ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ισχυρός Ντελφίνο-ς

Ισχυρός Ντελφίνο-ς
ΝΤΕΛΦΙΝΟ

Ο Κάρλος Ντελφίνο μιλάει με τον Ολυμπιακό και σκέφτεται σοβαρά το "ερυθρόλευκο" μέλλον του

Ο 26χρονος μπασκετμπολίστας (2.00) με το ιταλικό διαβατήριο (άρα μπορεί να αγωνιστεί και σαν κοινοτικός) δείχνει έτοιμος να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι, αφού όπως έγραψαν και οι εφημερίδες του Τορόντο "δεν υπάρχει χώρος στο σάλαρι-καπ, άρα δύσκολα οι Ράπτορς θα ανανεώσουν το συμβόλαιό του", όπως έκαναν με τον Ισπανό Χοσέ Καλντερόν.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον Ντελφίνο, με τον οποίο ασχολήθηκε προ ημερών και ο Παναθηναϊκός (πριν πάρει Νίκολας-Κέτσμαν) να συζητάει, πλέον, σοβαρά με τον Ολυμπιακό χωρίς, ωστόσο, να έχει επέλθει πλήρης συμφωνία, κυρίως στο οικονομικό.

Ο Ντελφίνο προέρχεται από τέσσερις γεμάτες χρονιές στο ΝΒΑ, ξεκινώντας το 2005 από το Ντιτρόιτ και συνεχίζοντας στους Ράπτορς, με τους οποίους φέτος είχε σε 82 αγώνες 9π (39.7% σουτ, 38.2%τρ, 74.4%β), 4.4ρ, 1.8 ασίστ σε 23.5 λεπτά συμμετοχής σε κάθε παιχνίδι. Έπαιξε, ακόμη, σε πέντε πλέι-οφ με απολογισμό 8.6π, 4.8ρ και 2.2 ασίστ. Ήταν η καλύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ, όπου συνολικά μετράει 262 αγώνες (5.8π, 3 ρ, 1.2ασ).

Είναι πολύ αθλητικός, καλός ριμπάουντερ και μαχητής, όπως όλα τα μέλη της Εθνικής Αργεντινής της οποίας αποτελεί αναπόσπαστο μέλος τα τελευταία χρόνια. Κλασικό σμολ-φόργουορντ που μπορεί, ωστόσο, να δώσει και μάχες μέσα στο καλάθι, αν χρειαστεί!

Εκτός των άλλων έχει ευρωπαϊκή εμπειρία καθώς σε ηλικία 18 ετών μετακόμισε στην Ιταλία, πρώτα στη Ρέτζιο Καλάμπρια και στη συνέχεια (2002-04) στην Σκίπερ Μπολόνια με την οποία το 2004 έπαιξε στον τελικό του φάιναλ-φορ. Εκείνη τη χρονιά στην Ευρωλίγκα είχε 12.3π, 6ρ και 2.2 ασίστ κατά μέσο όρο.










TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ