MUNDOBASKET 2023

Η συμμετοχή του Νίκολα Γιόκιτς στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη

Ο Νίκολα Γιόκιτς με την φανέλα των Νάγκετς
Ο Νίκολα Γιόκιτς με την φανέλα των Νάγκετς Ⓒ 2023 DAVID ZALUBOWSKI/ ASSOCIATED PRESS

Οι Σέρβοι τον περιμένουν, ωστόσο ο Νίκολα Γιόκιτς είναι πιθανό να μην αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Είναι το πρόσωπο των ημερών, είναι ο πιο καυτός μπασκετμπολίστας του κόσμου, πλέον είναι και πρωταθλητής. Ο Νίκολα Γιόκιτς κουβάλησε τους Ντένβερ Νάγκετς στον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους, έχει ετοιμάσει τις βαλίτσες του για να γυρίσει στη Σερβία, ωστόσο την ώρα που πολλοί θεωρούν δεδομένη τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, δημοσιογράφος του Athletic εξηγεί ότι η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική.

Σύμφωνα με τον Τζο Βάρντον, τις ημερομηνίες του τουρνουά (25 Αυγούστου έως 10 Σεπτεμβρίου) ο Γιόκιτς θέλει να βρίσκεται στη χώρα του για μία οικογενειακή γιορτή. Οι άνθρωποι της σερβικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης περιμένουν τον σούπερσταρ των Ντένβερ Νάγκετς στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας, ωστόσο από τη στιγμή που ο συγκεκριμένος έγκυρος δημοσιογράφος βάζει ερωτηματικό στην περίπτωσή του, μάλλον όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Ο Γιόκιτς έπαιξε μπάσκετ για κάτι περισσότερο από 10 μήνες, καθώς ξεκίνησε να δουλεύει την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, συμμετείχε στο EuroBasket 2022 και είδε τη σεζόν του να ολοκληρώνεται στα μέσα Ιουνίου. Στο NBA έγραψε 69 συμμετοχές στην κανονική περίοδο και άλλες 20 στα playoffs, οπότε το ενδεχόμενο να θέλει να ξεκουραστεί, ακούγεται λογικό.

TAGS MUNDOBASKET 2023 FIBA NBA ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ ΝΙΚΟΛΑ ΓΙΟΚΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ