EUROLEAGUE

Η ΤΣΣΚΑ με Τεόντοσιτς και χωρίς

Η ΤΣΣΚΑ με Τεόντοσιτς και χωρίς

Η ΤΣΣΚΑ ανακοίνωσε πως ο Μίλος Τεόντοσιτς θα απέχει των δυο πρώτων προημιτελικών, λόγω τραυματισμού στη γάμπα και το Euroleague Greece σας παρουσιάζει τι κάνουν οι Ρώσοι με και χωρίς αυτόν.

Οι γάμπες του κάνουν τη ζωή δύσκολη από την περασμένη αγωνιστική σεζόν. Όταν αισθάνθηκε άνετα (στο φετινό ΤΟΡ16), προέκυψε νέο πρόβλημα που αναγκάζει τον Μίλος Τεόντοσιτς να μείνει εκτός των δυο πρώτων αγώνων, για τα play offs της Euroleague.

O Σέρβος γκαρντ "πέταξε" την περασμένη Δευτέρα (7/4) για το Ισραήλ, προκειμένου να επισκεφτεί σπεσιαλίστα του είδους. Θα μείνει εκεί έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, ώστε να τακτοποιήσει το θέμα του και να επιστρέψει υγιής στη ρουτίνα της ΤΣΣΚΑ. Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν επισήμως την απουσία του από τα δυο πρώτα ματς των play offs, με τον ίδιο τον Τεόντοσιτς να ενημερώνει ότι " θα παραμείνω στο Ισραήλ για να συνεχίσω θεραπεία στο δεξί πόδι μου μέχρι το Σάββατο 19/4. Αισθάνομαι καλύτερα, αλλά πρέπει να ολοκληρώσω τη θεραπεία".

Τι θα χάσει η ΤΣΣΚΑ, χωρίς εκείνον; Κατ' αρχάς, η "ομάδα του στρατού" έχει δώσει ήδη πέντε ματς χωρίς τον Τεόντοσιτς -τα οποία μπορείτε να δείτε λίγο πιο κάτω. Χωρίς τον "Τεό", οι Ρώσοι χάνουν κάτι από το ταλέντο τους, αλλά κερδίζουν σε ενότητα και άμυνα. Ο Σόνι Ουίμς παίρνει περισσότερες μπάλες, αλλά την ίδια ώρα η παρέα του γίνεται λίγο πιο προβλέψιμη στην επίθεση (γιατί κυρίως ασχολούνται με τα ποσταρίσματα και το ένας με έναν του Ουίμς). Χωρίς τον Σέρβο, η ΤΣΣΚΑ χάνει την αποτελεσματικότητα της στο PnR στο οποίο διακρίνεται -σε συνδυασμό με τον Κρστιτς-, με τα υπόλοιπα γκαρντ να μην μπορούν να εκτελέσουν επακριβώς την όποια τακτική -θέλουν μια ελευθερία.

Τα αποτελέσματα, χωρίς τον Τεόντοσιτς

Αγωνιστική Αντίπαλος Αποτέλεσμα
12η ΤΟΡ16 vs. Μπάγερν 77-70
11η ΤΟΡ16 @ Ρεάλ 93-79
10η ΤΟΡ16 vs. Παρτίζαν 84-52
10η ΤΟΡ16 @ Μακάμπι 76-81

Η ιεραρχία δεν είναι κάτι με το οποίο... έχει ασχοληθεί η ΤΣΣΚΑ. Παρ' όλα αυτά, ο Σέρβος παίζει κατά μ.ο. φέτος 25.32'' ανά αγώνα. Τώρα, αυτά τα λεπτά τα παίρνει κυρίως ο Άαρον Τζάκσον (με τη Μακάμπι, την Πέμπτη 10/4 ήταν στο παρκέ για 31.42''), με τον Τζέρεμι Πάργκο (των 2 εκάτ. δολ. για ετήσιο μισθό) να... βγαίνει από το πάρκινγκ που τον είχε βάλει ο Μεσίνα, αλλά όχι για πολύ (9.23''). Αμυντικά δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θέμα -εξαιρουμένου του ματς με τη Ρεάλ-, ενώ ο Σάσα Καούν έχει μπει μπροστά από τον Νέναντ Κρστιτς (σε χρόνο συμμετοχής), με τον Κάιλ Χάινς να χρησιμοποιείται πια και ως "τεσσάρι", όπου εμφανίζεται και ο Βίκτορ Χριάπα, όταν δεν μετακινείται στο "3". Οι Βλάντιμιρ Μίτσοφ και Βιτάλι Φριντζόν ολοκληρώνουν την εικόνα, με τον Αντρέι Βορόντσεβιτς να... κάνει επίσης guest star εμφανίσεις, έπειτα από μια ταλαιπωρημένη χρονιά των 22.01'' λεπτών (ανά αγώνα) στη regular season που έγιναν 11.33'' στο ΤΟΡ16.

Η ΤΣΣΚΑ με τον Τεόντοσιτς, έχει ένα μετρ του PnR, μια σίγουρη λύση όταν είναι και ο Καούν στο παρκέ (είναι σχεδόν ασταμάτητοι, στις συνεργασίες τους), έναν σουτέρ έπειτα από πάσα και μετά από ντρίμπλα, έναν τύπο που δεν μπορείς να αφήσεις χωρίς επιτήρηση. Κάτι που μπορείς να κάνεις με τους Τζάκσον και Πάργκο, διότι δεν είναι ακριβώς εκτελεστές -χωρίς να σημαίνει ότι αν τους αφήσεις σαν την καλαμιά στον κάμπο δεν θα κάνουν τη δουλειά τους. Στην καλή του ημέρα, είναι πραγματική ιδιοφυΐα. Συνήθως είναι απρόβλεπτος, για τους αντιπάλους, αλλά... και για τους συμπαίκτες του. Παρουσία του, η άμυνα της ΤΣΣΚΑ χάνει κάτι (γιατί πρέπει να τον καλύπτουν), με τον Μεσίνα να προσπάθησε, αλλά να μη βρήκε ποτέ τον τρόπο να τον κάνει να λειτουργήσει ιδανικά μαζί με τον Ουίμς. Για αυτό και δεν θα τους δείτε παρέα στο παρκέ.

Είναι αυτός που κρατά την μπάλα και προσπαθεί να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του, ενώ... διακατέχεται από μια τεράστια ανάγκη να σουτάρει τρίποντα. Είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του στη Euroleague (11.1 π., ανά αγώνα, με τον Ουίμς να 'χει 11.9) και πρώτος στο ΤΟΡ16 (14.7π. ανά αγώνα -ακολούθησε ο Κρστιτς με 13.5), ο πρώτος στις ασίστ (4.2 κατά μ.ο. -ακολουθεί ο Χριάπα με 3.9) και ο πρώτος στα λάθη (2.4 -ακολουθεί ο Χριάπα, με 1.8).

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ