ΙΣΡΑΗΛ

Ισραήλ: Οι ομάδες σκέφτονται να δίνουν τους εντός έδρας ευρωπαϊκούς τους αγώνες σε Αθήνα, Λευκωσία και Βελιγράδι

Ισραήλ: Οι ομάδες σκέφτονται να δίνουν τους εντός έδρας ευρωπαϊκούς τους αγώνες σε Αθήνα, Λευκωσία και Βελιγράδι
EUROKINISSI

Σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων στο Ισραήλ, οι ομάδες που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ετοιμάζονται να δώσουν τους εντός έδρας αγώνες τους εκτός χώρας λόγω της κατάστασης με την Παλαιστίνη, εξετάζοντας τις περιπτώσεις της Αθήνας, της Λευκωσίας και του Βελιγραδίου.

Οι πολεμικές συγκρούσεις του Ισραήλ με την Παλαιστίνη έχουν αλλάξει άρδην τα δεδομένα και στο πεδίο του αθλητισμού. Ήδη έχει αναβληθεί από ένας αγώνας των ισραηλινών ομάδων στην Ευρώπη, με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Χάποελ Ιερουσαλήμ να έχουν δώσει έκτοτε από ένα παιχνίδι. Όλα αυτά έχουν βάλει πλέον στο τραπέζι μία άλλη σκέψη: Να δώσουν οι ισραηλινές ομάδες τους εντός έδρας ευρωπαϊκούς τους αγώνες σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "israel hayom", το οποίο αναπαράχθηκε και από άλλα ισραηλινά ΜΜΕ, οι ομάδες του Ισραήλ εξετάζουν το ενδεχόμενο να δίνουν τους εντός έδρας αγώνες τους στην Ευρώπη είτε στην Αθήνα, είτε στην Λευκωσία είτε στο Βελιγράδι. Μάλιστα, η Ομοσπονδία σκοπεύει να δημιουργήσει μία "φούσκα" στην Κύπρο - όπου προπονείται η Μακάμπι Τελ Αβίβ - που θα αποτελεί την βάση των ομάδων που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, όπως η Χάποελ Ιερουσαλήμ (πολλοί παίκτες της οποίας βρίσκονται στην Ελλάδα), της Χάποελ Χολόν και της Χάποελ Τελ Αβίβ.

Όπως γίνεται πάντως σαφές, προκύπτουν σημαντικά θέματα ασφαλείας τόσο για τις ομάδες, όσο και για τις πόλεις που πιθανόν να κληθούν να φιλοξενήσουν αυτούς τους αγώνες και απαιτείται συνεργασία της κάθε ομοσπονδίας με την αντίστοιχη του Ισραήλ ώστε να βρεθεί λύση. Όπως και να έχει όμως, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Για την ιστορία, η Παρτίζαν έχει ήδη προσκαλέσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ να δώσει τους εντός έδρας αγώνες της στο Βελιγράδι.

TAGS ΙΣΡΑΗΛ EUROLEAGUE BASKETBALL CH. LEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ