχτεί ένα μέρος όπου θα μπορούν ερασιτέχνες να κάνουν την τρέλα και το κέφι τους. Για να γίνει σωστά αυτό θα έπρεπε οι τιμές να είναι ανεκτές για την τσέπη τους κι αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε".

Η προσέλευση μέχρι τώρα σας αφήνει ικανοποιημένο; Τι σας λένε αυτοί που έρχονται;

" Αρχικά ξαφνιάζονται βλέποντας ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Πλέον αρχίζουμε να βρίσκουμε το ρυθμό λειτουργίας μας, καθώς υπάρχουν παρέες που σταθεροποιούν την παρουσία τους κι αυτό δείχνει ότι μένουν ευχαριστημένοι από αυτή την εμπειρία που βιώνουν. Κάποιες ημέρες, μάλιστα, υπάρχει ένας συνωστισμός κάτι που δείχνει ότι ολοένα και μεγαλώνει η παρέα μας. Ειδικά τώρα που προστέθηκαν και τα 3on3 αρχίζει να αυξάνεται ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον γιατί αρέσει πολύ στα παιδιά".

"Ένα μέρος για όλες τις παρέες"

It's... Basket time

Σε μία οικονομική περίοδο δύσκολη πώς καταφέρατε να φέρετε εις πέρας ένα τόσο πολυδάπανο έργο;

" Πράγματι το κόστος είναι ιδιαίτερα υψηλό, όμως αυτό δεν έγινε από τη μία μέρα στην άλλη. Ήταν κάτι που για χρόνια το είχα στο μυαλό μου και αποταμίευα προκειμένου να μπορέσω κάποια στιγμή να το υλοποιήσω. Τελικά το πλήρωμα του χρόνου έφτασε κι έτσι υπάρχει ένα μέρος για όλες τις παρέες της Αθήνας να μαζευτούν και να παίξουν μπασκετάκι με τους φίλους τους. Για να τα καταφέρουμε συνέβησαν πολλά καλά αλλά και κακά, οπότε ίσως ήταν και η μοίρα του να γίνει. Παρά τις όποιες αναποδιές υπήρξαν άνθρωποι που στήριξαν την προσπάθεια και φτάσαμε σε αυτό το σημείο".

Πόσο δύσκολο ήταν να βρεθεί ένας τέτοιος χώρος και να αλλάξει ριζικά;

" Η Αθήνα δεν έχει πολλούς τέτοιους χώρους που να έχουν το κατάλληλο μέγεθος, ύψος, έκταση και φυσικά αυτό να συνδυάζεται με ένα βιώσιμο ενοίκιο. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχουν άλλα ιδιωτικά κλειστά γήπεδα μπάσκετ γιατί είναι δύσκολο να βρεθεί το μέρος κι αυτό να συνδυαστεί με μία προσιτή τιμή προς τον κόσμο".

* Το ιδιωτικό κλειστό Basket Time βρίσκεται στην οδό Ιασίου 4 στο Περιστέρι. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε τηλεφωνικά στο 210 5725990 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.baskettime2014.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ