ΙΤΑΛΙΑ

Η Βενέτσια κέρδισε την πρώτη δικαστική μάχη για το συμβόλαιο του Καμπόκλο και περιμένει δικαίωση από τη FIBA

In action during ABA League 2023-2024 regular season basketball match between Cedevita Olimpija and Partizan Mozzart Bet in Ljubljana, Slovenia on November 20,2023. Foto: Filip Barbalic
In action during ABA League 2023-2024 regular season basketball match between Cedevita Olimpija and Partizan Mozzart Bet in Ljubljana, Slovenia on November 20,2023. Foto: Filip Barbalic ABA LEAGUE/FILIP BARBALIC

Η Βενέτσια δικαιώθηκε από το ιταλικό δικαστήριο στην έφεση για την ισχύ του συμβολαίου του Μπρούνο Καμπόκλο (28 χρόνων, 2.06 μέτρα) με την υπόθεση να συνεχίζεται στις δικαστικές αίθουσες της FIBA.

Ιταλικό δικαστήριο δικαίωσε την Βενέτσια για την υπόθεση του συμβολαίου του Μπρούνο Καμπόκλο (28 χρόνων, 2.06 μέτρα) με την νομική διαμάχη να συνεχίζεται ενώπιον της FIBA. Πλέον, ο Βραζιλιάνος σέντερ υποχρεούται να πληρώσει τα νομικά και δικαστικά έξοδα.

"Η απόφαση του ιταλικού δικαστηρίου αποδεικνύει ότι ο σύλλογος ενήργησε με απόλυτη νομιμότητα και διατηρεί την αποφασιστικότητά του να απαιτήσει την αρχή ότι τα συμβόλαια πρέπει να τηρούνται και να γίνονται σεβαστά από τους παίκτες, που δεν μπορούν να γυρίζουν την πλάτη τους στις ομάδες που έχουν, ήδη, σχεδιάσει και προγραμματίσει τις υποχρεώσεις τους για την έναρξη της σεζόν, βάσει των συμφωνιών που έχουν γίνει", ανέφερε ο Ιταλικός σύλλογος στην ανακοίνωση που εξέδωσε για την εξέλιξη της πολύκροτης υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 28χρονος είχε υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με την ιταλική ομάδα το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο, δεν εμφανίστηκε ποτέ στην προετοιμασία του συλλόγου, καθώς αποφάσισε να προχωρήσει στην μονομερή λύση του και να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ο οποίος έμελλε να είναι η Παρτίζαν. Μια απόφαση που ήρθε μετά την αλλαγή ατζέντη στην οποία προχώρησε.

Η υπόθεση θα τελεσιδικήσει από την Επιτροπή Εφέσεων της FIBA, για να αποσαφηνιστεί ποια από τις δύο πλευρές θα χαμογελάσει στο τέλος.

Να σημειώσουμε πως ο Μπρούνο Καμπόκλο μετρά 11.9 πόντους, 4.5 ριμπάουντ ανά 17 λεπτά σε 13 παιχνίδια υπό την καθοδήγηση του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στην EuroLeague.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ FIBA ΠΑΡΤΙΖΑΝ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ