ΤΡΙΚΑΛΑ

Ηλυσιακός-Τρίκαλα: 81-73

Σπουδαία νίκη του Ηλυσιακού επί των Τρικάλων (81-73) και βαθμολογική ανάσα. Κορυφαίος ο Ιωάννου

Πρωταγωνιστής για τους νικητές αναδείχτηκε ο νεαρός Ιωάννου ο οποίος όχι μόνο έβγαλε ενέργεια στην άμυνα, αλλά πέτυχε και 15 πόντους.
Τα Τρίκαλα από την άλλη συνάντησαν δυσκολίες απέναντι στην πιεστική άμυνα και τα κοντά σχήματα των "κιτρινόμαυρων" με αποτέλεσμα να χάσουν στο τέλος της τρίτης περιόδου την επαφή με το σκορ.

Με αυτή τη νίκη η ομάδα των Ιλισίων έβαλε από... κάτω τα Τρίκαλα, καθώς υπερέχει στην ισοβαθμία. Λίγο πιο πάνω (με μια νίκη διαφορά, αλλά μειονέκτημα στο γκολ-αβερέιτζ) βρίσκεται η Καβάλα. Η εξέλιξη του αγώνα

Ντέρμπι με τα όλα του από το πρώτο κιόλας λεπτό! Το παιχνίδι εξελίχθηκε όπως αναμενόταν με αρκετές εναλλαγές στο σκορ, ανατροπές και πολύ πάθος. Ο Ηλυσιακός προηγήθηκε με 10-6 χάρις στον Βοντίγκο Κάμιγκς που έκανε άνω-κάτω την αντίπαλη άμυνα και έκλεισε το δεκάλεπτο προπορευόμενος με 6 πόντους, χάρις στο 20-14 που διαμόρφωσε ο Γιώργος Αποστολίδης στην εκπνοή.

Τα Τρίκαλα "επέστρεψαν", όμως, γρήγορα στο παιχνίδι "χτυπώντας" μες στη ρακέτα με τον Δημήτρη Μαρμαρινό, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα απέναντι στο χαμηλό σχήμα του Στέργιου Κουφού (με τον Κάρτερ στο "5"). Οι φιλοξενούμενοι αφού ισοφάρισαν σε 20-20, πέρασαν και μπροστά στο σκορ.

Η απάντηση των "κιτρινόμαυρων" ήρθε μέσω του σχήματος με τους δύο πλέι-μέικερ (Κάμιγκς και Καρύδας). Ο πρώτος έκανε την αρχή κι ο δεύτερος πέτυχε ένα τρίποντο στον αιφνιδιασό με... περιπετειώδη τρόπο για να ξεφύγει ξανή η ομάδα του (34-29).

Το προβάδισμα άνοιξε ακόμη περισσότερο, με τον Ηλυσιακό να δημιουργεί πρόβλημα στον αντίπαλο με πιεστικές άμυνες και ζον-πρες σε ολόκληρο το γήπεδο. Οι φιλοξενούμενοι χρησιμοποίησαν και τον Κόλιεβιτς, που αν και ξεκίνησε με τρίποντο φάνηκε να "μπερδεύει" περισσότερο την ομάδα κι ουσιαστικά έγιναν απειλητικοί με αιχμή τον Τσαϊρέλη που μείωσε με εντυπωσιακό γκολ-φάουλ σε 39-38, πριν "γράψει" το 42-38 με τρίποντο στη λήξη ο Ιωάννου.

Το κοντό σχήμα (με τον Κάρτερ στο "5" και τέσσερις περιφερειακούς) επέστρεψε στην ομάδα του Ιλισίων να επιβάλει και πάλι τον ρυθμό που τη βόλευε. Τα συνεχόμενα τρίποντα έκαναν το 57-49, πριν μειώσει από τα 6.25 ο Κόλιεβιτς. Και πάλι, όμως, οι γηπεδούχοι σκόραραν για τρεις (με τον Αθανασούλα) κι έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +8 (60-52).

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Ηλυσιακό αποδείχτηκε ο νεαρός Ιωάννου, που ευστόχησε σε αμαρκάριστα σουτ και δημιούργησε προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα με την κινητικότητα του.

Το συγκεκριμένο προβάδισμα αποδείχτηκε... αρκετό για τον Ηλυσιακό που με όπλο την καλή του (πιεστική) άμυνα κράτησε μια απόσταση ασφαλείας. Με τρίποντο μάλιστα του Νίκου Χατζή έκαναν το 72-60 στο 37' "σφραγίζοντας" ουσιαστικά τη νίκη.

Έτσι στα τελευταία λεπτά το ζητούμενο αφορούσε μόνο την κάλυψη της διαφοράς του πρώτου αγώνα, στόχος που επίσης επιτεύχθηκε από τους μαχητικούς και παθιασμένους παίκτες του Στέργιου Κουφού, οι οποίοι πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα με το τελικό 81-73.

Ένταση...

Κατά την είσοδο του προέδρου των Τρικάλων, κ. Γιαννούλα, προκλήθηκε ένταση καθώς μερίδα των οπαδών του Ηλυσιακού άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν άκομψα. Κάτι ανάλογο επαναλήφθηκε κατά την άρση πανό λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 20-14, 42-38, 60-52, 81-73

Ηλυσιακός (Στέργιος Κουφός): Κάρτερ 10, Καρύδας 12 (2), Κάμιγκς 12, Παπανικολάου 5 (1), Χατζής 12 (1), Αθανασούλας 7 (1), Σιούτης 6 (1), Βιδάλης, Χάντερ 2, Ιωάννου 15 (2), Κασελάκης.

Τρίκαλα (Θανάσης Γιαπλές): Κόλιεβιτς 10 (3), Μπιγκς 4, Προδρόμου, Νοέας 5 (1), Κατσαρές 2, Τσαϊρέλης 6, Αποστολίδης, Γιανγκ 24, Μαρμαρινός 5, Γκιζόγιαννης, Σίμτσακ 4, Ντίκελ 7 (2).

Πατήστε εδώ για τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα.


Κουφός: "Για πρώτη φορά εκτός ζώνης"

Μετά το τέλος του αγώνα ο Στέργιος Κουφός τόνισε: "Αυτό που πετύχαμε σήμερα είναι να είμαστε για πρώτη φορά πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού έπειτα από 23 αγωνιστικές. Νικήσαμε τα Τρίκαλα γιατί στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο προσηλωμένοι σε αυτά που είχαμε πει.

Αυτό φαίνεται και από τα στατιστικά. Στο πρώτο μέρος για πρώτη φορά εντός έδρας είχαμε περισσότερα λάθη και λιγότερα κλεψίματα από τον αντίπαλο μας. Συγκεκριμένα είχαμε 12 λάθη και 1 κλέψιμο έναντι 3 λαθών και 7 κλεψιμάτων. Ο αγώνας τελείωσε με εμάς να έχουμε 19 λάθη και 5 κλεψίματα και οι αντίπαλοι μας 14 λάθη και 7 κλεψίματα. Δεν έκαναν δηλαδή ούτε ένα κλέψιμο στο δεύτερο ημίχρονο. Στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές παρότι το πρόγραμμα δεν μα ευνοεί θα τα δώσουμε όλα για να μείνουμε στην κατηγορία"



Ο Θανάσης Γιαπλές πρόσθεσε: "Συγχαρητήρια στον Ηλυσιακό που κέρδισε δίκαια. Για μας η κατάσταση δεν ήταν εύκολη έπειτα από την απώλεια του Ζούπαν αλλά και τα προβλήματα που είχε ο Τσαϊρέλης εδώ και μερικές ημέρες. Πολλές φορές αυτή η ομάδα θεωρείται ξεγραμμένη αλλά τα έχει καταφέρει.

Αντιμετωπίσαμε την φυγή του Τζιγκάνοβιτς, των Έιμπραμς και Πάουελ, τώρα του Ζούπαν. Θα πολεμήσουμε με ότι έχουμε μέσα μας για να μείνουμε στην κατηγορία. Έχουμε δυο αγώνες στην έδρα μας και θεωρώ ότι η τύχη μας είναι ακόμη στα χέρια μας"

.

Ο Σάκης Καρύδας από πλευράς Ηλυσιακού υπογράμμισε: "Νικήσαμε την Καβάλα και τα Τρίκαλα, κάνοντας δύο σημαντικά βήματα. Τώρα αν θέλουμε να σωθούμε θα πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, βλέποντας τους τρεις επόμενους αγώνες σαν τελικούς".

Τέλος ο Βασίλης Σίμτσακ τόνισε: "Χάσαμε δίκαια. Ο Ηλυσιακός ήταν καλύτερος. Έχουμε όμως δυο αγώνες στα Τρίκαλα με Καβάλα και Πανιώνιο και θα πεθάνουμε στο γήπεδο για να κρατήσουμε την ομάδα στην Α1. Για τον κόσμο, τους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί μας και για πάρτη μας".









































TAGS ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ