ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Η Σλοβενία θέλει τον Τζος Νίμπο για νατουραλιζέ στο Προολυμπιακό του Πειραιά

Η Σλοβενία θέλει τον Τζος Νίμπο για νατουραλιζέ στο Προολυμπιακό του Πειραιά
ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Στο δρόμο της Εθνικής Ελλάδας μπορεί να βρεθεί ο Τζος Νίμπο, τον οποίο έχει προσεγγίσει η Σλοβενία για να του δώσει τη θέση του νατουραλιζέ, ενόψει του Προολυμπιακού Τουρνουά που θα γίνει στο ΣΕΦ από τις 2 έως και τις 7 Ιουλίου, σύμφωνα με το Basket News.

Η Σλοβενία θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 μέσα από το Προολυμπιακό Τουρνουά που θα γίνει στο ΣΕΦ το διάστημα 2 έως και 7 Ιουλίου. Η ομοσπονδία της χώρας θέλει να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί τον Λούκα Ντόντσιτς και την παρέα του, για αυτό και έχει στραφεί προς την περίπτωση του Τζος Νίμπο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Ντονάτας Ουρμπόνας στο Basket News.

Ο Αμερικανός γκαρντ της Μακάμπι, που πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν στην EuroLeague, μετρώντας 11.1 πόντους και 7.3 ριμπάουντ ανά 23'17" συμμετοχής σε 33 παιχνίδια, διαθέτει και Νιγηριανό διαβατήριο, ωστόσο, τα οικονομικά προβλήματα της χώρας και η αδυναμία της Εθνικής Νιγηρίας να συμμετάσχει τόσο στο MundoBaset 2023, όσο και στα προκριματικά για το AfroBasket 2025 δεν έχουν επιτρέψει στον Νίμπο να παίξει σε εθνικό επίπεδο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Να σημειώσουμε πως αν ο Νίμπο πάρει εν τέλει διαβατήριο και αγωνιστεί με την Εθνική Σλοβενίας, θα πιάνει θέση νατουραλιζέ και θα αντικαταστήσει επί της ουσίας τον Μάικ Τόμπι, ο οποίος είχε παίξει με τους Σλοβένους στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020, στο EuroBasket 2022 αλλά και στο Παγκόσμιο του 2023.

Να θυμίσουμε πως η Σλοβενία είναι μία από τις αντιπάλους της Ελλάδας στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, αφού κληρώθηκε στο Προολυμπιακό του Πειραιά μαζί με τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Κροατία, τη Νέα Ζηλανδία και την Αίγυπτο.

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΛΟΒΕΝΙΑ FIBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ