EUROLEAGUE

Ιμπάκα: "Κάθε παιχνίδι της EuroLeague είναι σαν τα playoffs του NBA"

Ιμπάκα: "Κάθε παιχνίδι της EuroLeague είναι σαν τα playoffs του NBA"
ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Στο υψηλό επίπεδο της EuroLeague αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην εκπομπή The Crossover" της EuroLeague ο Σερτζ Ιμπάκα, στις οποίες συνέκρινε τη διοργάνωση με τα playoffs του NBA και μίλησε για την επιδραστικότητα του Πάμπλο Λάσο.

Ο Σερτζ Ιμπάκα φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "The Crossover" της EuroLeague και μίλησε αναφορικά με την απόφαση να υπογράψει στη Μπάγερν Μονάχου, την κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση μπάσκετ, καθώς και το draft του NBA όταν επιλέχθηκε από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (σ.σ. τότε Σιάτλ Σούπερ Σόνικς).

Ο 35χρονος σέντερ δήλωσε ότι ο Πάμπλο Λάσο τον έπεισε να υπογράψει στους Βαυαρούς και επισήμανε πόσο επιδραστική ήταν η συζήτηση που είχε μαζί του.

"Ένας από τους κυριότερους λόγους για να έρθω στη Μπάγερν ήταν ο Πάμπλο Λάσο. Ξέρω τον Πάμπλο από τη Μαδρίτη, όταν πήγα να παίξω εκεί κατά τη διάρκεια του lockout του ΝΒΑ. Τον ήξερα ήδη ως άνθρωπο, ως προπονητή.

Πριν από την κλήση με τον Πάμπλο, ο ατζέντης μου πρότεινε αρκετές επιλογές για να πάω σε ομάδες της EuroLeague και είπα όχι. Προσπαθούσα να επικεντρωθώ στο να επιστρέψω στο ΝΒΑ", τόνισε ο Ιμπάκα για να συνεχίσει αναφερόμενος στην κουβέντα με τον έμπειρο προπονητή:

"Δεν ξέρω αν αυτός ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να μιλάει με μαγικό τρόπο, αλλά μπόρεσε να μου αλλάξει γνώμη για να έρθω".

Ερωτηθείς για το ανταγωνιστικό στοιχείο της EuroLeague, προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα σύγκριση με τα playoffs του NBA:

"Κάθε παιχνίδι της EuroLeague είναι ήδη σαν τα playoffs του NBA. Είναι τρελό. Πρέπει να βγαίνεις έξω για να παίξεις κάθε παιχνίδι. Είναι τρελή διασκέδαση" , ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο draft και την επιλογή του στο No.24:

"Οι Ουάσιγκτον Ουίζαρντς είχαν το 18η επιλογή και οι Οκλαχόμα Θάντερ την 24η επιλογή. Πριν από το Draft, είπα στον ατζέντη μου ότι μετά το Draft, θα ήθελα να επιστρέψω στην Ισπανία για έναν ακόμη χρόνο. Ήθελα να νιώσω έτοιμος, και εκείνη τη στιγμή, δεν πίστευα ότι ήμουν έτοιμος να πάω κατευθείαν στο ΝΒΑ".

Κάτι υπέροχο σχετικά με τον ατζέντη μου είναι ότι πάντα πίστευε σε μένα. Μου είπε: "Δεν ξέρω αν αυτό θα λειτουργήσει γιατί αν η Ουάσιγκτον σε κάνει ντραφτ, θέλουν να έρθεις αμέσως, αλλά η Οκλαχόμα έχει την 24η επιλογή και ήταν εντάξει με αυτό. Έτσι, απέρριψα τη 18η επιλογή μόνο και μόνο επειδή ήθελα να παίξω για έναν ακόμη χρόνο στην Ισπανία", κατέληξε ο Σερτζ Ιμπάκα.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ