ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ίγκνας Μπραζντέικις: Αυτά έκανε στο MundoBasket 2023 ο 24χρονος Λιθουανός

Ίγκνας Μπραζντέικις: Αυτά έκανε στο MundoBasket 2023 ο 24χρονος Λιθουανός
FIBA.BASKETBALL

Ο Ολυμπιακός έχει βάλει στο κάδρο την περίπτωση του Ίγκνας Μπραζντέικις και το SPORT24 σας παρουσιάζει τα πεπραγμένα του 24χρονου γκαρντ/φόργουορντ με την φανέλα της Λιθουανίας στο MundoBasket 2023.

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει την απόφαση να προχωρήσει την περίπτωση του Ίγκνας Μπραζντέικις και το SPORT24 σάς παρουσιάζει όλα όσα έκανε ο βασικός στόχος των ερυθρολεύκων στο MundoBasket 2023 με την φανέλα της Λιθουανίας.

Το μεγάλο μπασκετικό γεγονός του καλοκαιριού ολοκληρώθηκε με την Λιθουανία να καταλαμβάνει την 6η θέση της διοργάνωσης και τον 24χρονο γκαρντ/φόργουορντ να έχει σημαντική συνεισφορά, έχοντας βρεθεί στο διάβα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, απέναντι στο οποίο παρέδωσε την μεγαλύτερη παράστασή του.

Η παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν σημαντική, κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στην στατιστική του Μπραζντέικις, καθώς σε 8 αναμετρήσεις σκόραρε κατά μέσο όρο 11 πόντους, μάζεψε 3.5 ριμπάουντ και μοίρασε 2.5 ασίστ.

Το highlight των επιδόσεών του στο τουρνουά αποτέλεσε η εμφάνισή του στο παιχνίδι με την Εθνική Ελλάδος στην δεύτερη φάση ομίλων, όπου οι Λιθουανοί επικράτησαν με 92-67.

Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση ο 24χρονος γκαρντ/φόργουορντ ήταν... άχαστος, ευστοχώντας σε όλες τις προσπάθειες που πήρε εντός πεδιάς (4/4 δίποντα, 3/3 τρίποντα), με μοναδικό... ατόπημα μία χαμένη βολή (1/2). Έπειτα από 25 λεπτά στα οποία αγωνίστηκε σταμάτησε στους 18 πόντους, μαζεύοντας παράλληλα 3 ριμπάουντ και μοιράζοντας 2 τάπες.

Η έφεσή του στο σκοράρισμα αποδεικνύεται και από το γεγονός πως ολοκλήρωσε τα έξι από τα οκτώ παιχνίδια, στα οποία αγωνίστηκε, με διψήφιο αριθμό πόντων. Αποτέλεσε τον τρίτο σκόρερ της χώρας του στην διοργάνωση πίσω από τον Ρόκας Γιοκουμπάιτις και τον Γιόνας Βαλαντσιούνας, έχοντας συνολικά γεμάτες εμφανίσεις στους αγώνες της Λιθουανίας.

Στην πρεμιέρα με αντίπαλο την Αίγυπτο ο Μπραζντέικις σκόραρε 8 πόντους, ενώ παράλληλα μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ. Ακολούθησαν τα παιχνίδια για την φάση των ομίλων κόντρα σε Μεξικό και Μαυροβούνιο όπου φόρτωσε τα καλάθια των δύο χωρών με 10 πόντους στο κάθε ματς.

Μετά την πρόκριση της Λιθουανίας στην δεύτερη φάση ήρθε το ματς με την Ελλάδα, πριν τη μεγάλη νίκη της ομάδας του Κάζις Μακσβίτις κόντρα στους Αμερικανούς. Απέναντι στους δώδεκα NBAers της Team USA σημείωσε 11 πόντους (3/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές), κατέβασε δύο ριμπάουντ και έκανε τέσσερις φορές χαρούμενους τους συμπαίκτες του με ισάριθμες τελικές πάσες.

Με αντίπαλο την Σερβία στα προημιτελικά επανέλαβε παρόμοια εμφάνιση με 11 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ στη συνέχεια είχαν σειρά οι αγώνες κατάταξης. Στο ματς κόντρα στην Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς μέτρησε 15 πόντους, 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ, με τον επίλογο να γράφεται απέναντι στην Λετονία, όπου ο μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού κυμάνθηκε σε ρηχά νερά με 5 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, όντας άστοχος με 1/7 σουτ εντός πεδιάς.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ MUNDOBASKET 2023 EUROLEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ