FIBA WORLD CUP

Η Τσεχία θύμωσε τον Γουεμπανιαμά κι αυτός την κατατρόπωσε με ρεκόρ στην ιστορία της Γαλλίας

Η Τσεχία θύμωσε τον Γουεμπανιαμά κι αυτός την κατατρόπωσε με ρεκόρ στην ιστορία της Γαλλίας
FIBA

Οι Τσέχοι εκνεύρισαν στο πρώτο μέρος του Βικτόρ Γουεμπανιαμά, στο δεύτερο όμως ο νεαρός Γάλλος ψηλός τους πήρε παραμάζωμα για την άνετη επικράτηση της ομάδας του.

Στην πρώτη περίοδο οι Τσέχοι ήταν διαστημικοί και ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά... θνητός. Στο δεύτερο, ξέσπασε καταιγίδα. Γαλλική. Με τον νεαρό ψηλό να κάνει πράγματα και θαύματα, για να οδηγήσει την εθνική ομάδα της χώρας του στην εκτός έδρας νίκη (72-59) για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Ο Γουεμπανιαμά έμεινε στο παρκέ για 29:47 και έγραψε ένα απίθανο stat-line. 22 πόντοι (4/12 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 2/3 βολές), 17 ριμπάουντ που συνιστούν ισοφάριση εθνικού ρεκόρ, 1 ασίστ, 4 κλεψίματα, 6 μπλοκ και 34 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Η Γαλλία, η οποία είχε ήδη προκριθεί στην τελική φάση του Μουντομπάσκετ, ανέβηκε στο 9-2 ενώ η Τσεχία που έχει αποκλειστεί, έπεσε στο 3-8.

Ο Σιλβέν Φρανσίσκο του Περιστερίου είχε 6 πόντους (2/5 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 2/2 βολές), 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 27:53, ενώ από την Τσεχία ξεχώρισε ο Τόμας Κίζλινκ με 23 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

TAGS FIBA WORLD CUP ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΑΛΛΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΓΟΥΕΜΠΑΝΙΑΜΑ MUNDOBASKET 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ