ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ

Η Βιλερμπάν και ο Τόνι Πάρκερ χάνουν ένα ακόμα ταλέντο μέσα από τα χέρια τους

Η Βιλερμπάν και ο Τόνι Πάρκερ χάνουν ένα ακόμα ταλέντο μέσα από τα χέρια τους
AP PHOTO/TED S. WARREN

Μετά τον Βικτόρ Γουεμπανιαμά, η Βιλερμπάν χάνει και τον πολλά υποσχόμενο Ζακαρί Ρισασέ, δείχνοντας ότι δεν έχει τρόπο να πείσει τα νέα ταλέντα να μείνουν στην ομάδα.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Βιλερμπάν χάνει ένα μεγάλο ταλέντο μέσα από τα χέρια της. Κι αν η υπόθεση του Βικτόρ Γουεμπανιαμά θα τελείωνε έτσι κι αλλιώς γρήγορα, λόγω της επικείμενης μετακίνησης του στο NBA και πιο συγκεκριμένα για τους Σπερς, τότε θα μπορούσε να πούμε ότι η απώλεια του Ζακαρί Ρισασέ (2005, 2μ04) ενδέχεται να πονέσει ακόμα περισσότερο το γαλλικό σύλλογο.

Λίγες ημέρες μετά το δημοσίευμα που ήθελε τον γιο του άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού, Στεφάν Ρισασέ, να αποχωρεί από τη Βιλερμπάν στο τέλος της τρέχουσας σεζόν και να μετακομίζει στην Μπούργκ, ο ίδιος ο Τόνι Πάρκερ επιβεβαίωσε, μιλώντας στην Progress, πως όσα γράφτηκαν ισχύουν και ότι σεβάστηκε την απόφαση του παίκτη να αλλάξει στρατόπεδο.

Να θυμίσουμε βέβαια πως δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ο βετεράνος Γάλλος NBAερ είχε τονίσει πως το στήσιμο της Βιλερμπάν την επόμενη σεζόν θα γινόταν γύρω από τον Ρισασέ. Για την ακρίβεια είχε πει:

"Η επόμενη σεζόν θα είναι η σημαντικότερη για τον Ζακαρί Ρισασέ, αυτός θα είναι η καρδιά της στρατηγικής μας. Θα χτίσουμε την ομάδα γύρω από αυτόν και από τους Νάντο ντε Κολό - Ζοφρέ Λοβέρν, διότι ο Ρισασέ πρέπει να εκραγεί! Μπορεί να γίνει το νούμερο 1 στο NBA Draft 2024 και θα τον πιέσουμε για να τα καταφέρει. Θα κάνουμε και ένα τουρ στη G-League για να τον δείξουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Θα ταξιδέψουμε στις ΗΠΑ για δύο εβδομάδες, θα κάνουμε την προετοιμασία μας στο Σαν Αντόνιο και θα παίξουμε δύο ματς στο Λας Βέγκας στις 7 και στις 9 Σεπτεμβρίου".

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο Ρισασέ έπαιξε φέτος σε 18 παιχνίδια της EuroLeague (ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα σε 10 εξ αυτών) και μέτρησε 3.2 πόντους (58.6% δίποντα, 38.9% τρίποντα, 60% βολές) και 1.8 ριμπάουντ ανά 13'09".

TAGS ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ